REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteris patyrė cheminius nudegimus, netyčia suvalgiusi saują fejerverkų, manydama, kad tai – saldainiai.

Moteris patyrė cheminius nudegimus, netyčia suvalgiusi saują fejerverkų, manydama, kad tai – saldainiai.

REKLAMA

Lisa Boothroyd (48) teigia parduotuvėje prie ledinukų radusi spalvotą dėžutę su užrašu „Fun Snaps“, kai sau ir kaimynams pirko užkandžius. Tačiau saujelę jų įsimetusi į burną ji suprato, kad tai – ne maistas, o naujoviški mažyčiai fejerverkai, sproginėjantys ir skleidžiantys garsą.

Fejerverkai jai sprogo burnoje ir tuoj pat sukėlė siaubingus skausmus – moteris patyrė cheminius nudegimus ant lūpų ir dantenų. Ji sako, kad burnoje jai sprogę fejerverkai taip pat nulaužė dantį – dabar jai tenka gerti stiprius nuskausminamuosius, kad skausmas būtų bent kiek mažesnis, rašoma mirror.co.uk.

Moteris savo patirtą jausmą apibūdina kaip „ugnį“ burnoje, išlikusią daugeliui savaičių, dėl kurio ji sunkiai galėjo miegoti ar valgyti. Nuo nelaimės praėjus mėnesiui, nudegimai jau užgijo, bet moteris dar laukia eilėje pas odontologą suskilusio danties taisymui.

REKLAMA
REKLAMA

Niekur šiuo metu nedirbanti vieno vaiko mama sako: „Atsimenu tą akimirką, kai į burną įsimečiau saujelę šių „saldainių“ – ir akimirksniu burnoje pajutau sproginėjimą. Tuoj pat prasidėjo deginantis skausmas. Dar vis patiriu sunkius skausmus ir dėl to sprogimo vos nepraradau danties. Šie „smagūs spragėsiai“ buvo padėti kartu su visais kitais saldainiais, pakuotė buvo labai panaši, todėl taip suklysti būtų galėjęs bet kas. Niekaip negaliu nustoti galvoti, kas būtų nutikę, jei jų būčiau davusi vaikui – jie galėjo išsprogdinti visą burną.“

REKLAMA

Lisa teigia, kad vaivorykštės spalvų dėžutė buvo padėta parduotuvėje Didžiojoje Britanijoje saldainių skyriuje, praėjusių metų gruodžio 9 dieną. Ant dėžutės buvo parašyta: „Smagūs spragėsiai“ ir „Trakšt! Pykšt! Bum!“, dėl to ji pagalvojo, kad tai – sproginėjantys saldainiai.

Keletą jų įsimetusi į burną, ji greit suprato, kad kažkas ne taip, bet nespėjo jų išspjauti ir fejerverkai jai sprogo burnoje, o tai sukėlė cheminius nudegimus ir suskaldė dantį.

Ji pasakojo: „Ta akimirka, kai juos kandau, buvo siaubinga – negalėjau suprasti, kas darosi. Pradėjau burnoje jausti sproginėjimą ir deginantį skausmą.“

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet iškart išspjovusi mažyčius fejerverkus ji burną išsiskalavo vandeniu, norėdama numalšinti skausmą, o tada pasižiūrėjo į „saldainių“ pakuotę ir šokiruota suprato, kas nutiko. Paskambinusi medikams ji gavo nurodymą tuoj pat kreiptis į ligoninę dėl cheminių nudegimų dėl fejerverkų, o pirmadienį apsilankiusi pas savo gydytoją ji gavo receptą stipriems nuskausminamiesiems.

Tą pačią dieną pas odontologą ji bijojo netekti visų dantų – odontologas jai pasakė, kad keletas dantų yra laisvi, o vienas suskilęs.

Moteris pasakojo: „Kitą dieną aš vis dar drebėjau nuo patirto šoko, ir labai skaudėjo. Aš niekada nebuvau girdėjusi apie „smagiuosius spragėsius“, todėl man kelia siaubą tai, kad jie buvo padėti saldainių skyriuje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Smagieji spragėsiai“ yra smulkūs pirotechnikos gaminiai, pagaminti iš žvyro arba smėlio ir turintys labai nedidelį kiekį sidabrinės sprogstamosios medžiagos, susuktos į popierių. Į trintį reaguojantis chemikalas detonuojamas ant jo užmynus arba numetus ant kieto paviršiaus, sukelia nedidelį sprogimą.

Lisa sako, kad be duonos su sviestu ar skystos košės ilgiau nei savaitę negalėjo daugiau nieko atsikąsti ir valgyti. Ji pasakoja, kad kelias savaites dėl cheminių nudegimų sunkiai miegojo – naktį atsibusdavo nuo skausmo, atrodė, kad burnoje kažkas dega.

Parduotuvės atstovas sakė: „Mūsų klientų saugumas yra mūsų prioritetas, todėl šis įvykis mus privertė labai susirūpinti. Kalbėjomės su nepriklausomu mažmenininku, valdančiu šią parduotuvę su mūsų prekės ženklu – jie mus užtikrino, kad šia preke nebeprekiaujama saldainių skyriuje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų