REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gegužės mėnesį dalyvavau atrankoje dėl darbo JAV kompanijoje „Southwestern“. Laimėjęs atranką Lietuvoje išvykau pagal „Work and travel“ programą dirbti į visų išsvajotą kraštą – Ameriką.

REKLAMA
REKLAMA

„Southwestern“ – tai leidybos kompanija gyvuojanti daugiau nei 150 metų Nešvilio mieste, Tenisio valstijoje. Skamba keistai, tačiau dirbau knygų pardavėju Šiaurinėje Čikagoje. Tai buvo pati geriausia mano vasara gyvenime, kad ir kokia ji buvo sunki ir pilna iššūkių.

REKLAMA

Taigi viskas nuo pradžių. Birželio 5-ąją išskridau į JAV. Ilga kelionė su dviem persėdimais Varšuvoje ir Čikagoje, pastarajame oro uoste teko praleisti visą naktį, ir štai aš jau leidžiuosi kantri muzikos mieste Nešvilyje. Kai išskridau iš Vilniaus oro temperatūra buvo gal + 15 laipsnių, nusileidus Nešvilyje mane pasitiko + 35 laipsnių šilumos oras. Štai kur tikra vasara!

Pirmoji savaitė skirta apmokymams. Išmokome pardavimo, motyvacijos ir kitų pardavimams svarbių dalykų. Nuo antrosios savaitės iki rugsėjo vidurio dirbau šiaurinėje Čikagoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tik atvykęs turėjau susirasti šeimą, kurioje reiktų apsistovi visai vasarai. Vėlgi skamba keistai, tačiau vaikštant per namus antros dienos pusiaudienyje jau turėjau namus visai vasarai. Ir ne bet kokius namus, o labai didelius, gražius ir visiškai nemokamai. Šeima buvo tiesiog nuostabi, priėmė kaip savo šeimos narį.

Visą vasarą tame regione pardavinėjau vaikiškas mokomojo pobūdžio knygas amerikiečių, lenkų, meksikiečių, indų ir kitos tautybės šeimoms. Sutikau labai daug malonių, draugiškų ir paslaugių žmonių. Sekmadieniais, vienintelę laisvą savaitės dieną, praleisdavau su draugais lietuviais. Vykome į Čikagos centrą pasižvalgyti į dangoraižius, apsilankėme aukščiausiame JAV dangoraižyje „Sears tower“, vaikščiojome Mičigano ežero pakrante.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negaliu nepaminėti savo gimtadienio, kurio metu mano amerikiečių šeima pagamino man šaltibarščių, kurių buvau išsiilgęs! Pasirodo ir už Atlanto yra žmonių, kurie žino, kas tai yra.

Rugsėjo viduryje palikau Čikagos miestą ir vykau į Getlinburgą, Tenisio valstijoje. Tai kalnų kurortas, kuriame praleidau puikų savaitgalį su visais draugais iš Lietuvos. Po poilsio kalnuose vykau pas draugus į Niujorką. Ten pamačiau viską, ką reikia pamatyti šiame mieste: Laisvės statulą, finansų centrą, Manhateną ir jo centrinį parką bei kitas įžymias miesto vietas. Viskas nepaprastai didinga ir užgniaužia kvapą. O plaukiant laivu iki Laisvės statulos ir grojant Franko Sinatros dainai „New York“ jautiesi lyg Holivudo filme.

REKLAMA

Rugsėjo pabaigoje ruošiuosi vykti namo, tačiau pasiekti namus Vilniuje - užtrunka. Kelionė iš Niujorko į Vilnių truko 48 valandas, vietoj planuotų 18 valandų, nes mūsų artimų kaimynų lenkų avialinijos privertė neplanuotai nakvoti ant Niujorko oro uosto grindų bei Varšuvos oro uosto viešbutyje. Tačiau, kad ir kokia ilga kelionė namo, grįžau kupinas įspūdžių ir pasikeitusiu požiūriu į gyvenimą.

Dabar rengiuosi kitai vasarai JAV, kuri, tikiuosi, bus dar įspūdingesnė.

Istoriją atsiuntė Justas Valantinas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų