REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anądien sėdėjau ir žiūrinėjau, kur galima nuskristi su pigiomis avialinijomis. Akys užkliuvo už stiprių asociacijų nekeliančio pavadinimo – Bristolis. Koks tas Bristolis? Ar verta ten praleisti bent savaitgalį? – klausia kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Bristolis – miestas pietvakarių Anglijoje, nutolęs nuo Londono apie 170 km, įsikūręs prie Bristolio įlankos... Bet ką ten veikti?

REKLAMA

Pradėsime nuo to, kad Bristolio gatvėse į akis kris žymaus kūrėjo Banksy grafičiai. Ir ne tik jo. Visais metų laikais Bristolį galima apžiūrėti plaukiojant laivu (kaina nuo 3.25 £). Kiekvieną šeštadienį (11:00 val. prie Turizmo informacijos centro centrinėje miesto dalyje) nuo balandžio iki rugsėjo, galite prisijungti prie pėsčiųjų grupės ir kartu pamatyti Bristolio žymiąsias vietas (kaina 5 £ asmeniui).Mieste taip pat organizuojami turai po filmavimo aikšteles ir kitas neįprastas vietas. Turo pradžia – Bristolio katedra, kiekvieną penktadienį visus metus, dėl tikslios valandos reikėtų teirautis turizmo informacijos centre.

REKLAMA
REKLAMA

Daug gerbėjų susilaukia ir Bristolio mokslo muziejus At Bristol , kuris tūrėtų sudominti visą jūsų šeimą (kaina suaugusiam 12,50 £, taikomos nuolaidos).

Pačiame mieste yra muziejų, istorinių pastatų, įspūdinga katedra ir Viktorijos laikų burlaivis Brunel's ss Great Britain. Šiame traukos objekte žadama interaktyviai supažindinti su istorija (apsilankymo kaina suaugusiam 12,50 £, taikomos įvairios nuolaidos). Iki rugpjūčio mėnesio Bristolio panorama galima pasigrožėti nuo centrinėje miesto dalyje esančio apžvalgos rato (kaina suaugusiam 6.00 £). Norėtųsi paminėti ir Bristolio zoologijos sodą, kurį aplankyti galėsite už 12,72 £ (kaina suaugusiam, taikomos nuolaidos). Visiškai nemokamai galite apsilankyti Clifton Suspension Bridge – vaizdas vertas dėmesio. Žymųjį Cliftono tiltą, jungiantį Avon upės krantus, sukūrė  Viktorijos laikų inžinierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bristolio vaizdai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Bristolio vaizdai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Bristolyje, kaip ir kiekviename padoriame didmiestyje, netrūksta klubų, kavinių, restoranų, o pasižiūrėjus į renginių sąrašiuką, galima drąsiai teigti, kad veiksmo čia neturėtų trūkti – beveik kas savaitę vyksta mažesnis ar didesnis viešas renginys. Pavyzdžiui,  šių metų rugpjūčio 9-12 dienomis  vyks 2012 Balloon Fiesta – į orą pakils 100 oro balionų. Reginys turėtų būti malonus akiai. Nepašykštėta ir kitokio žanro renginių – folkloro festivalis, įvairūs koncertai.

REKLAMA

Bristolio vaizdai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Bristolio vaizdai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Pavažiavus už Bristolio, galima aplankyti Cheddar tarpeklį, kur ne tik palaipiosite uolomis, bet ir nusileisite pasižiūrėti didžiulių urvų.

Beje, galite parsisiųsti nemokamų turų po Bristolį įrašų – įrašai čia.  Turėsite savo gidą, kuriuo galėsite pasinaudoti pažindami miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų