REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijos zoologijos sode gyvenantis meškiukas Siku jau tapo interneto sensacija, o jo gerbėjai jį vadina „naujuoju Knutu“. Interneto sensacija tapo vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas meškiukas Siku, kurį iš buteliuko maitina zoologijos sodo darbuotojas, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Meškiukas, kuris gyvena Danijos zoologijos sode, tapo žinomas visame pasaulyje. Kai kurie jo gerbėjai jį pavadino „naujuoju Knutu“, prisimindami neseniai mirusį įžymųjį Vokietijos meškiuką Knutą.

REKLAMA

Lapkričio 22 dieną poliarinės meškos jauniklis Siku gimė Skandinavijos laukinės gamtos parke, įsikūrusiame 170 km į šiaurę nuo Kopenhagos, raso spiegel.de.

Praėjus dviem dienoms nuo gimimo, Siku buvo atskirtas nuo mamos. Zoologijos sodo darbuotojai buvo sunerinę dėl meškiuko, nes jis, kaip teigiama, buvo „labai neramus“. Trečius metus iš eilės meškiuko motina Ilka negali pienu maitinti savo jauniklių, todėl zoologijos sodo darbuotojai yra priversti mažylius maitinti buteliuku.

REKLAMA
REKLAMA

Šis mažylis taip pat turi būti maitinamas buteliuku. Nuo savo gimimo meškiukas dvigubai priaugo svorio ir dabar sveria 3,2 kg, praneša zoologijos sodo atstovai.

Skandinavijos laukinės gamtos parko atstovas Frankas Vigh-Larsenas tvirtina, kad Siku laikosi gerai. Anot jo, jei meškiukas būtų likęs su mama, jis būtų neišgyvenęs.

Nors Siku lyginamas su meškiuku Knutu, tačiau, anot F. Vigh-Larsen, jis gyvens kitokiomis sąlygomis nei jo pirmtakas. „Mūsų parke yra du su puse hektaro teritorijos, kur gyvena poliarinės meškos. Joms sudarytos geros sąlygos. Kai meškiukui Siku sukaks 2 metai, jis bus perkeltas čia ir gyvens su kitomis keturiomis meškomis. Čia joms sudarytos tokios gyvenimo sąlygos kaip laukinėje gamtoje“, – tvirtina Skandinavijos laukinės gamtos parko atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jauniklio vardas „Siku“ grenlandų kalba reiškia „ledas“. Simbolinis meškiuko vardas turėtų atkreipti dėmesį į tirpstančius ledynus ir prastėjačias poliarinių meškų gyvenimo sąlygas gamtoje. Zoologijos sodo atstovai įspėja, kad tirpstant ledynams Arkties vandenyne kai kurios gyvūnų rūšys gali išnykti per 40 metų.

Danijos zoologijos sodo adresas: Skandinavisk Dyrepark Djursland, Nødagervej 67B, Nødager. Patogus susisiekimas nuo Aarhus oro uosto. Plačiau zoologijos sodo tinklalapyje.

Danijos zoologijos sodo darbo laikas 2012 metais

balandžio 28 d. – liepos 29 d.: 10 – 17 val.

birželio 30 d. – rugpjūčio 12 d.: 10 – 18 val.

rugpjūčio 13 d. – spalio 21 d.: 10 – 17 val.

Danijos zoologijos sodo bilietų kainos

Suaugusiems 160,00 DKK 22,00 eurai

Vaikai (3-11 m.) 90,00 DKK 12,00 eurų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų