REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masažai namuose – kaip galite pasilepinti patys?

Kam reikalingas masažas? Ši procedūra maloni ir naudinga, ji atpalaiduoja, gydo ir padeda sulieknėti. Net ir vienoje konkrečioje zonoje atliekamo masažo poveikis juntamas visame organizme. Tiesa, masažų būna įvairių, kiekviena metodika turi savų ypatumų, pliusų ir minusų, indikacijų, kontraindikacijų ir apribojimų.

Kam reikalingas masažas? Ši procedūra maloni ir naudinga, ji atpalaiduoja, gydo ir padeda sulieknėti. Net ir vienoje konkrečioje zonoje atliekamo masažo poveikis juntamas visame organizme. Tiesa, masažų būna įvairių, kiekviena metodika turi savų ypatumų, pliusų ir minusų, indikacijų, kontraindikacijų ir apribojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atliekant masažą namuose jums prireiks masažo aliejaus, įvairios formos masažuoklių, rankšluosčio ir, priklausomai nuo masažo rūšies, dar kelių įrankių ar komponentų.

REKLAMA

Skulptūrinio masažo technika

Šis masažas atliekamas rankomis, papildomas rankiniais masažuokliais – pirštinėmis, mentelėmis, voleliais, šepetėliais.

1. Išsimaudykite po šiltu dušu – sušildysite odą ir raumenis. Patepkite kūną anticeliulitiniu kremu ir toliau glostydama bei trindama šildykite raumenis.

2. Trinkite odą sukamaisiais judesiais, kol ji lengvai paraus. Sukamieji judesiai atliekami pagal laikrodžio rodyklę.

REKLAMA
REKLAMA

3. Pereikite prie aktyvesnių judesių: pagniaužykite odą, pažnaibykite, įtrinkite sukamaisiais judesiais, paspauskite. Masažuodama pilvą, rankas ir kojas įtempkite raumenis. Judesiai turi būti pakankamai stiprūs, gali lengvai paskaudėti. Bet neleiskite, kad skaudėtų stipriai ar ant odos atsirastų mėlynių.

4. Paskutines 10 minučių masažuokite krumpliais, sugniaužusi kumščius. Tegul krumpliai atstoja jums masažuoklį. Probleminėms zonoms skirkite apie 5–7 minutes. Jei pavargote, galite pamasažuoti odą masažuokliu.

Po seanso oda turėtų likti rausva, o jūs – jausti šilumos bangą kūne, lengvumą ir žvalumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kam negalima? Jei jaučiatės pagavusi infekciją – jokiu būdu nesimasažuokite. Masažas pagreitina limfos tekėjimą ir atsiranda grėsmė infekcijai išplisti po visą kūną – juk limfa „skalauja“ kiekvieną ląstelę. Masažas netinka, jei yra išsiplėtusios kojų venos. Jei po masažo pasireiškia bendras kūno silpnumas, nuovargis, dirglumas, pradeda intensyviai plakti širdis ar įsiskausta galva, greičiausia masažas jums netinka arba buvo per stiprus.

Masažas su medumi

Tai seansas su masažo elementu – medumi. Kaip žinia, meduje apstu biologiškai aktyvių medžiagų, kurios ne tik suteikia odai minkštumo bei aksominio švelnumo, bet ir padeda efektyviau kovoti su celiulitu. Jei norite, į skystą medų galite įmaišyti ir keletą lašų mėgstamo eterinio aliejaus.

REKLAMA

2 arbatinius šaukštelius medaus sušildykite rankomis, užtepkite ant odos probleminėse zonose. Pradėkite masažuoti nuo apačios, judėkite į viršų. Įtrinkite medų į odą kol pajusite, kad jis ėmė tirštėti ir lipti. Tada pridėkite delnus prie odos paviršiaus, kad jie priliptų, ir staiga atplėškite - šis triukas sukuria aktyvų masažuojamąjį efektą ir spartina medžiagų apykaitos procesus.

Masažas atliekamas, kol medus limpa, vidutiniškai seansas trunka 20–30 minučių. Tada kruopščiai nuplaukite medaus likučius nuo rankų ir masažuotų vietų.

REKLAMA

Kam negalima? Medaus masažų rekomenduojama atsisakyti dėl vidaus ligų paūmėjimo, odos išbėrimo. Jo rekomenduojama nepraktikuoti turintiems silpnas kraujagysles ir išsiplėtusias venas. Medaus masažo negalima daryti žmogui, kuris alergiškas medui ar kuriam nors jo komponentui. Taip pat nuo šio masažo rekomenduojama susilaikyti, jei kūnas labai plaukuotas – tuomet procedūra gana skausminga.

Vandens masažo technika

Šis masažas atliekama vonioje. Jei neturite masažuojamojo vandens dušo antgalio – tiks ir paprastas, tereikia nustatyti stipresnę srovę. Masažą galima atlikti pasilepinus vonioje arba tiesiog prausiantis duše. Vonios vanduo turėtų būti kiek vėsesnis, o srovės spaudimas – maksimaliai stiprus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Nukreipkite srovę į probleminę zoną ir intensyviai vedžiokite ją po kūną sukamaisiais judesiais. Pradėkite nuo klubų ir šlaunų, palengva kilkite pilvo srities ir juosmens link. Jei turite problemų pečių srityje, paskiausiai turėtumėte masažuoti pečius.

2. Dušo srove masažuokite įvairiomis kryptimis, kaitaliokite srovės stiprumą ir temperatūrą, nuo karštos iki šaltos ir atvirkščiai. Vidutiniškai procedūra trunka iki 10 minučių. Baigiama vėsiu dušu visam kūnui, vėliau apsitrinama šiurkščiu rankšluosčiu.

REKLAMA

Kam netinka? Geriau nenukreipti vandens srovės į širdies plotą, krūtis, lyties organus. Masažas vandens srove netiks ir menstruacijų metu.

Žnaibymo technika

Tai gana aktyvus masažo tipas, jis padeda efektyviai kovoti su celiulitu, gerina odos būklę ir reljefą. Jį galima atlikti bet kokioje padėtyje – tiek stovint, tiek gulint ar sėdint. Geriausia tai daryti po vandens procedūrų – dušo arba vonios.

1. Nušluosčius odą rankšluosčiu (trinant sukamaisiais judesiais, kad oda lengvai paraustų), įtrinkite rankas masažo aliejumi ir ištepkite juo odą.

REKLAMA

2. Pirštų galiukais pažnaibykite odą, patempdama ją po centimetrą nuo paviršiaus. Darykite tai įvairiomis kryptimis. Turėtumėte jausti dirginimą, bet ne stiprų skausmą. Be abejo, žnaibymas – ne itin malonus, bet tikrai efektyvus!

Kaip negalima? Negalima žnaibyti taip, kad liktų žymių. Masažas turi teikti malonumą, žvalinti. Jeigu po jo apima nemalonūs pojūčiai, oda sudirgusi, masažuoti toliau negalima. Taip pat šis masažas netinka tada, jei odoje greitai atsiranda mėlynių. Masažo metu arba po jo nepamirškite atsigerti – lengviau pasišalins šlakai, kuriuos išjudinote.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų