REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulis žino, kokie nuostabūs rytai aušta Lietuvoje, virš Biržų krašto vandenų ir laukų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų lapkritį interneto puslapio „National geography„ redakcija geriausia dienos nuotrauka išrinko biržiečio Eugenijaus Rauduvės nuotrauką „Ryto peizažas“.

REKLAMA

Ją netrukus persispausdino pasaulio spauda, taip pranešusi apie Lietuvą - daugeliui nežinomą mažytį kraštą. Vertintojus sužavėjusi nuotrauka daryta prie Kilučių gatvės ir Rokiškio kelio sankryžos, todėl drąsiai galime manyti gyvenantys viename gražiausių pasaulio kampelių.

„Lietuvos įvaizdį pagerinau neišleidęs nė vieno biudžeto lito„, - juokiasi fotografas, kurio nuotraukas „National geography“ paėmė ir komerciniam naudojimui.

REKLAMA
REKLAMA

Projektuotoju dirbantis E. Rauduvė sako fotografuojantis nuo vaikystės. Jis iki šiol išsaugojo pirmąjį savo juostinį fotoaparatą „Maskva 2".

Apie savo asmeninį gyvenimą fotografas nekalba, santūrus išlieka ir kalbinamas apie fotografiją.

Peizažas (E. Rauduvės nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Peizažas (E. Rauduvės nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

„Paslaptingos ir švelnios migloto peizažo nuotraukos visada sukels jaudulį. Jos įspūdingos ir gražios. Ir labai priklausomos nuo gamtos užgaidų„, - rašoma E. Rauduvės nuotraukas spausdinusiame žurnale „Foto“.

Pasiteiravus, kodėl jo nuotraukose tiek daug ryto peizažų, E. Rauduvė tikina, kad rytai ir vakarai jam vienodai gražūs, o fotografavimui šis laikas esantis labai tinkamas.

„Rytais ir vakarais yra pats geriausias apšvietimas„, - teigia fotografas, kurio nuotraukos stebina natūraliomis spalvomis. Jos esančios gamtoje, tik reikia mokėti tą grožį „pagauti“ ir užfiksuoti.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų