REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančių žmonių džiaugsmo šūksnis Miuncheno merui, pagaliau atidariusiam pirmąją alaus statinę, paskelbia pasauliui – didžiausia alaus šventė Vokietijoje „Oktoberfest“ prasidėjo! Šiemet jau 179-ąjį kartą vykstantis renginys kasmet į Bavarijos sostinę Miuncheną sutraukia daugiau kaip šešis milijonus alaus mėgėjų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, atidarymo dieną atrodo, kad, nepaisant gana smarkaus lietaus, visi iškart ir susirinko. Puikiais tautiniais drabužiais pasidabinusių vyrų, moterų, merginų aplinkui tikra gausybė, net gražu žiūrėti. Vis tik, per tokį kiekį žmonių patekti į bent vieną iš didžiųjų tentų, kurių „Oktoberfeste“ yra net 14, atrodo, misija – neįmanoma. Nutariam pabandyti laimę kiek vėliau ir traukiam apžiūrėti Miuncheno.

REKLAMA

 "Oktoberfest" (nuotr. Elta)

Idėja pasiteisino su kaupu. Vakarop, pasigrožėjus nuostabiais Bavarijos sostinės vaizdais bei nustojus lyti, grįžtame atgal. Šįkart pavyksta surasti vietos prisėsti, tiesa, kol kas tik lauke. Su didžiausiu nekantrumu laukiame kada išvysime akis džiuginantį vaizdą, kurį jau visą savaitę įsivaizdavome – dailią padavėją skubančią pas mus, nešančią 12 didžiausių alaus bokalų (kiekviename po vieną litrą puikaus bavariško alaus). Pagaliau šventė prasidėjo ir mums.

REKLAMA
REKLAMA

 "Oktoberfest" (nuotr. Elta)

Sunku ir apsakyti atmosferą, kuri tvyro tiek lauke, tiek bet kuriame iš 14 didžiųjų tentų. Užsukus į bet kurį iš jų pamatysite ne vieną tūkstantį žmonių sėdinčių už ilgų stalų, bendraujančių su aplinkiniais,  besilinksminančių. Kaskart orkestrui užgrojus „Ein Prosit der Gemütlichkeit“ visi sutartinai pakyla, pakelia sklidinus bokalus, dainuoja kartu... Aplinkui nematyti nusigėrusių ar padauginusių – jų tiesiog nėra. Čia neateinama prisigerti, čia ateinama puikiai praleisti laiko su šeima ar su draugais, susirasti naujų draugų.

 "Oktoberfest" (nuotr. Elta)

Jau vėliau, grįžus namo, skaitant Lietuvos ir pasaulio naujienas akis užkliūna už straipsnio informuojančio apie „Oktoberfest“ festivalį apima toks geras jausmas, veide atsiranda smagus šypsnis – ir aš ten buvau, alų gėriau...

Giedrius P., Jaunimogidas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų