REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien Palangoje taikoma rinkliava už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra papildomų nepatogumų ar rūpesčių poilsiautojams neatneš – kad lėšos patektų į miesto biudžetą, pasirūpinti turės ne svečiai, o verslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie birželį įsigaliojusią naujovę kiekvienas kurorte apsistojęs svečias bus informuotas apgyvendinimo įstaigoje, kur ir turės ją sumokėti, atsiskaitydamas už suteiktas nakvynės paslaugas. „Klientui išduotame čekyje ar sąskaitoje faktūroje rinkliava už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra bus išskirta atskira eilute“, - sakė Savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriaus vyriausioji specialistė Asta Mordvinukienė.

REKLAMA

Rinkliavą – po vieną litą už kiekvieną nakvynę – mokėti turės kiekvienas, apsistojęs Palangos viešbučiuose, sanatorijose ar privačiame sektoriuje. Nuo mokesčio atleidžiami ligoniai, kuriems medicininės paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, visi kurorte viešintys vaikai iki 10 metų bei vaikai iki 18 metų, atvykę gydytis į Palangos vaikų reabilitacinę sanatoriją „Palangos gintaras“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas poilsiautojas bei miesto gyventojas Palangoje nori jaustis komfortiškai, naudotis modernia infrastruktūra. Vien biudžeto lėšomis to pasiekti negalime, todėl mokėdami šią simbolinę rinkliavą poilsiautojai prisidės prie Palangos kurorto gražinimo“, - sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. Jis pabrėžė, kad gautos lėšos bus panaudotos kurorto infrastruktūrai gerinti, miesto įvaizdžiui formuoti bei populiarinti ne kurortinio sezono metu Palangoje vykstančius renginius.

Rinkliava už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra bus renkama apskritus metus. Taip miesto valdžia tikisi Palangos biudžetą dar šiemet papildyti maždaug 500 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų