REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mergaitė, kuri laukė kaulų čiulpo transplantacijos, paskutinę minutę buvo išprašyta iš ligoninės, kai jai pasakė, kad atrinktas donoras nebėra tinkamas.

Mergaitė, kuri laukė kaulų čiulpo transplantacijos, paskutinę minutę buvo išprašyta iš ligoninės, kai jai pasakė, kad atrinktas donoras nebėra tinkamas.

REKLAMA

Libby Cotts iš Essexo spalį buvo diagnozuota sunki aplazinė anemija – liga, kai organizmo kaulų čiulpai negamina pakankamai naujų kraujo ląstelių

12-metei mergaitei kas savaitę buvo perpilamas kraujas ir trombocitai, tačiau mergaitei reikėjo persodinti kaulų čiulpus. Tikram Kalėdų stebuklui prilygo žinia, kad pavyko rasti tinkamą donorą.

Mergaitės mama Gemma (43) pasakoja, kad šeimai į ligoninę atvykus gruodžio 21 dieną, jie išgirdo, kad donoras nebėra tinkamas ir nelieka nieko kito, tik važiuoti namo.

„Dėl koronaviruso ir artėjančių Kalėdų viskas buvo daroma daug lėčiau. Kai medikai antrą kartą tikrino donoro iš Teksaso ir Libby suderinamumą, jie pamatė, kad kažkas negerai ir jis negali padėti mūsų dukrai. Tai išgirdus buvo didelis šokas“, – sakė mergaitės mama.

REKLAMA
REKLAMA

Šeima dabar laukia naujo tinkamo donoro. Libby šiuo metu yra ypatingai saugoma tėvų, nes jos imunitetas yra labai nusilpęs.

Liga mergaitei buvo diagnozuota atsitiktinai po to, kai mokykloje ledo ritulys jai pataikė į ranką.

REKLAMA

„Libby vasarą turėjo įvairių mėlynių ir nubrozdinimų, tačiau mes į tai per daug nekreipėme dėmesio, nes galvojome, kad ji tiesiog susimušė žaisdama lauke.

Tačiau mokykloje po nelaimingo atsitikimo, mokyklos seselė pastebėjo, kad ant Libby dilbio yra labai daug mėlynių, o ir ta, kuri atsirado dėl sumušimo rutuliu, išryškėjo per greit.

Ji pasakė mums, kad verčiau reikėtų patikrinti Libby, nes toks greitas kraujosruvos atsiradimas nėra normalus. Nusprendžiau iškart nusivesti dukrą patikrinimui, nes ligoninė buvo prie pat jos mokyklos. Ligoninėje jai padarė rentgeno nuotrauką ir pasakė, kad ranka lūžusi. Slaugytoja paklausė, ar Libby patyrė dar kokius nors negalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Mes pasakėme, kad ji kraujavo iš nosies, kraujuoja dantenos, ant kojų atsirado mažų raudonų taškelių – ir tai visi buvo pastebimi simptomai, rodantys, kad ji gali sirgti kraujo aplazine anemija.

Libby buvo atliktas kraujo tyrimas ir taip sužinojome, kad ji serga“, – dailymail.co.uk pasakojo mergaitės mama Gemma.

Tada gydytojai nustatė, kad Libby turi tik 5–10 proc. kaulų čiulpų, kai jos amžiaus vaikas turėtų turėti apie 90 proc.

„Mes buvome visiškame šoke. Aš net nedrįsau galvoti, kad kažkas gali būti taip rimta, nes ji neturėjo kitų negalavimų nei kraujosruvos ir kraujavimas iš nosies. Maniau, kad vaikams tai įprasta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji bėgiojo, šoko, žaidė su draugais ir tikrai nepriminė sunkiai sergančio vaiko“, – sakė jos mama.

Dėl savo būklės ji beveik neturi imuninės sistemos, o tai kelia didžiausią nerimą.

„Jos kraujas ir imuninė sistema negali susitvarkyti, kol nebus rastas donoras. Dabar mes turime ją laikyti šiltnamio sąlygomis“.

Gemma sakė, kad visa šeima – Libby tėtis Paulas (48) ir jaunesnė sesuo Sienna (8) – buvo ištirta, tačiau jie nėra tinkami donorai. Dėl to mergaitė įtraukta į tarptautinę donorų paiešką. Neilgai trukus šeimai buvo pranešta, kad Teksase atsirado tinkamas donoras.

Mergaitė buvo pasiruošusi ligoninėje praleisti 6 savaites, tačiau tik išgirdo, kad donoras vis dėlto nėra tinkamas.

„Visa tai buvo šokiravo šeimą, o Libby buvo labai nusiminusi, nes ji iš tikrųjų tik norėjo viską greičiau užbaigti. Ji laukia transplantacijos, trokšta pasveikti ir grįžti į mokyklą – tai jos pagrindinis prioritetas “.

Gemma sako, kad dabar gydytojai toliau ieško tinkamo donoro Libby, tačiau dviejų vaikų motina sakė: „Aš pasakiau gydytojams, kad iš tikrųjų nenoriu žinoti apie potencialius donorus, kol jie nesulauks 100 proc. teigiamo rezultato, nes nebegaliu viso to dar kartą išgyventi.“

Kalbėdama apie tai, kaip su viskuo susidoroja dukra, Gemma sakė: „Libby viską priėmė su žiupsneliu druskos. Ji tokia drąsi. Aš taip ja didžiuojuosi. Ji su viskuo tvarkosi geriau nei aš“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų