REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brunėjuje nebus jokių „alkoholio zonų“

Brunėjaus sultonate greitu metu nebus įrengta jokios „alkoholio zonos“ turistams, kurioje jie galėtų įsigyti ir vartoti svaigiuosius gėrimus, - praneša vokiečių „Die Welt“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią zoną įrengti pasiūlė Brunėjaus valstybės tarnautojas Goh King Chin. Šiuo tikslu esą būtų siekiama į sultonatą privilioti daugiau turistų.

REKLAMA

Tačiau pasiūlymą atmetė Brunėjaus religijos ministras Zainas Serudinas. Pasak jo, toks žingsnis užtrauktų Dievo pyktį ir negrįžtamai suterštų pamaldžios šalies įvaizdį.

Jo nuomone, užtenka to, kad turistai savo namuose gali gerti, kiek tik nori alkoholio, net „maudytis jame“.

„Šiandien mes įrengiame „alkoholio zoną“, rytoj - klubus, o ko užsinorėsite vėliau? Prostitucijos ir kazino?“, - kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Brunėjuje alkoholio vartojimas yra draudžiamas įstatymu. Tiesa, turistai savo reikmėms į šalį gali įsivežti nedidelius jo kiekius.

Brunėjaus Darusalamas (Brunėjus) – valstybė Pietryčių Azijoje, Borneo saloje. Ji ribojasi su Malaizija ir Pietų Kinijos jūra.

Brunėjaus, buvusio Britų imperijos užkampio ir piratų prieglobsčio, padėtis labai pasikeitė 1929 m. jame atradus naftos ir gamtinių dujų. Šis atradimas aktualus ir šiandien: dabar tai viena iš turtingiausių pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų