REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena jūsų kelionė gali būti daugiau ar mažiau maloni, priklausomai nuo to ką vilkėsite bei avėsite. Kai skandalingoji atlikėja Lady Gaga skrydžio metu avėjo 20 cm aukščio batus, jos kojos ėmė tinti, o tai galėjo sukelti ir rimtesnius padarinius, tokius kaip kojų venų trombozę. Laimei, orlaivio palydovei pavyko įkalbėti atlikėją persiauti patogesnius batus. Kad taip neatsitiktų ir jums kelionių tinklalapis Independenttraveler.com pateikia 5 paprastus patarimus kaip tinkamai pasiruošti kelionei lėktuvu:  

REKLAMA
REKLAMA

1.Aptemptiems drabužiams – ne, natūralių audinių drabužiams – taip. Ne tik avalynė, bet ir drabužiai gali sutrikdyti bendrą jūsų organizmo kraujotaką. Atsisakykite aptemptų džinsų, sintetinių palaidinių ir rinkitės judesių nevaržančius natūralaus pluošto drabužius iš medvilnės ar lino. Tokie drabužiai leis jūsų odai kvėpuoti ir su jais jausitės patogiai.  

REKLAMA

2.Aukštakulniams – ne, patogiems batams – taip. Aukštakulniai gali sukelti daugybę problemų, pradedant nuolatiniu kojų skausmu ir baigiant nuspaustais pirštais bei kraujuojančiomis žaizdomis. Be to, turėkite omeny, jog kartais tenka sukarti nemenką kelią iki savo terminalo. Rinkitės patogius lygiapadžius batus ar sportinius batelius, su kuriais jaustumėtės ne tik patogiai, bet ir saugiai.  

3.Kvepalams – ne, švariai dvelkiantiems drabužiams – taip Nuostabus bendrakeleivis yra tas, kuris nekvepia niekuo. Neabejojame, kad jūs dievinate savo CK One kvepalus, tačiau šalia jūsų sėdintis keleivis nuo jų gali jausti pykinimą ar svaigulį. Geriausia, jei skrydžio metu vengsite bet kokių parfumuotų priemonių ir tiesiog vilkėsite švarius drabužius. Žinoma, nepamirškite prieš skrydį pasinaudoti antiperspirantu nuo prakaitavimo.  

REKLAMA
REKLAMA

4.Įžeidžiantiems drabužiams – ne, paprastiems – taip 2005-aisiais metais Southwest Airlines įgulos nariai iš lėktuvo išlaipino vieną keleivę, nes ji vilkėjo įžeidžiančius politinės tematikos marškinėlius. Ant jų buvo pavaizduoti prezidento George W. Busho, Dicko Cheney ir Condoleezza Rice atvaizdai su užrašu "Sutikite šūdžius!". Po šio incidento žurnalui "Reno Gazette-Journal" avialinijos teigė turinčios teisę išlaipinti keleivius, kurie vilki kitus žeidžiančius drabužius. Dar po dviejų metų tos pačios avialinijos neleido skristi motinai, kuri pasak įgulos narių, atrodė nepadoriai. Ji vilkėjo aptemptus marškinėlius ir mini sijoną. Jeigu norite būti tikri, kad pasieksite savo kelionės tikslą, išsirinkite deramus skrydžiui drabužius.  

5.Vėsiems drabužiams – ne, daugiau sluoksnių – taip Kiekvienas lėktuvo keleivis turėtų būti apsirengęs taip, kad lengvai prisitaikytų prie temperatūros pokyčių visur: tiek oro uoste, tiek lauke, tiek lėktuve, ir, kad esant reikalui galėtų nusirengti drabužių perteklių arba apsirengti šilčiau. Be to, kuo daugiau drabužių užsidėsite ant savęs, tuo daugiau vietos turėsite lagamine.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų