REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kodėl verta odą prižiūrėti žiemos periodu ir kas gali atsitikti jei nekreipsime dėmesio į išsausėjusią odą? „Provanso kvapai“ įkūrėja, Erika Daugėlaitė rekomenduoja pagrindinius veido odos priežiūros žingsnius, kurie užtikrins odos drėgmės pusiausvyrą ir apsaugos ją nuo priešlaikinio senėjimo. 

Kodėl verta odą prižiūrėti žiemos periodu ir kas gali atsitikti jei nekreipsime dėmesio į išsausėjusią odą? „Provanso kvapai“ įkūrėja, Erika Daugėlaitė rekomenduoja pagrindinius veido odos priežiūros žingsnius, kurie užtikrins odos drėgmės pusiausvyrą ir apsaugos ją nuo priešlaikinio senėjimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organiniai augaliniai aliejai gali sukurti puikų apsauginį barjerą odai 

Tinkamai parinkti natūralūs ir sertifikuoti aliejai gali drėkinti veido odą, jai suteikti švytėjimo ir glotnumo. Erika Daugėlaitė išskiria tris pagrindinius augalinius aliejus veidui žiemos periodu: 

REKLAMA

Jojobos (simondsijų) aliejaus cheminė sudėtis yra labai panaši į žmogaus natūralius riebalus. Šis aliejus puikiausiai įsigeria į giliuosius odos sluoksnius. Įvairių šalių dermatologai šį aliejų taip rekomenduoja dėl jo sudėtyje gausiai esančio cinko ir geležies, taip pat vitaminų B ir E, kurie stiprina odą. 

Arganų aliejus tinka sausai odai, ypatingai kuomet matosi smulkios raukšlelės. Jame gausu antioksidantų, omega 3 riebalų rūgščių ir vitamino E. „Riebalų rūgštys padeda sveiko kolageno formavimuisi ir mažina uždegimininius odos procesus“, – sako Erika. 

REKLAMA
REKLAMA

Erškėtrožių aliejų galime rinktis, jei mūsų oda yra nelygi, linkusi į šerpetojimą ir perštėjimą. Jame daug vitaminų A, C ir omega 6 riebalų rūgščių, kurios svarbios sveikai odos būklei. Reikėtų pažymėti, kad vitaminas A esantis šiame aliejuje padidina kolageno ir elastino sintezę užtikrindamas odos drėgmę, elastingumą ir stangrumą. 

Moteris teigia, kad aliejus geriausia naudoti vakare, įmasažuojant juos į drėgną ir ką tik nupraustą veido odą. Tokiu būdu oda gaus drėgmės, kurios ypatingai trūksta žiemą ir tuo pačiu bus gausiai pamaitina įvairiais vitaminais bei odai naudingomis medžiagomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausas oras – sausa oda 

Žinokite šią taisyklę ir nepamirškite, kad atėjus vėsiems orams oda neišvengiamai susiduria su sausu ir atšiauriu klimatu, kuris turi neigiamos įtakos veido odos būklei, jei nesiimsime apsauginių žingsnių siekiant išsaugoti sveiką ir elastingą odos būklę. Pasak Erikos, labai svarbu stebėti santykinį oro drėgnumą patalpose. Idealiausia jei jis būtų 40 – 60 proc. patalpose, kuriose daugiausiai praleidžiate laiko. Oro drėkintuvas yra puiki pagalbinė priemonė, kurios dėka galime palaikyti pageidaujamą oro drėgnumą ir tuo pačiu užtikrindami odai komfortabilesnę aplinką. 

REKLAMA

Netinkama veido odos priežiūra gali turėti pasekmių 

Jei nekreipsime dėmesio į sausėjančią veido odą ir į teisingą jos priežiūrą pažiūrėsime pro pirštus neabejotinai turėsime neigiamų pasekmių ateityje. „Visų pirma, išsausėjusi oda greičiau sensta, pradžioje formuojasi mažos ir smulkios raukšlelės dėl drėgmės trūkumo. Kasdieninėje rutinoje neįtraukus tinkamai parinktų kremų, serumų ir kaukių, raukšlės gilėja, oda plonėja, taip pat veidas gali prarasti sveiką odos spalvą ir švytėjimą. Per didelis kiekis kosmetikos ir kremų, kurie yra vandens pagrindu, naudojimas rytais gali iššaukti kapiliarų sutrūkinėjimą. Oda gali tapti demėta, o matomas raudonis suteikia diskomforto būseną“, – teigia Erika Daugėlaitė. 

REKLAMA

Pagrindiniai žingsniai veido odos priežiūrai žiemai 

Siekiant išsaugoti sveiką ir gražią odą, reikėtų žinoti kelias pagrindines taisykles. Laikantis jų apsaugosime veido odą nuo priešlaikinio senėjimo, suteiksime jai sveiką blizgesį ir glotnumą, palaikysime sveiką odos drėgmės balansą ir pamaitinsime reikiamais vitaminais bei veikliosiomis medžiagomis. 

„Provanso kvapai“ įkūrėja pateikia pagrindines rekomendacijas veido odos priežiūrai žiemos periodu: 

· rytais naudokite tik maitinamuosius kremus, jie yra kur kas riebesni ir suteikia odai apsauginę funkciją; 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

· venkite vandens pagrindu veido odos priežiūros produktų: kremų, serumų ir skystų pudrų. Dažnai šie produktai turi tokius pavadinimus kaip: drėkinamasis kremas, fluidinis kremas, drėkinamasis serumas; 

· kremus ir serumus aplikuokite ant odos bent 30 min prieš išeinant į lauką, kad produktai spėtų susigerti į odą ir temperatūrų pokytis neerzintų veido odos; 

· drėkinamuosius produktus vertėtų naudoti vakare, drąsiai galite rinktis drėkinamąsias kaukes, serumus ir kremus; 

· nepamirškite vakarais veido ir kaklo zoną ištepti tinkamai parinktais augaliniais aliejais. Žiemos periodu puikiausiai tinka jojobos, arganų, erškėtrožių augaliniai aliejai; 

· stebėkite savo odos būklę, jei žiemą oda linkusi sausėti nepamirškite kartą per savaitę naudoti ir maitinamųjų kaukių; 

· rinkitės organinės kilmės ir natūralius produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų