REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedintys tėvai nesulaiko ašarų po to, kai jų dukra mirė nuo stiprios alerginės reakcijos riešutams, po keturių dienų, praleistų ligoninėje.

Gedintys tėvai nesulaiko ašarų po to, kai jų dukra mirė nuo stiprios alerginės reakcijos riešutams, po keturių dienų, praleistų ligoninėje.

REKLAMA

16-iolikos Ellen Raffell buvo su savo šeima namuose, kai staiga jai pradėjo stoti širdis. Kol laukė atvykstančių gydytojų, tėvai bandė atlikti jai gaivinimo pratimus. Tačiau nepaisant gydytojų pastangų, Ellen smegenys negavo pakankamai deguonies ir ji mirė po keturių dienų, praleistų ligoninėje.

Iš pradžių medikai manė, kad Ellen ištiko astmos priepuolis, nes ji daugelį metų lankėsi ligoninėse dėl astmos paūmėjimo. Tačiau vėliau jie išsiaiškino, kad paauglė prieš mirtį suvalgė maisto, kuris sukėlė jai sunkią alerginę reakciją, vadinamą anafilaksija.

Newcastle Coroner's Court teismas, tirdamas paauglės mirties priežastį, sužinojo, kad Ellen, prieš sustojant jos širdžiai, valgė granatų sėklas, sūrio sumuštinį ir daugybę užkandžių, rašoma themirror.co.uk

REKLAMA
REKLAMA

Pediatrinės intensyviosios terapijos konsultantė gydytoja Rachel Agbeko teigė, kad kai kurių  Ellen ligų istorija atskleidė, kad jos organizmas jau anksčiau yra parodęs reakcijų į riešutus, o atlikti tyrimai parodė, kad jos organizmo sistemoje yra išlikę riešutų, žuvies ir vėžiagyvių maisto pėdsakų.

REKLAMA

Teismas paskelbė, kad Ellen „anafilaksiškai reagavo į suvalgytą maistą“ ir padarė išvadą, kad ji mirė dėl natūralių priežasčių.

Gedinti šeima dukrą prisimena kaip „saulės spindulį“, „gerą ir gailestingą“ merginą. Jie įkūrė labdaros organizaciją „Ellen vilties dovana“, kad galėtų tęsti jos palikimą remiant nuskriaustus vaikus, gyvenančius Nortumberlande, Niukasle ir Šiaurės Tyneside.

Jos tėvai Delytha ir Grahamas sakė: „Nėra nieko, kas galėtų tave sugrąžinti. Štai kodėl labdara yra gyvybiškai svarbi norint išlaikyti jos vardą gyvą ir leisti žmonėms jį prisiminti.

REKLAMA
REKLAMA

Ellen buvo mieliausia, labiausiai užjaučianti mergina. Ji visada norėjo padėti kitiems.Ji buvo tokia nuostabi mergina, tikras saulės spindulėlis.“

Ellen, turėjusi seserį dvynę, vardu Abbey, buvo nusprendusi po mirties paaukoti savo organus, kurie, pasak jos šeimos, padėjo išsaugoti ir pagerinti dviejų jaunų mergaičių ir dviejų suaugusiųjų gyvenimą.

„Ellen vilties dovana“ padės Šiaurės rytų vaikams, kurie susiduria su gyvenimo iššūkiais dėl sveikatos problemų, specialiųjų poreikių ir negalios.

Jos tėvai pridūrė: „Mes žinome, kad Ellen žiūrės į mus iš aukštai ir mes tiesiog norime, kad ji galėtų didžiuotis. Mums labai sunku susitaikyti su jos mirtimi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų