REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie žmonės mėgsta keliauti vieni: jie mėgaujasi galimybe pabūti ne su kažkuo, o su savimi ir savo mintimis, džiaugiasi, būdami patys atsakingi už tai ką daro, kur eina ir kiek pinigų išleidžia. Kai esate vieni, dauguma dalykų tampa kur kas paprastesni. Jei Jums patinka mintis apie "solo" kelionę, bet kažkas jus vis dar stabdo, pateikiame kelis pagrindinius patarimus pradedančiam vienišam keliautojui:

REKLAMA
REKLAMA

Venkite porelių susibūrimo vietų.

Kai kurios lankytinos vietos tapo gerai žinomos dėl savo romantiškos aplinkos ir užsiėmimų, skirtų dviem. Pirmai "solo" kelionei nesirinkite įsimylėjėlių miesto Paryžiaus ar bene romantiškiausiu miestu pasaulyje tituluojamos Venecijos. Vietoje šių miestų rinkitės istorinį Prancūzijos regioną - Normandiją. Čia galėsite paragauti prancūziškų patiekalų, išgerti tradicinio prancūzų sidro ir apsilankyti nuostabiame Omaha paplūdimyje.

REKLAMA

Venkite vakarėliams skirtų vietų

Kai kurios vietos yra skirtos daugiau įsimylėjėliams, tuo tarpu kitos garsėja triukšmingais vakarėliais bei pasilinksminimais. Venkite jų, jei keliaujate vienas, arba net ir lankydamiesi pasaulio linksmybių sostinėje - Las Vegase, aplenkite tokias vietas kaip kazino ar baseino vakarėliai. Susiraskite ne tokių audringų pramogų kaip pavyzdžiui Pinball Garbės Halė ar muziejus „Neon Boneyard“.

REKLAMA
REKLAMA

Išmokite ko nors

Ispanijoje nueikite į valgio gaminimo pamokas, Australijoje išmokite buriuoti, o Argentinoje - šokti tango. Jus ne tik kad įgausite naujų įgūdžių, bet ir susipažinsite su kitais, greičiausiai, taip pat vienišais keliautojais.

Savanoriaukite

Savanorystė - dar viena puiki veikla vienišiems keliautojams. Pasirinkite jus dominančias savanorių programas: tokiu būdu ne tik nuveiksite reikšmingą darbą, bet ir sutiksite panašiai kaip ir jūs mąstančių žmonių.

Išsirinkite "saugią" šalį.

Nors dauguma patyrusių keliautojų jums pasakytų, kad visos šalys yra saugios, į daugumą jų pirmiausia vertėtų keliauti su šeima ar draugais, ypatingai moterims. Pavyzdžiui, ne visai išmintinga būtų pirmą kartą vienai keliauti į Rusiją, tuo tarpu Islandija laikoma viena saugiausių šalių, juolab, kad dauguma žmonių čia kalba angliškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyvaukite ekskursijoje

Net ir labiausiai nepriklausomam žmogui, "solo" kelionė gali kelti susirūpinimą ir jaudulį. Jei jaučiate nerimą, pirmomis dienomis vykite į ekskursiją, kurios metu galėsite adaptuotis naujoje šalyje, o ekskursijos vadovas supažindins jus su lankytinomis šalies vietomis, kultūra ir etiketu. Be to, tai puiki proga susirasti bendrakeleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų