REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Spindintis, blizgantis šventinis Londonas kviečia mesti iš galvos visas rimtas mintis ir galvoti tik apie artėjančias šventes. Vakar iškeliavom į miesto centrą Kalėdų nuotaikos pasisemti ir pasigrožėti šventiškai išpuoštu Londonu. Yra kelios vietos, nuteikiančios itin kalėdiškai. Į Winter Wonderland - Kalėdų miestelį su atrakcionais ir kitokiais šventiniais atributais, dar nėjome - planuojam ten nukeliauti kiek vėliau su svečiais.

REKLAMA
REKLAMA

Neužsukome ir į Trafalgaro aikštę, kurioje stovi pagrindinė miesto eglutė. Kituose miestuose aikštė su eglute būna vieta, kurią Kalėdų laikotarpiu visi būtinai aplanko, bet ne Londone. Kalėdų eglę Londonui dovanoja Norvegijos sostinė Oslas - tai kasmetinė padėka britams už pagalbą Antrajame pasauliniame kare. Toji eglutė kažkaip nublanksta prieš kitus šventinius papuošimus ir didingą architektūrą aplink. Minimaliai papuošta eglutė išnyksta Trafalgaro aikštėje, kurioje stūkso 51 m aukščio monumentas su Admirolo Nelsono skulptūra, Nacionalinės portretų galerijos pastatas, netoliese - didingos Admirolų arkos. Pirmaisiais metais, kai Kalėdas sutikom Londone, susiruošėm apžiūrėti eglutės ir likom nusivylę - tikėjomės daug įspūdingesnės. Tad eglutės žiūrėti tyčia ir nebeinam, nebent praeidami pro šalį akį užmetame.

REKLAMA

Tačiau, nepaisant tos eglutės, visa kita šventiniu laikotarpiu Londone stebina. Mums ypač patiko Covent Garden rajone. Labai smagi Covent Garden vieta - Obuolių turgus (Apple market), kasmet išpuošiamas didžiuliais raudonais burbulais. Šiemet šalia prekyvietės stovi dvi eglutės - viena kasmetinė - bučinių eglė (Kissmas Tree), kurios 50 000 lempučių įsižiebia, kai du (ar daugiau) žmonės pasibučiuoja po šalia pakabinta amalo šakele. Mes tai išbandėm prieš porą metų - veikia! Šiemet ten buvome sekmadienio popietę, tai aplink eglutę sukinėjosi nemažai bučiuoklių - neturėjom kantrybės laukti. Bet apsilankius ten darbo dienos vakare, tokios eilės pasibučiuoti nebūna.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Covent Garden prekyvietės einant link Leicester Square aptikom dar kelis šventinius perliukus - Slingsby skersgatvį ir Monmouth gatvę - anksčiau jų taip pasipuošusių matyti neteko. Praėjom Piccadilly aikštę ir Regents gatvę, kuri šiemet man labai patiko labiau nei pernai. Oksfordo gatvės papuošimai šiemet susieti su Marmite - britų mėgstamu arba nekenčiamu užtepu, pagamintu iš mielinio raugo. Ten taip pat kabo tie patys skėčiukai ir dovanėlės, kaip ir praėjusiais metais. Ilgai Oksfordo gatvėje neužsibuvom - neturėjom kantrybės vaikščioti su minia kalėdiniam apsipirkimui išsiruošusių žmonių. Grožėtis šventiniu miestu labai smagu, bet eiti ieškoti dovanų tokiu metu tokiose vietose - ne, jau ne. Bandysim rasti ramesnių vietų kalėdiniams pirkiniams - juk liko tik dvi savaitės...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų