REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažas vaikas mirtinai nukraujavo prarijęs apvalią bateriją, kuri pradegino vidinius organus – desperatiškai vaiką išgelbėti bandę medikai nieko padaryti nebegalėjo.

Mažas vaikas mirtinai nukraujavo prarijęs apvalią bateriją, kuri pradegino vidinius organus – desperatiškai vaiką išgelbėti bandę medikai nieko padaryti nebegalėjo.

REKLAMA

Jonathonas Huffas buvo vos 23 mėnesių amžiaus, kai prarijo bateriją, kuri keturias dienas degino jam stemplę, žarnyną ir aortą, kol galiausiai vaikas mirtinai nukraujavo. Berniukas iš Šiaurės Kalifornijos, JAV, mirė gruodžio 20 dieną, prarijęs vienkartinę bateriją, kol tėvai nematė, praneša „The Sun“.

Jo tėvai Jacki Huff (35) ir AJ Huff (34) manė, kad jam – virusinė infekcija, nes dėl baterijos vaikas kraujavo iš nosies ir karščiavo. Tačiau po dviejų vizitų pas gydytoją berniukas pradėjo vemti krauju, jam prasidėjo traukuliai, o tada jis prarado sąmonę. Nepaisant medikų pastangų jį išgelbėti, vaikas mirė, o vėliau atliktas skrodimas parodė, kad jo žarnyne buvo baterija nuo raktams rasti skirto įrenginio nuotolinio pultelio, rašoma mirror.co.uk.

Tokios apvalios, sagos formos baterijos dažnai naudojamos įvairiems kasdieniams prietaisams, pavyzdžiui, automobilio rakteliams, nuotolinio valdymo pulteliams ir vaikų žaislams, tačiau jos gali sunkiai sužeisti ar net nužudyti vaiką, jei būtų prarytos. Taip nutinka todėl, kad tokios baterijos reaguoja su seilėmis ir gaminasi natrio hidroksidas – vamzdžiams atkimšti naudojamas chemikalas. Ši medžiaga gerklėje gali pradeginti skylę, sukelti vidinį kraujavimą ir net mirtį. Dar pavojingesnės yra didesnės ličio monetos formos baterijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal oficialias rekomendacijas siekiant apsaugoti vaikus baterijas reikėtų laikyti jiems nepasiekiamoje vietoje ir tiksliai žinoti, kurie namuose esantys prietaisai varomi tokiomis baterijomis. Patikrinus visus namus išsikrovusias baterijas reikia išmesti, o vyresniems vaikams paaiškinti apie jų keliamus pavojus.

Jei vaikas visgi nurytų tokią bateriją, simptomų galima iš karto ir nepastebėti, bet vaikas gali pradėti kosėti, žiaukčioti ar seilėtis, o taip pat rodyti sau į gerklę ar pilvą. Jei manote, kad jūsų vaikas galėjo nuryti bateriją, patariama skubiai jį ar ją nuvežti į ligoninę ar kviesti greitąją pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų