REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 27-ąją žiūrovų pamiltai aktorei Larisai Kalpokaitei sukanka 63-eji. Ir nors iki pat karantino savo gimtadienius ypač mėgusi švęsti moteris šįsyk jį sutinka be didelės kompanijos, aktorė tik šypteli, kad šiandien dienai ji itin jaučia artimųjų palaikymą. „Aš neatsitraukiu nuo telefono visą dieną“, – nuotaikingai pripažįsta aktorė. 

Sausio 27-ąją žiūrovų pamiltai aktorei Larisai Kalpokaitei sukanka 63-eji. Ir nors iki pat karantino savo gimtadienius ypač mėgusi švęsti moteris šįsyk jį sutinka be didelės kompanijos, aktorė tik šypteli, kad šiandien dienai ji itin jaučia artimųjų palaikymą. „Aš neatsitraukiu nuo telefono visą dieną“, – nuotaikingai pripažįsta aktorė. 

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su aktore Larisa Kalpokaite, moteris neslėpė esanti puikios nuotaikos, nors šį gimtadienį ir sutinka atskirai be vyro. Mat aktorė šiuo metu yra sostinėje, o jos vyras aktorius Jonas Braškys – kaime.

Nors L. Kalpokaitė 63-ąjį savo gimtadienį mini koronaviruso apsuptyje be didelės draugų kompanijos, moteris tikina, kad dėmesio šiandien ji sulaukė tikrai daug.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar jaučiu net didesnį draugų palaikymą. Paprastai tikrai gaudavau daug sveikinimų žinučių, bet šiemet jų gavau ne tik naktį, bet jos plūdo ir nuo aštuntos valandos ryto. Aš neatsitraukiu nuo telefono visą dieną. Dabar planuoju bent trumpam pabėgti į lauką, pasivaikščioti ir tada vėl sugrįžti prie telefono, elektroninio pašto ir sveikinimų“, – plačiai šypsosi pašnekovė.

REKLAMA

Mėgsta švęsti gimtadienius

Galbūt kai kurie žmonės švęsti savo gimtadienių visai nemėgsta, tačiau žiūrovų pamilta aktorė prisipažįsta, kad jai gimimo diena – ypač maloni ir emocijų kupina šventė. Todėl nieko keisto, kad iki pat karantino moteris labai mėgdavo juos paminėti artimiausių žmonių apsuptyje.

„Aš mėgstu švęsti gimtadienius. Gimtadienis man yra puiki galimybė į vieną vietą suburti visus artimiausius žmones. Ypač kai būna didesni gimtadieniai-jubiliejai, tuomet pavyksta surinkti šimtą ar net daugiau žmonių. O įprastai per gimtadienius mūsų butuke susirinkdavo apie dvidešimt žmonių“, – sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, aktorė pripažįsta, kad pastaruosius dvejus metus ji savo gimtadienių nešvęsdavo, mat jie vis sutapdavo su pasirodymais spektakliuose.

„Pastaruosius du metus gimtadienius sutikdavau spektakliuose, todėl tiesiog vaidindavau, sulaukdavau sveikinimų iš kolegų. O juos paminėdavau jau namuose su vyru, sūnus aplankydavo.

Man per gimtadienius svarbu ne tiek mano gimimo diena, kiek galimybė surinkti artimus žmones. Žinoma, labai malonu, kai dovanas gauni, be jokios abejonės, tai didelis gimtadienio pliusas“, – juokiasi moteris.

Sulaukė staigmenos iš vyro

Prakalbus apie dovanas ir pasiteiravus, ar aktorės L. Kalpokaitės vyras J. Braškys jau spėjo nustebinti ilgametę savo žmoną, moteris tik šypteli, kad vyras jai staigmeną padarė jau prieš keletą dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis mane iš anksto nustebino, kai šeštadienį išvažiavome trumpam į Vilnių. Prieš išvažiuojant atgal į kaimą, jis man padovanojo puokštę geltonų rožių“, – šypteli moteris.

Aktorė pasakoja, kad jos vyras vis klausinėjo, kaip gi jis galėtų nustebinti mylimą žmoną ir kokios dovanos ši norėtų, tačiau pati L. Kalpokaitė pripažįsta, kad šiemet jai dovanų nereikia.

„Ko aš galiu čia daug jau ir norėti, kai tokia situacija pasaulyje... Gavau puokštę geltonų rožių ir tuo jis mane nustebino. Dar jis mane nustebino, kad laiku išsiuntė į miestą. Užvakar atvažiavau į sostinę sudalyvauti vienoje laidoje, nors į Vilnių norėjau iš kaimo važiuoti antradienį, o jis mane paragino važiuoti pirmadienį.

REKLAMA

Tai labai gerai, nes nebūčiau išvažiavusi iš kaimo dabar. Savotiška tokia gera jo dovana, dabar jis kaime užsnigtas, o aš Vilniuje. Gal ir susitiksime po savaitės, kai keliai bus pravažiuojami“, – nuotaikingai šypteli moteris.

Karantino atradimai: fotografija ir ramybė

Pasaulyje atkakliai kovojant su koronavirusu, visi teatrai yra uždaryti, o spektakliai – atšaukti ar nukelti tolimesniam laikui. L. Kalpokaitė neslepia, kad scenos ir žiūrovų ji be galo pasiilgsta, tačiau karantino apsuptyje ji atrado ir kitą itin mėgstamą pomėgį – fotografiją.

„Dabar didžiąją laiko dalį praleidžiame kaime. Kiekvieną dieną einame pasivaikščioti ir būtent tada tu pamatai besikeičiančią gamtą, saulės ir šešėlių žaismą: ant dirvos, balto sniego, medžių. Viso to neįmanoma nefotografuoti. Kadangi dabar turiu labai gerą kamerą savo telefone, tai tiesiog vaikštau ir viską fotografuoju“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA

Vis dėlto moteris atvirauja, kad jai šiek tiek apmaudu, kad ji tokias snieguotas dienas leidžia sostinėje, o ne gamtoje, kur šiomis dienomis atsiveria žadą atimantys vaizdai:

„Dabar gailiuosi, kad ne gamtoje esu, kai yra tiek sniego, o manęs ten nėra. Bet aš vis tiek bent Vilnių pafotografuosiu vaikščiodama, kiek pavyks man rasti to sniego. Savo nuotraukas keliu ir į internetą, nors tik mažą dalelę jų, telefone nuotraukų kur kas daugiau. Esu senamadiška ir dar „Tik Tok“ neįvaldžiau, todėl nuotraukas dedu į savo feisbuką“, – juokiasi gimtadienį švenčianti aktorė.

Kalbėdama apie karantino atradimus, moteris atskleidžia ir dar vieną atrastą malonumą. Moteris sako, kad jis gali nuskambėti juokingai, bet būtent tai jai suteikia išsvajotą ramybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atradau sėdėjimą prie ugnies, kai pečiukas kurenasi, o tu sėdi supamajame krėsle kaip močiutė ir laikai virbalus rankose. Gal juokinga tai, bet man labai patinka. Savotiška meditacija, neskubėjimas, apie nieką negalvojimas. Tą akimirką problemos nutolsta, jų nebelieka, džiaugiesi gyvenimu“, – atvirauja moteris.

Norėtų sveikatos ir sugrįžti į sceną

Moters pasiteiravus, ko ji pati sau palinkėtų 63-iojo gimtadienio proga, aktorė pripažįsta, kad labiausiai ji trokšta sveikatos ir dar pasirodyti ant savo mylimos scenos priešais žiūrovus.

„Šiemet didžiausias noras yra matyti sveikus artimuosius ir draugus. Norėčiau, kad pagaliau atsitrauktų šis nelemtas virusas. Žinoma, prieš jį mes nepakovosime, bet labai norėčiau, kad mes prisitaikytume gyventi šalia jo ir gyventume, o ne sirgtume ir numirtume. Tai didžiausia mano svajonė.

Žinoma, dar norėčiau ir pavaidinti, išeiti į sceną, susitikti su žiūrovais, pajausti salės šilumą ir žiūrovus, jiems vaidinti ir jaustis reikalinga. Norėčiau dar ir pasifilmuoti, tai paprasti profesiniai norai, bet jau be troškimo pirmauti, laimėti ar gauti kažkokį apdovanojimą. Ne, tiesiog yra noras dar pabūti savo profesijoje“, – jaukiai pokalbį užbaigia L. Kalpokaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų