REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarį „saulės pabučiuotosmerginos ima lėtai, bet užtikrintai eiti iš proto: na kaip gi, ir vėl tos kvailos strazdanos nupils visą veidą ir kaklą. Ir nebedžiugu, ir pavasaris – ne pavasaris, ir atrodo, jog štai tas simpatiškas jaunuolis nepanoro susipažinti būtent dėl tų rusvų dėmelių.

Pavasarį „saulės pabučiuotosmerginos ima lėtai, bet užtikrintai eiti iš proto: na kaip gi, ir vėl tos kvailos strazdanos nupils visą veidą ir kaklą. Ir nebedžiugu, ir pavasaris – ne pavasaris, ir atrodo, jog štai tas simpatiškas jaunuolis nepanoro susipažinti būtent dėl tų rusvų dėmelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažįstama, ar ne? Dar gerai, jei šalia yra vyriškis, kuris pasiruošęs ginti jūsų nelaimingas strazdanėles, įrodinėdamas, kad jūs ir su jomis nuostabi. O jei šalia tokio nėra? Pabandykime išsiaiškinti, kas toks, tas mūsų „priešas“ ir kaip su juo galima kovoti.

REKLAMA

Kodėl jos atsiranda?

Šitos auksaspalvės dėmelės atsiranda, susikaupus tamsaus dažančio pigmento – melanino, grūdeliams. Melaninas, veikiamas ultravioletinių spindulių, gaminasi iš amino rūgšties – tirozino, įeinančio į daugelio baltymų sudėtį. Strazdanos yra tiesiogiai susijusios su įdegimu, tik pastarajam būdingas tolygus tirozino pasiskirstymas odos ląstelėse, o štai strazdanos – savotiškos tirozino, savaime virtusio melaninu, „salelės“. Pačios ryškiausios strazdanos būna žmonėms nuo 20 iki 25 metų, vėliau jų gali atsirasti daugiau, bet jos blyškesnės. Ypač nuo šios problemos kenčia šviesiaplaukės merginos.

REKLAMA
REKLAMA

Mes jų nenorime. Ką daryti?

Norint neleisti strazdanoms atsirasti, reiktų valgyti kaip įmanoma daugiau šviežių vaisių, turinčių vitamino C. Juo turtingi svogūnai, kopūstai, pomidorai, krapai, apelsinai, serbentai ir šermukšniai. Naudingas taip pat yra ir vitaminas PP, kurio gausu meduje, baklažanuose, bulvėse, petražolėse, pomidoruose, pupelėse, abrikosuose, vyšniose, persikuose, slyvose ir gervuogėse.

Tačiau, vargu ar tokie metodai padės atsikratyti problemos galutinai, tačiau nors šiek tiek ją išspręs. Tarkime, strazdanos vis dėlto pasirodė ir jūs, kupina pasiryžimo kovoti iki pergalės, niūriai stebite save veidrodyje. Jūsų laimei, šios saulės dėmelės nuo senų laikų erzino gražiosios lyties atstoves, todėl per amžius kovodama su strazdanomis žmonija jau turi patikrintų ir pakankamai veiksmingų metodų – Amerikos atradinėti neteks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerika jau atrasta. Pasinaudokime

Apie tai, kad odą šiek tiek gali apsaugoti plačiabrylė skrybėlė ir kremas su UV filtrais, jūs ko gero numanote pačios. O jei ne, tai atsiminkite – padeda. Kitas būdas – nubalinti strazdanas ar, priešingai, įdegti, kad jos tarsi „pasimestų„ ant rusvos odos. Balinti padės specialūs tam pritaikyti losjonai, kaukės, kremai, bet nepersistenkite – rinktis šias priemones reikia labai atsargiai, kad vietoj strazdanų nesulauktumėt odos sudirgimo ar dar kokio „džiaugsmo“ ant veido.

Saugiau yra paeksperimentuoti su liaudies receptais. Siūlome jų pavyzdžius.

Agurkai: pats paprasčiausias ir žinomiausias būdas. Juos reikia nuskusti, supjaustyti griežinėliais ir palaikyti uždėtus ant veido 15 – 20 minučių. Kitas variantas – ištrinti veidą agurkų sultimis. Nenuplauti.

REKLAMA

Citrina: patepkite kiekvieną strazdaną vatos lazdele, pamirkyta citrinų sultyse. Taip pabūkite 15 min., po to nuplaukite (Dėmesio! Citrinų sulčių negalima keisti citrinos rūgštimi – galima nusideginti odą).

Greitai turėtų pradėti žydėti pienės, pasinaudokite jomis: saują pienės žiedų užpilkite verdančiu vandeniu ir, kai skystis atvės, perkoškite jį ir supilkite į buteliuką. Šiuo nuoviru ištrinkite tas vietas, kur strazdanų susikaupę daugiausiai ir po pusvalandžio nuplaukite. Atsiminkite, kad balinančias kaukes reikia dėti vakare: po tokių procedūrų į saulę išeiti negalima.

REKLAMA

Jei jūs norite paslėpti strazdanas ant įdegusios odos, trinkite veidą du kartus per dieną šviežiomis morkų sultimis. Dar didesnio efekto sulauksite, jei sultims išdžiūvus, pamasažuosite veidą alyvų aliejumi.

Ir nepamirškite, kad strazdanos – natūrali apsauginė organizmo reakcija į ultravioletinius spindulius, todėl... Gal vis dėlto reikia sutikti su tais, kurie mano, kad žaismingi taškeliai – jūsų veido puošmena?

Konsultavo kosmetologė Rasa Mukaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų