REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesvarbu, ar išsiruošėte ilgoms atostogoms prie jūros, kelionei aplink pasaulį ar vos savaitgalio išvykai – daiktų pakavimas gali tapti nemenku galvos skausmu. Kad taip nenutiktų, siūlome keletą patarimų:

REKLAMA
REKLAMA

1. Daiktų saugumas

Pirmas dalykas, kurį derėtų laikyti gerai pasiekiamoje vietoje – asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, jo kopija bei atspausdintas bilietas (dėl viso pikto, išsaugokite bilietą elektroniniame pašte). Taip pat pravers bankų telefonų numeriai, jei kartais pamestumėte ar būtų pavogta jūsų banko kortelė. Visą svarbiausią informaciją, kurios jums gali prireikti ištikus bėdai turėkite prieinamą bet kuriuo metu. Vagystės atveju savo duomenis, paso numerį ir kitus svarbius dalykus galite elektroniniu paštu išsiųsti į jūsų šalies ambasadą ir užsisakyti naują.

REKLAMA

2. Išskirstykite vertingus daiktus

Paskirstykite visas banko, kreditines korteles, čekius ir grynuosius po skirtingas kišenes rankinėje. Jeigu, nelaimės atveju netikėtai taptumėte ilgapirščių auka, bent jau turėsite šiek tiek grynųjų. (žinoma, išskyrus tą atvejį, jei jums būtų pavogta visa rankinė).

3. Naudokite nedidelius plastikinius indelius, butelius

Tokie indai ar buteliukai ypač patogūs pakuojant tualetinius reikmenis. Jei nenorite vežtis viso šampūno butelio, įpilkite reikiamą jo kiekį į mažesnį plastikinį buteliuką.

REKLAMA
REKLAMA

4. Kuprinės pakavimo ypatumai

Pakuodami daiktus kuprinėje, lengvesnius visada dėkite į apačią, o sunkiausius viršuje, tokiu būdu nebūsite nusveriamas kuprinės žemyn.

5. Plastikiniai maišeliai

Nepamirškite, kad lėktuvuose visada reikalaujama, kad skysčiai būtų atskirai supakuojami plastikiniuose maišeliuose. Turėkite jų daugiau, jei kartais nerastumėte kur dėti šlapią lietsargį ar peršlapusią striukę. Į šiuos maišelius galite dėti ir sulankstytus drabužius, supresuoti jie užima nedaug vietos, todėl tokiu būdu sutaupysite vietos lagamine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Drabužiai

Imkite tik tuos drabužius, kuriuos tikrai manote esą reikalingus. Jei jūsų kelionė nusimato ilgesnė nei trys savaitės, turėkite omeny, kad kai kuriuos drabužius reikėtų išsiplauti kelyje.

8. Paskirstykite drabužius į skirtingus lagaminus

Kai keliaudami turite vieną ar daugiau persėdimų, drabužius paskirstykite į skirtingus krepšius. Jeigu kuris nors iš jūsų bagažų į atvykimo vietą nebūtų pristatytas laiku, bent jau turėsite švarių drabužių.

9. Atskirai susipakuokite paplūdimio krepšį

Paplūdimiui skirtus daiktus laikykite jums pasiekiamoje vietoje, pavyzdžiui kuprinėje. Atvykę galėsite iškart keliauti prie jūros, jums nereikės išsikrauti viso lagamino, kad surastumėte rankšluostį ar paplūdimio šlepetes. Tai ypač patogu, jei esate su vaikais.

REKLAMA

10. Rankinio bagažo tipas

Tiems, kurių rankiniai lagaminai neturi kelių atskirų skyrių, patariame tarp supakuotų daiktų sluoksnių dėti storus kartono lapus. Taip išvengsite netvarkos ko nors ieškodami (nes galėsite iškelti vieną po kito kartonus su visais ant jų gulinčiais daiktais) bei nepatogumų pereinant lagaminų patikrą oro uostuose.

11. Prietaisai palaikomi baterijomis

Pakuodami bet kokius elektroninius prietaisus baterijas įdėkite neteisingai, kad kelionės metu prietaisas netyčia neįsijungtų ir neišsodintų baterijos energijos.

REKLAMA

12 Kūdikio reikmenims skirta rankinė

Jei keliaujate su vaikais, ši rankinė yra puiki vieta paslėpti vertingiems daiktams. Tai tikrai nėra pirmasis daiktas, kuris bus pasisavintas ilgapirščių.

13. Avalynė

Jei norite, kad visi jūsų gabenami daiktai išliktų švarūs ir neprisigėrę nemalonaus kvapo, prieš pakuodami avalynę, išvalykite ją, impregnuokite bei supakuokite į nepraleidžiančius oro plastikinius maišelius.

14. Rankinis bagažas

Į rankinį bagažą sutalpinkite visus svarbius dokumentus bei vaistus. Ilgų kelionių metų pravartu į šį bagažą įsidėti nors vieną švarių drabužių komplektą, jei prireiktų pasikeisti suteptus drabužius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. „Ritinėlio technika“

Kad ir kaip bebūtų keista, susukti į ritinėlį drabužiai užima kur kas mažiau vietos nei sulankstyti įprastai. Jei drabužius suvyniosite į specialų vyniojimo popierių, jie mažiau susiglamžys.

16. Vietinės turizmo agentūros

Geriausia ir išsamiausią informaciją gausite iš vietinių turizmo agentūrų. Atvykę į vietą, apsilankykite tokioje įstaigoje ir sužinokite svarbiausius dalykus apie šalį, turizmą, lankytinas vietas bei svečių priėmimą.

17. Tualeto ir vonios reikmenys

Kad sutaupytumėte vietos lagamine, imkite jau gerokai panaudotą dantų pastą, šampūną perpilkite į mažesnį buteliuką, o tualetinio popieriaus ritinėlį suspauskite.

18. Bagažo svoris

Nors vežtis daug bagažo nerekomenduojama, kai kada tai būna neišvengiama. Prieš pirkdami bilietą, pasidomėkite koks yra maksimalus leidžiamas bagažo svoris. Geriausia, jei jo neviršysite, antraip kai kurių daiktų teks atsisakyti tiesiog oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų