REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natūralios ar cheminės prigimties toksinų, arba kitaip, nuodingųjų medžiagų, daugiau ar mažiau susikaupia kiekvieno žmogaus organizme. Šios kenksmingos medžiagos sukelia organizmo intoksikaciją, kuri blogina savijautą, silpnina imunitetą, bei pagreitina senėjimo procesą. Tai viena iš pagrindinių probleminės odos, celiulito, sausų ir trapių plaukų, raukšlių atsiradimo priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausia antsvorio priežastis

Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ kinezeterapeutės, kūno priežiūros specialistės Svetlanos Mackevičienės teigimu, būtina suprasti, kad gyvenimo būdas yra tiesiogiai susijęs su toksinų susikaupimu. „Fizinio aktyvumo stoka, piktnaudžiavimas sunkiai virškinamais maisto produktais, žalingi įpročiai – tai tampa papildoma toksinų doze organizmui. Moterims visa tai komplikuoja hormonų kaita ir nėštumas. Apnuodytas organizmas nesugeba tinkamai funkcionuoti, todėl vis labiau silpsta. Prasta savijauta, nuolatinė energijos stoka, galvos skausmai, žarnyno veiklos sutrikimai, bloga nuotaika – tai dažniausiai pasitaikantys simptomai“, – apie toksinų žalą pasakojo S. Mackevičienė.

REKLAMA

Dažna moteris skundžiasi negalinti atsikratyti papildomų kilogramų – nepadeda nei suderinta mityba, nei aktyvi fizinė veikla. Pasak S. Mackevičienės, to priežastis taip pat gali būti organizme susikaupusios kenksmingos medžiagos, kurios sutrikdo kraujotaką. „Kai oda ir inkstai perkraunami, toksinai susikaupia tarpląsteliniame skystyje. Moterims šie skysčiai dažniausiai kaupiasi liemens, klubų, kelių srityse, vyrams – nuo pilvo link kaklo. Dėl to atsiranda ir celiulitas, „apelsino žievelė“, patinimai, pabrinkimai, antsvoris. Deja, laikantis dietos ar sportuojant, skysčių pašalinti nepavyks, kol neišvarysite priežasties – besikaupiančių toksinų“,  – tikino klinikos kinezeterapeutė.

REKLAMA
REKLAMA

S. Mackevičienės teigimu, visiška organizmo detoksikacija yra ilgas ir sudėtingas procesas, galintis užtrukti net keletą mėnesių. Atminkite, kad toksinės medžiagos jūsų organizme kaupėsi dvidešimt, trisdešimt ir dar daugiau metų, tad jų pašalinimas negali įvykti per vieną dieną. Tačiau detoksikacija būtina – kol organizmo sistemoje bus toksinų, kankins bloga savijauta, o svoris liks nepakitęs, kad ir kokių priemonių imtumėtės.

Natūralus organizmo detoksikavimas

Optimaliems kūno kontūrams formuoti, celiulitui gydyti sukurtos net kelios neinvazinės metodikos. Viena jų, ne tik koreguojanti kūno apimtis, bet ir detoksikuojanti organizmą –  kūno įvyniojimas specialiais tvarsčiais, dar vadinamas tiesiog bandažu (angl. the universal contour wrap). Pasak Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ kinezeterapeutės S. Mackevičienės, tai išimtinai natūralus, efektyvus ir saugus būdas ilgam sumažinti kūno matmenis, detoksikuoti organizmą ir išvalyti kūno odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įvyniojimui naudojami 15 cm pločio elastiniai tvarsčiai, išmirkyti šiltame jūros dublių tirpale ir veikiantys lyg didelis kompresas, kuris ištraukia toksinus. Specialia tvarstymo metodika suspaudžiamas purus riebalinis audinys tampa kompaktiškesnis ir lygesnis. Tokiu būdu galima pakelti sėdmenis ir krūtis, sustangrinti pilvo, šlaunų odą, sumažinti celiulitą. Ši procedūra valo ir tonizuoja organizmą, todėl itin rekomenduojama turintiems sausą odą, strijų, sergantiems žvyneline, egzema ir netgi onkologiniams ligoniams. Kartais, nuvyniojus tvarsčius nuo stipriai intoksikuoto žmogaus, galima pajusti alkoholio, nikotino ar vaistų kvapą“, – pasakojo S. Mackevičienė.

REKLAMA

Porą valandų trunkančios procedūros metu užvelkamas vinilinis kostiumas, todėl neslopinamas natūralus kūno garavimo procesas. Pirmosios procedūros metu apimtys sumažėja apie 20 cm (matuojant 18 skirtingų kūno sričių). Per visą procedūrų kursą probleminės srities apimtį įmanoma sumažinti net iki 8 cm.

Pasak S. Mackevičienės, vyrauja klaidinga nuomonė, kad detoksikuojantis kūno įvyniojimas – tai paprasčiausia dehidraticija. „Nors skeptikai, negalintys patikėti tokiu kūno apimčių pokyčiu, teigia, kad išgėrus vandens prarasti centimetrai grįžta, tačiau liekninančio įvyniojimo esmė – ne laikinas skysčių pašalinimas, o limfinės sistemos suaktyvinimas. Po procedūros visuomet rekomenduojame išgerti ne mažiau kaip 2 litrus vandens per dieną, nes taip pratęsiamas detoksikacijos procesas, o liekninančio įvyniojimo rezultatai nėra vienkartinis efektas. Pakanka vos trijų detoksikuojančių procedūrų, o apimtys ir odos būklė išlieka nepakitusi metus ir daugiau“,  – tikino S. Mackevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų