REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienos poros gyvenime sužadėtuvės ir vestuvės turi ypatingą reikšmę. Todėl, be abejonės, norisi, kad ir jų meilę liudijantys žiedai būtų kuo kokybiškesni ir gražesni. Tačiau kaip „neprašauti“ pro šalį, kai užėjus į juvelyrikos parduotuves akys tiesiog raibsta nuo pasirinkimo?

Kiekvienos poros gyvenime sužadėtuvės ir vestuvės turi ypatingą reikšmę. Todėl, be abejonės, norisi, kad ir jų meilę liudijantys žiedai būtų kuo kokybiškesni ir gražesni. Tačiau kaip „neprašauti“ pro šalį, kai užėjus į juvelyrikos parduotuves akys tiesiog raibsta nuo pasirinkimo?

REKLAMA

Apie tai, kokie sužadėtuvių ir vestuvių žiedai bus populiariausi 2021-ais metais ir ką reikia žinoti prieš renkantis žiedus naujienų portalui tv3.lt papasakojo „Martinėlis & Co“ įkūrėjai ir juvelyrai Silvijus ir Ingrida Martinėliai.

Sužadėtuvių žiedų tendencijos

Tad kokie sužadėtuvių žiedai bus populiariausi šiais metais? Anot Ingridos ir Silvijaus Martinėlių, tendencijos pernelyg nesikeis ir populiariausi išliks modernūs klasikiniai žiedai. Taip pat ieškančius išskirtinio sužadėtuvių žiedo sudominti turėtų ir netradiciniai bei masyvesni papuošalai.

„Sužadėtuvių tendencijose ir toliau populiari išliks moderni klasika – žiedas, kuriame dominuoja briliantas. Kitas tipas – tai netradicinių medžiagų, pavyzdžiui su meteoritu ar perlais,  ar išskirtinio dizaino žiedai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat masyvesni sužadėtuvių žiedai – nebijoma storio, aukščio, bet išlaikoma elegantiška proporcija“, – sako juvelyrai, pridurdami, kad 2021-ųjų naujiena taps graviravimas ant brilianto briaunos. 

REKLAMA

„Taip užsakovas žiedą suasmenina ir parodo, kad jis skirtas būtent šiai merginai. Tai patvirtina laboratorija ir įrašoma sertifikate.“

Kokie vestuviniai žiedai bus „ant bangos“?

Anot juvelyrų, vestuvių žiedams poros dažniausiai skiria nuo 1500 eurų. Paklausti, kokius vestuvinius žiedus dažniausiai renkasi lietuviai, ekspertai atsako, kad porų pasirinkimas būna labai individualus – nuo klasikinio iki išskirtinio dizaino.

„Dažnai ta pati pora renkasi skirtingo dizaino žiedus. Tai parodo, kad žmogus renkasi žiedą ne tik kaip vestuvių simbolį, bet ir kaip jo stiliaus dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Manome, kad renkantis vestuvinius žiedus, žmogus dažniausiai renkasi artimo dizainerio braižą bei jo išskirtinumą. Vienas mūsų išskirtinumų – žiedai su meteoritu, taigi pas mus jų užsako nemažą dalį.“

Kalbėdami apie vestuvinių žiedų tendencijas, žymūs juvelyrai sako, kad šiemet populiariausias pasirinkimas taip pat išliks modernūs, klasikiniai žiedai, kurie taip pat, kaip ir sužadėtuvių žiedai, bus storesni, masyvesni. Taip pat vietoj balto aukso žiedų dominuos platininiai.

„Klasikiniai vestuviniai žiedai vienas dažniausių ir praktiškiausių pasirinkimų, kuriems taip pat galima suteikti modernią formą, pasirenkant masyvesnes proporcijas. Populiarios aptakios tiek klasikinių auksinių ar meteoritinių žiedų formos, nes jos patogios, praktiškos, maloniai gula tarp pirštų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie spalvas, kažkuri viena per daug neišsiskiria, tik vietoj balto aukso populiaresnė tampa platina, nes ji pasižymi šaltu baltu atspalviu ir dėvint nekeičia spalvos“, – komentuoja S. Martinėlis.

Kaip išrinkti gražiausią žiedą?

Tikriausiai ne vienam vyrui sužadėtuvių žiedo rinkimo klausimas kelia tikrą galvos skausmą. Iškyla klausimas – kokį dizainą išsirinkti, kad žiedas atrodytų tikrai įspūdingai?

Silvijaus ir Ingridos teigimu, norint neprašauti pro šalį ir išrinkti tinkamiausią žiedą, reikėtų konsultuotis su specialistais ir jiems išsakyti savo idėją. O svarbiausia – galvoti apie moterį, kuriai tas žiedas bus dovanojamas.

REKLAMA

„Renkant žiedą patariame atkreipti dėmesį į merginos gyvenimo būdą, stilių, amžių, kas jai tiktų bei patiktų. Konsultacija su specialistais padės suprasti, kokiais kriterijais yra vertinamos juvelyrikos žaliavos ir kas lemia kainą, tad bus aišku, ką perkate ir kas sudaro gaminio vertę. Tai leis kur kas lengviau išsirinkti juvelyrikos gaminį.“

Nuo ko priklauso žiedo kaina?

Dar vienas dažnai vyrams iškylantis klausimas, kalbant apie sužadėtuvių žiedus – tai kokią sumą tam reikėtų skirti? Juvelyrų teigimu, žiedo kaina priklauso nuo jo atlikimo ir brilianto kokybės:

„Išsirinkus sužadėtuvių žiedo dizainą, kai dominuoja centrinis deimantas, papuošalo kainą labiausiai lemia brilianto kaina, kuri priklauso nuo kelių skirtingų parametrų. Visada parenkame patį optimaliausią variantą pagal numatytą biudžetą“, – sako pašnekovai ir priduria, kad lietuviai dažniausiai sužadėtuvių žiedams skiria labai individualią sumą, tačiau kai kurie negaili ir 1000 eurų.

REKLAMA

Anot juvelyrų, verta investuoti į brangesnį žiedą, nes tai ne vienadienis pirkinys ir žiedą moteris nešios kiekvieną dieną.

„Tai yra ilgalaikis pirkinys ir tikimės, kad tai daroma vieną kartą gyvenime. Žinoma, nesiūlau dėl žiedo imti paskolos, bet pagal savo galimybes, jeigu renkamės dizainą, kur centrinis akmuo būtų briliantas, tai kuo jis bus didesnis – tuo tas dizainas bus efektingesnis“, – sako S. Martinėlis.

„Net jei žmogus turi ir nedidelį biudžetą, mes visada galvojame, ką padaryti, kad galėtume pasiūlyti maksimaliai efektingą žiedą“, – priduria Ingrida Martinėlė.

Deimantai – geriausi moterų draugai

Tikriausiai esate girdėję posakį „deimantai – geriausi moterų draugai“? Ne paslaptis, kad daugelis moterų norėtų ant piršto užsimauti žiedą su deimantais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visuomenėje dažnai galioja įsitikinimas, kad toks tviskantis papuošalas prieinamas tik turtuoliams ir lietuvių kišenei nėra įkandamas. Tokį požiūrį S. Martinėlis paneigia ir atskleidžia, kad lietuviai deimantus perka vis dažniau.

„Deimantai populiarūs, nes jie yra tvirčiausias akmuo, dėl to jis geriausiai tinka, jeigu žiedas nešiojamas kiekvieną dieną“, – sako jis. – Taip pat deimantai yra pats geriausias pasirinkimas inkrustuojant vestuvinį žiedą, nes jie yra nepralenkiami atsparumo ir ilgaamžiškumo atžvilgiu.“

„Šiuo metu populiarūs ne tik balti-bespalviai briliantai, bet ir juodi. Jie mėgstami kaip stiliaus akcentas, tačiau naudojami ir vestuviniuose žieduose. Ypač gražus juodų briliantų ir geltono ar rausvo aukso derinys, išryškinantis šių žaliavų natūralų grožį“, – pasakoja I. Martinėlė. 

REKLAMA

Kaip prižiūrėti žiedus?

Juvelyrai atkreipia dėmesį, kad norint kuo ilgiau džiaugtis gražiais žiedais, reikėtų nepamiršti jų tinkamai prižiūrėti – nusiimti sportuojant ar užsiimant kita aktyvia veikla, taip pat reguliariai nunešti pas juvelyrą:

„Pageidautina vengti sąlyčio su geležimi, pavyzdžiui, sporto treniruokliais. Taip pat reikėtų žiedą nusiimti dirbant ūkio darbus ir laikas nuo laiko nunešti žiedą juvelyrui, kad jis išvalytų, įvertintų gaminio būklę ir, esant poreikiui, restauruotų“, – sako S. Martinėlis.

„Vis dėlto reikia suprasti, kad auksas ar platina yra minkšti metalai ir jie dėvisi. Nėra taip, kad žiedai visai nenusidėvėtų. Gražia papuošalų išvaizda leis džiaugtis tinkami dėvėjimo įpročiai bei reguliari priežiūra pas profesionalus“, – atkreipia dėmesį I. Martinėlė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų