REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kvapo ir skonio praradimas tebėra vienas labiausiai trikdančių simptomų, susijusių su COVID-19. O blogiausia tai, kad iš visų COVID-19 simptomų kvapo ir skonio praradimas gali užtrukti ilgai. 

Kvapo ir skonio praradimas tebėra vienas labiausiai trikdančių simptomų, susijusių su COVID-19. O blogiausia tai, kad iš visų COVID-19 simptomų kvapo ir skonio praradimas gali užtrukti ilgai. 

REKLAMA

Natūralu, kad kvapo ir skonio pojūtis yra labai svarbus, nesvarbu, kiek tai užtruks. Nors nėra įrodytos priemonės, padedančios pašalinti šį simptomą, tačiau kai kurie maisto produktai gali padėti jums atgauti skonio ir kvapo pojūtį greičiau:

Kmynų sėklos

Kmynų sėklų naudojimas laikomas patikima priemone kovojant su peršalimu ir alergijomis. Teigiama, kad kartaus skonio indiškas prieskonis pagerina uoslės pojūčių veikimą ir žmogaus gebėjimą užuosti.

Gali būti taikoma toks naminis gydymo būdas: kmynų sėklas suvyniokite į audinį ar servetėlę, o tada giliai įkvėpkite oro. Tai galima išbandyti kelis kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Česnakas

Česnakai pandemijos metu pasirodė kaip stipri antivirusinė ir imunitetą stiprinanti priemonė. Natūralios medicinos propaguotojai teigia, kad aštrus česnakas taip pat gali turėti savybių, kurios malšina patinimą ir uždegimą aplink nosies kanalą, palengvina kvėpavimą ir galiausiai padeda greičiau atkurti uoslę ir skonį, rašoma timesofindia.com

REKLAMA

Nors česnako negalima įkvėpti, galite gurkšnoti česnako skiltelių ir vandens nuovirą. Citrinų sultys, kurios taip pat yra priemonė nuo peršalimo, taip pat gali būti dedamos į gėrimą tam, kad nauda būtų dar didesnė.

Raudonieji aitriosios paprikos milteliai arba kajeno pipirai

Aštrūs prieskoniai, tokie kaip Kajeno pipirai ar aitriosios paprikos milteliai, gali būti naudingi norint atgauti prarastą uoslę. Nors tai nėra mokslu paremta priemonė, pranašumai slypi galingame ingrediente, esančiame prieskoniuose - kapsaicine, kuris, kaip teigiama, veiksmingai „valo“ užsikimšusią nosį, aktyvina jutimus ir pagerina uoslės veikimą. Tai taip pat tai labai naudinga gydant peršalimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš naudodami prieskonius įsitikinkite, kad sumaišėte juos su puodeliu vandens arba įdėjote saldiklio, pavyzdžiui, medaus.

Ricinos aliejus

Ricinos aliejus yra gana galinga priemonė, pilna antioksidantų, priešuždegiminių savybių. Jį vartoja žmonės, kuriuos kamuoja dažni sinusito simptomai ir alergijos, siekdami sumažinti nosies polipų augimą. Tai taip pat ricinos aliejus yra naudingas palengvinti kosulio, peršalimo simptomus ir siekiant pagerinti uoslę.

Deginto apelsino uostymas

Nors tai ir nėra mokslinė priemonė, deginto apelsino uostymu kaip viena iš priemonių, pasidalijo socialinio tinklo „TikTok“ vartotojai, teigdami, kad tai jiems padėjo atgauti kvapą ir skonį. Tačiau nepamirškite, kad tai yra tik socialinių tinklų siūlomas triukas, o ne gydytojo patvirtinta priemonė, todėl patartina elgtis atsakingai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų