REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jaunaties“ vampyrų pėdsakais

Po „Žiedų valdovo“ turistai užplūdo Naująją Zelandiją, kurioje buvo filmuota žymioji trilogija. Filmas „Jaunatis“, sukurtas Stephanie Meyer knygos motyvais, taip pat traukia tūkstančius gerbėjų ne tik į kino sales, bet ir į Forks miestelį, JAV, kuriame tariamai gyvena Bella bei jos mylimasis vampyras Edvardas.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiame miesto tinklalapyje nurodomos vietos, kuriose vyko knygos/filmo veiksmas bei rengiami turai po jas. Be to, name, panašiame į Cullen šeimos namą jau įrengti B&B nakvynės namai.

REKLAMA

Tačiau iš tiesų, „Jaunatis“ filmuota visai kitus, nei nurodoma knygoje. Pavyzdžiui Italijoje, veiksmas vykstantis Volterra mieste iš tiesų filmuotas Montelpuciane. Miestas, esantis Sienos provincijoje, Toskanoje, pastatytas dar etruskų laikais. Jis pasižymi mažomis vinguriuojančiomis gatvelėmis kuriose stovi renesanso laikų pastatai – Vulturis šeimos (pačios galingiausios filme „Jaunatis“) namai.

Pačios įspūdingiausios Montelpuciane vietos – Didžioji aikštė, gotikinė, XIII a. pastatyta rotušė, kurios bokštas, beje, pristatytas 200 metų veliau. Netoli nuo jos, XVI-XVII a. katedra, kurios viduje – Sani di Pietro tapyta Madonna de Pilastro.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas objektas, kurį privalo pamatyti „Jaunaties“ gerbėjai – Palacio Bucelli (Bucelli rūmai), kurių fasadą puoštia urnomis.Be to, šiame regione apstu ir kitų ne mažiau įspūdingų bažnyčių – San Agostino, Santa Agneses bei Madonna del Biagio.

Vampyrų namas

Namas, kuriame gyvena Edvardo šeima, taip pat nėra Forkso mieste. Jis stovi Vakariniame Vankuveryje, Kanadoje. Čia turistams veiklos per akis – pasivaikščiojimai kalnuose, kajakai, slidinėjimas ir  t.t.

Dėmesio – namas šiuo metu yra parduodamas.

Šiaurinėje Vankuverio dalyje driekiasi miškai, kuriuose Bella klaidžioja su Edvardu pirmojoje sagos dalyje. Regioninio Capilano parko medžiai tokie tankūs ir aukšti, jog beveik nepraleidžia šviesos spindulių – ideali vieta filmo, apie vampyrus kūrimui. Taip pat – pasivaikščiojimui ir lašišų žvejybai. Tik pasisaugokite – neaišku, kas tūno pasislėpęs tarp šešėlių.



Čia maudosi vilkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paplūdimys, kuriame Bella kalbasi su savo geriausiu draugu Jacobu (Taylor Lautner) taip pat yra Kanadoje, vienoje Vankuverio saloje. Čia dažnai renkasi banglenčių mylėtojai – norintiems čia tiesiog pasideginti ir išsimaudyti klimatas itin nepalankus.

Netoli nuo jo, apsuptas miškų yra indėnų rezervatas Tin Wis, kuriame galima išvysti totemus bei medinius namus – jis per daug nesiskiria nuo to, kur gyvena vilkažmogis Jakobas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų