REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteriai tobula dukrytė gimė praėjus vos 10 dienų nuo tada, kai ji išsiaiškino, kad laukiasi.

Moteriai tobula dukrytė gimė praėjus vos 10 dienų nuo tada, kai ji išsiaiškino, kad laukiasi.

REKLAMA

Sam Hicks (40) sausio 11 dieną buvo skubiai išvežta į Bristolio Sautmedo ligoninę Didžiojoje Britanijoje, kur pagimdė tikra staigmena tapusią dukrytę Juliją. Su vyru Joe jie sužinojo, kad laukiasi, sausio 2 dieną, kai moteris namie pasidarė nėštumo testą. Slaugos namuose dirbanti Sam per praėjusius metus darėsi daugybę nėštumo testų, bet jie visi buvo neigiami.

„Buvo tam tikrų požymių“, – sakė laimingas tėtis Joe. – „Bet kadangi Sam buvo pasidariusi daugelį testų, ir visi jai buvo neigiami, ji viską nurašė skrandžio sutrikimams.“

Bet kai porai Naujųjų Metų dieną laiką leidžiant namuose Joe (32) žmonos pilve pajuto spyrį, Sam nusprendė pasidaryti dar vieną testą, rašoma „Bristol Live“. 

REKLAMA
REKLAMA

Apstulbę tėvai, jau auginantys trimetį Thomasą ir aštuonmetį Johnny, pradėjo skubiai rūpintis nauju nėštumu – jie rezervavo ultragarso tyrimą ir vizitą pas akušerę. Bet Julia turėjo kitų planų – ji į šį pasaulį atkeliavo jiems dar nespėjus apsilankyti pas nė vieną gydytoją. Sam su naujagime, kuri gimė išnešiota ir sveria 3,4 kg, vis dar lieka ligoninėje, nes Julia turi kvėpavimo sutrikimų. Tačiau viskas einasi gerai ir Joe tikisi, kad juodvi namo grįžti galės jau artimiausiomis dienomis.

REKLAMA

„Labai laukiu, kol jos grįš namo“, – sako jis. Neįtikėtina, bet Sam nėštumas nebuvo pastebėtas net tada, kai lapkričio mėnesį ji gulėjo ligoninėje susirgusi koronavirusu.

„Žinoma, medikai klausė, ar ji nesilaukia, bet ji pasakė, kad ne, ir tuo viskas baigėsi.“

Sam, Joe ir Thomas buvo susirgę koronavirusu – juo neužsikrėtė tik Johnny, kurio testas buvo neigiamas, todėl visa šeima izoliavosi. Sam buvo į tą pačią Bristolio Sautmedo ligoninę paguldyta lapkričio 25 dieną, nes jai pradėjo darytis sunku kvėpuoti – namo ji buvo išleista po keturių dienų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji jautėsi labai prastai, net ir grįžus namo iš ligoninės praėjo daug laiko, kol ji pagaliau pasveiko“, – sako Joe.

Po dviejų savaičių namie Sam ir vėl grįžo į darbą. Kalėdas šeima šventė, kaip įprastai. Sam ėjo į darbą ir sausio 10 dieną – į darbą ji pėsčiomis eina 40 minučių, iš ten 13 valandą dienos vyras ją pasiėmė. Tada jis pats išėjo į darbą – vyras dirba sunkvežimio vairuotoju – ir namo grįžo pusę dvyliktos vakare.

„Kai grįžau namo, Sam buvo pradėjusi nerimauti, kad kažkas ne taip, todėl aš iškviečiau greitąją“, – sako jis. – „Tada supratome, kad jai prasidėjo sąrėmiai, ir aš paskambinau į akušerijos skyrių Sautmedo ligoninėje – jie pasakė, kad ji gali atvažiuoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pora savo automobiliu nuvažiavo į ligoninę, Joe tuo tarpu fiksavo laiką tarp Sam sąrėmių. „Žiūrėjau į laiką automobilio laikrodyje, intervalas tarp sąrėmių buvo šešios minutės.“

Pora į ligoninę atvyko 00 val. 40 min., o 3 val. 14 min. Julia jau buvo gimusi. Iš pradžių medikai nerimavo dėl deguonies kiekio jos kraujyje, todėl naujagimė buvo iškart perkelta į kūdikių intensyvią terapiją. Joe tikisi, kad Sam su Julia namo grįš artimiausiomis dienomis.

„Mes jau turime du nuostabius berniukus, todėl Julios gimimas buvo tikra staigmena“, – sako Joe. – „Bet ji visiškai nuostabi, esame labai laimingi. Kai sužinojome, kad Sam laukiasi, pasisodinome berniukus ir pasakėme jiems, kad jie turės dar vieną sesutę ar broliuką.

REKLAMA

Johnny buvo labai laimingas ir labai to laukė, o Thomas dar truputį per mažas, kad suprastų, kas dedasi. Paprastai broliai ir sesės turi šiek tiek laiko apsiprasti su tokia žinia – tai būna daugiau, nei kelios dienos.“

Joe sako, kad šeimai pavyko gauti svarbiausius kūdikiui reikalingus daiktus iki mažylės gimimo. „Aš mėgstu viską planuoti, jau turiu septynvietį automobilį, o sužinoję, kad Sam laukiasi, spėjome šį tą nupirkti“, – pasakoja jis.

Sužinoję, kad šeimos laukia netikėtas pagausėjimas, šeimos nariai, draugai ir kaimynai pradėjo jiems dovanoti įvairius kūdikiui reikalingus daiktus.

„Dabar visko turime net per daug, daugybę drabužėlių“, – sako Joe. – „Šeimos, draugų, kaimynų ir vietos bendruomenės gerumas ir palaikymas buvo tikrai neįtikėtinas. Norime nuoširdžiai padėkoti visiems, kurie mums padėjo.“

REKLAMA

Šeima šiais metais planavo persikelti į kitus namus ir berniukai jau gyveno viename kambaryje, miegojo dviaukštėje lovoje, kad kitas kambarys galėtų būti skirtas daiktų krovimui, rašoma mirror.co.uk.

„Dabar tai bus Julijos kambarys“, – sako Joe. – „Ji yra nuostabi, aš dar negirdėjau, kad ji verktų. Truputį irzli ji darosi tik tada, kai nori valgyti.“

Joe sako, kad Julia tikrai bus paskutinė judviejų atžala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų