REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai prezidentą Valdą Adamkų pasiekė žinia, kad jis bus paskiepytas nuo Covid-19. Apie tai jis kalbėjosi su naujienų portalu tv3.lt.

Neseniai prezidentą Valdą Adamkų pasiekė žinia, kad jis bus paskiepytas nuo Covid-19. Apie tai jis kalbėjosi su naujienų portalu tv3.lt.

REKLAMA

Kadenciją baigęs prezidentas pats šiuo metu laiką su žmona leidžia saviizoliacijoje ir laukia ne tik pandemijos pabaigos, bet ir vakcinos nuo Covid-19.

„Gyvenu lygiai tą patį režimą, kuris prispaudė ne tik Lietuvą, bet ir visą žmoniją. Laukiu kažkokių pasikeitimų, stebiu priežastis, kurios priverčia mus apgalvoti visos valstybės mastu, kaip sustabdyti tą virusą.

Pradžioje gal buvo net ir susiklausymo trūkumas, kuris išlaikė sergamumą visoje tautoje. Šiomis dienomis dar gavau pranešimą, kad gali būti, kad už savaitės ar kitos ateis laikas ir mano skiepijimui nuo esančio viruso“, – sako V. Adamkus.

Vakcina neabejoja

Nors dažnai pasigirsta svarstymai dėl vakcinos saugumo, pats prezidentas sako nė kiek nedvejojantis mokslu ir tik galintis pasveikinti, kad vakcinas sukurti pavyko taip greitai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kategoriškai atmenu tokį svarstymą. Mano supratimu, mokslas, pasauline prasme, yra tiek daug pasiekęs, kad tokia reakcija, mano galva, yra lauktina. Aš galvoju, kad pasauliniu mastu yra išmesta milijardai pinigų, nesiskaitant su niekuo, įgalinant mokslininkus panaudoti savo žinias ir viso to išdavoje mes sulaukėme skiepų, kurie, turbūt, negarantuoja 100 proc., nes pasaulyje tikriausiai nėra tokio vaisto, kuris garantuotų visu 100 nuošimčių. Tačiau tai yra didelis pasiekimas visoms sutelktoms pajėgoms ir aš džiaugiuosi, kad buvo pasiektas toks rezultatas.

REKLAMA

Noriu tik, kad tie vaistai pasiektų viso pasaulio žmones, kuriems to reikia, ir padėtų ne tik sumažinti, bet ir sunaikinti šį virusą. Čia mano abejonių nėra. Galiu tik pasveikinti, kad buvo laiku susigriebta tai padaryti ir jau turime rezultatą, kuriuo galime džiaugtis“, – sako V. Adamkus.

Atvirai apie žmonos sveikatą

Prezidentas tikina, kad žiemiški orai už lango jo savijautai jokios įtakos nedaro, tačiau ponios Almos savijauta neduoda jam ramybės.

„Aš jaučiuosi gerai. Vienintelė nugara šiek tiek kelia problemų, bet tai neturi nieko bendro su oru. Matyt, sena, galima sakyti, liga, bet ji man netrukdo gyventi ir tvarkytis.

REKLAMA
REKLAMA

O Almos situaciją galėčiau tiksliausiai pavadinti banguojančia – ji reaguoja į temperatūrų pasikeitimus, į orus – ar šalta, ar lyja, sninga. Tai kelia didelį rūpestį, nes ji yra daug silpnesnė ir be galo reikalinga atsargi bei rūpestinga priežiūra.

Atvirai pasakius, dėl jos sveikatos gyvenu tam tikroje įtampoje ir darau viską, kad nepadaryčiau kokios klaidos ir nepakenkčiau jos sveikatai ar gyvybei“, – atvirai sako kadenciją baigęs prezidentas.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad A. Adamkienė patyrė insultą 2019 metų rugsėjo 29-ąją. Alma Adamkienė ligoninėje buvo atsidūrusi ir tų metų rugsėjo pradžioje. Tada prezidentas namuose rado žmoną nukritusią ant žemės. 

Gydytojai tada nutarė ją nuvežti į ligoninę patikrinimui. V. Adamkus tv3.lt yra sakęs, kad medikai žmonai įtarė problemas su kraujagyslėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų