REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paslaptingoji Nepalo karalystė, laukinis Jukonas, senasis mumijų miestas Peru – tai 2013 metų atradimų ir ekspedicijų į nežinomybę vietos, kurias rekomenduoja aplankyti „Lonely Planet“.

REKLAMA
REKLAMA

Korsika

Kalnuotoji Korsika yra ta vieta, kur galite įgyvendinti visus savo atostogų planus. Ši sala idealiai tinka ekstremalias keliones dviračiais pamėgusiems turistams. Korsika yra Viduržemio jūroje, prie Prancūzijos ir Italijos krantų. Sala priklauso Prancūzijai, bet nuo Italijos salos Sardinijos ją skiria vos 19 kilometrų. 2013 m Korsikoje vyks prestižinės dviračių lenktynes „Tour de France“.

REKLAMA

Korsika (nuotr. Shutterstock.com)Korsika (nuotr. Shutterstock.com)

Negevo dykuma Izraelyje

Ši dykuma užima net 40 proc. Izraelio ploto. Ši dykuma tikrai pateisina savo vardą ir kiekvienas čia užsukęs gali savo akimis įsitikinti tuo, kad dykuma yra yra ypatinga vieta dėl to, kad joje nėra gyvybės, tiesa, Negevo dykumoje yra keletas vietų, kur peizažas atrodo kaip ne šios planetos.

Negevo dykumoje yra Ramon gamtos rezervatas, kuriame yra vienas didžiausių karstinių kraterių žemėje. Negevo dykumos prieigose yra beduinų gyvenvietės, o į pietus, link Akabos įlankos, prasideda kurortinė zona, kurioje gausu SPA paslaugas siūlančių viešbučių.

REKLAMA
REKLAMA

Negevo dykuma (nuotr. Shutterstock.com)Negevo dykuma (nuotr. Shutterstock.com)

Uždraustoji karalystė Himalajuose

Uždraustoji karalystė, dar vadinama Mustango karalyste yra Himalajuose, įsikūrusi 2,5 tūkst. m virš jūros lygio. Oficialiai tai Nepalo dalis, bet tiek kultūriškai ir geografiškai ji artimesnė Tibetui. Iki 1992 turistams čia patekti buvo draudžiama. Šiandien jau yra kelionių agentūrų, kuriuos organizuoja žygius į šią vietą. Nors ši vieta karalystės statusą prarado 2008-aisiais, čia vis dar gyvenimas teka sena vaga.

Nepalas, Everestas (nuotr. Shutterstock.com)Nepalas, Everestas (nuotr. Shutterstock.com)

Jukonas, Kanada

Daugiau kaip 3 tūkst. m virš jūros lygio iškilę kalnų masyvai, laukiniai miškai, tundra, ledinės upės, ir Boforto jūra – tai nuostabi vieta Kanadoje – Jukonas. Nors šis regionas išsiskiria savo klimatu – atostogų sezono metu temperatūra čia siekia vos 10-15 laipsnių šilumos ir tai viena rečiausiai apgyvendintų vietų žemėje, gamtos vaizdai jus priblokš. Šiame regione taip pat gausu naudingų iškasenų bei kampelių, kur niekada nebuvo užklydęs žmogus. Pajuskite atradimo džiaugsmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jukonas, Kanada (nuotr. Shutterstock.com)Jukonas, Kanada (nuotr. Shutterstock.com)

Chachapoyas, Peru

Šis miestas yra įsikūręs apie 2,3 tūkst.metrų aukštyje Peru teritorijoje Andų kalnuose. Netoliese yra ir vienas iš aukščiausių pasaulio krioklių - Gocta krioklys (771 m). Tik 2002 m. 50 km atstumu nuo Chahapoyas gyvenvietės atrastas senovės miestas Karija, kuris garsėja unikaliais mumijų sarkofagais, kurie buvo atrasti palyginti neseniai ir mokslininkai dar turi daug ką nuvei9kti, kad atskleistų, kas buvo ir kaip gyveno šio miesto gyventojai.

Peru (nuotr. Shutterstock.com)Peru (nuotr. Shutterstock.com)

Pietinė JAV pakrantė

Nors ši vieta prie keletą metų tapo vienos didesnės ekologinės katastrofos auka ir buvo padaryta didelė žala vietos augalijai ir gyvūnijai, praėjus keletui metų situacija tikrai pasitaisė ir vis daugiau turistų renkasi savo atostogoms pietinę JAV pakrantę.

REKLAMA

Pietinė JAV pakrantė (nuotr. Shutterstock.com)Pietinė JAV pakrantė (nuotr. Shutterstock.com)

Karintija, Austrija

Austrija – puiki šalis žiemos turizmui, beveik kiekviena viršukalnė turi savo slidinėjimo stotį. Karintijos regionas garsėja kaip puiki vieta žygiams ir žvejybai – jame yra beveik 1300 ežerų!

Filipinų salos

Šią vietą turėtų aplankyti balto smėlio ir mėlynos jūros mylėtojai. Puikiai išvystytas turizmas ir idealiai svajonių atostogoms tinkantis klimatas.Čia vykti verta ne tik dėl idilišką atviruką primenančios pakrantės, smaragdiniai ežerai ir vaidingi gamtos kampeliai – štai ką būtina aplankyti viešint Filipinuose.

REKLAMA

Kelionės o Filipinus akimirkos (nuotr. Makalius.lt skaitytojų) (nuotr. Gamintojo)Kelionės o Filipinus akimirkos (nuotr. Makalius.lt skaitytojų) (nuotr. Gamintojo)

Neapolis, Italija

Šis garsus Italijos mietas kasmet sulaukia daugybės turistų, o 2013-aisiais, čia vyks Pasaulio tautų kultūros festivalis, tad ir turistų ir pramogų čia bus tikrai daug. Renginio organizatoriai žada daugybę meno parodų, seminarų, cirko pasirodymų, šokių ir muzikos festivalių.

Italija (nuotr. Shutterstock.com)Italija (nuotr. Shutterstock.com)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų