Išsvajotos vasaros laukėme taip ilgai, o ji jau baigia prabėgti. Nors paskutinė vasaros šventė – Žolinės – jau praėjo, vasaros pabaigtuvės tęsiasi. Tad nebijokite paeksperimentuoti ir šeimos narius, draugus ar kaimynus nustebinti netikėtais maisto patiekimo būdais ar netradiciniais užkandžiais. Šįkart siūlome keletą paprastų receptų, kurie nepaliks abejingų, o vasaros išleistuvių stalą pavers ypatingu.

Vištienos suktinukai. maistogidas.lt nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vištienos suktinukai. maistogidas.lt nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Rutuliukų vėrinukas

Mažūs apvalūs pomidoriukai, mocarelos rutuliukai, švieži gražgarsčių ir bazilikų lapeliai, balzaminis actas, alyvuogių aliejus, itališkas Parmos kumpis.

Gražgarsčių ir bazilikų lapus apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Ant pagaliuko verkite paeiliui mocarelos rutuliuką, Parmos kumpio juostele apsuktus gražgarsčių ir bazilikų lapelius ir pomidorą.

Avokado užkandis

Avokadai, maži pomidoriukai, gražgarstės, migdolų riešutai, citrinų sultys.

Avokadus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Į juos sudėkite perpus supjaustytus pomidoriukus. Juos apibarstykite smulkintomis gražgarstėmis ir kapotais riešutais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.

REKLAMA

Vaisių ir sūrio kubas

Baltas varškės ar kitos rūšies minkštas sūris, kiviai, arbūzai, sezamų sėklos, mėtų lapeliai.

Sūrį, kivius ir arbūzą supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais ir juos sudėkite į vieną kubą. Sūrio paviršių apibarstykite sezamo sėklomis ir patiekalą papuoškite mėtų lapeliais.

Meksikietiškos salotos „valtyje“

Dideli salotų lapai, 1 bulvė, 1 šaukštas kuminų, 1 šaukštas smulkintų čili pipirų, 1 skardinė juodųjų pupelių, 1 skardinė kukurūzų, 4 ridikėliai, 10 maži pomidoriukai, 1 žalioji citrina, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 avokadas, druska, pipirai.

Bulvę supjaustykite kubeliais ir išvirkite kartu su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, kuminais, čili pipirais ir šiek tiek druskos. Į kitą dubenėlį supilkite likusį aliejų, išspauskite žaliąją citriną, įdėkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tai – salotų padažas. Salotų dubenyje sumaišykite nusausintus pupeles ir kukurūzus, išvirtus bulvės kubelius, perpus perpjautus pomidoriukus ir supjaustytus ridikėlius. Supilkite paruoštą padažą ir viską gerai pakratykite. Ant kiekvieno gražiai atskirto salotų lapo dėkite po didelį šaukštą daržovių salotų, ant viršaus – pjaustyto avokado gabaliukus.

Šokoladiniai ledukai su pienu

Ledukams: 200 ml pieno, 50 ml vandens, 1 šaukštas nesaldintos kakavos miltelių, 1 šaukštelis cukraus, 70 g juodojo šokolado.

Pienui:  600 ml pieno, 60 g cukraus, 1 vanilės ankštis.

Ledukai.  Šokoladą smulkiai supjaustykite ir dėkite į karščiui atsparų indą. Ten pat supilkite pieną ir vandenį, įberkite cukrų, kakavą ir gerai viską išmaišykite. Palaukite, kol užvirs, ir nuimkite puodą nuo ugnies. Mišinį atvėsinkite, palaukite, kol jis taps tirštas ir tada supilkite į šaldyti skirtas ledo formeles. Jas įdėkite į šaldiklį, kad sušaltų.

Pienas.  Pieną ir cukrų supilkite į vieną puodą. Maišykite, kol cukrus ištirps. Tada į puodą įdėkite vanilės sėklas ir užvirkite pieną. Atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Į stiklinę įdėkite kelis šokoladinius ledukus ir juos užpilkite vaniliniu pienu.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Močiutė parodė, kaip pasigaminti skaniausius žemaičių blynus (Nuotr. Romas and MO)
Pasiilgote mylimų žemaičių blynų? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, kuriuo su jumis dalijasi žymi tinklaraštininkė močiutė.  Įdaras: virta malta kiauliena: 800 ...
Naujus įpročius galima ugdyti pamažu. Shutterstock nuotr.
Per dieną žmogus vidutiniškai sugeneruoja 2 kilogramus atliekų, tarp jų – nemaža dalis maisto likučių. Pasaulyje vis labiau plintant judėjimo be atliekų (angl. zero waste) ...
Bulvių mišrainė (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo net dvi mišraines kiekvienam skoniui. Sako, kad prie jų tiks ir mėsos, ir žuvies patiekalai. Kiekvienai prireiks vos 4 ...
Bulviniai blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ...
Maisto banko nuotr.
Su maisto švaistymo problema kovojantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ kasdienėje veikloje susiduria su daugybe iššūkių. Vertindamas išdalinamo maisto kiekius ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų