REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėse Valstijose beveik viskas gali tapti kūdikio vardu. Tėvai susiduria ir su džiaugsmu, ir su pykčiais rinkdamiesi kūdikio vardą. Tačiau ar žinote, kad yra vardų, kurie yra uždrausti?

Jungtinėse Valstijose beveik viskas gali tapti kūdikio vardu. Tėvai susiduria ir su džiaugsmu, ir su pykčiais rinkdamiesi kūdikio vardą. Tačiau ar žinote, kad yra vardų, kurie yra uždrausti?

REKLAMA

Kitose šalyse vardų įstatymai yra daug griežtesni. Kai kurie reikalauja, kad tėvai rinktųsi vardą tik iš patvirtinto vardų sąrašo, arba turi kreiptis į vyriausybę prašydami įtraukti vardą į sąrašą.

Kiti turi įstatymus, saugančius vaikus nuo pašaipų, kylančių dėl tėvų, kurie jiems išsirenka baisius vardus, rašoma goodhousekeeping.com.

Čia yra „neteisėti“ vardai, kurie buvo uždrausti ar beveik uždrausti – ką manote, ar vyriausybė padarė teisingai neleisdama taip pavadinti savo vaikų?

Nutella

Kaip rašo „Telegraph“, teisėjas Prancūzijoje nusprendė, kad šis vardas neleidžiamas – ne dėl autorių teisių įstatymų, o todėl, kad „dėl jo vaikas patirtų patyčias“. Mergaitė buvo pervadinta tiesiog Ella.

REKLAMA
REKLAMA

Princas Williamas

Ah, šis vardas jau užimtas. Kiti tėvai, kurie taip pat gyvena Prancūzijoje, bandė pavadinti savo sūnų Princu Williamu, tačiau šis vardas buvo atmestas, nes ir dėl šio vardo vaikas galėtų patirti patyčias, praneša „The Local“. Antrasis tėvų pasirinkimas – Minnie Cooper – taip pat buvo atmestas tuo pačiu pagrindu.

REKLAMA

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Tėvai Švedijoje, kur galioja griežti vardų suteikimo įstatymai, 1991 metais pateikė šį kūdikio vardą protestuodami prieš baudą, kurią jie gavo už tai, kad iki penktojo vaiko gimtadienio neužregistravo kūdikio vardo. Neva tai turėjo būti tariama „Albin“.

Metallica, Lego ir Elvis

Taip pat Švedijoje tėvai turėjo kreiptis į teismą dėl vardų Metallica, Lego ir Elvis naudojimo teisių. Jiems visiems buvo leista taip pavadinti savo vaikus.

IKEA

Kitiems tėvams Švedijoje taip nepasisekė. Tie, kurie norėjo savo kūdikį pavadinti IKEA, sužinojo, kad Švedija neleis pavadinti savo kūdikio įmonės vardu – ir šis sprendimas galioja iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Princas, Karalius ir Royalis

Tačiau neabejotinai labiausiai nusivylė tėvai Naujojoje Zelandijoje, kurie bandė duoti savo vaikams karališkai skambančius vardus: Princas, Karalius ir Royalis buvo 2018 m. dažniausiai atmetami vardai Naujojoje Zelandijoje.

Naujosios Zelandijos apribojimai dėl skyrybos ženklų varduose nesutrukdė tėvams pamėginti savo vaiką pavadinti tiesiog tašku.

Robocopas, Scrotumas ir Facebookas

Meksikoje pareigūnai paskelbė sąrašą vardų, kuriuos vyriausybė atmetė, nes jie galėjo sukelti patyčias, ir šie trys buvo įtraukti.

Islamas, Koranas ir Meka

Vakarų Kinijos buvo draudžiama musulmonams vaikus pavadinti tokiais vardais. Dėl tokio žingsnio Kinija buvo plačiai kritikuojama dėl neva religijos laisvės ribojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mercedes ir Chanel

Firmų pavadinimai taip pat neleidžiami naudoti kaip vardai Šveicarijoje, todėl kad ir kaip tėvams patiktų tokie prabangiai skambantys vardais, jiems teks rasti ką nors kita.

Cianidas

Motina iš Velso manė, kad Cianidas būtų tinkamas vardo pasirinkimas, nes „aplink jį yra teigiama aura“. Ji tai aiškina tuo, kad cianidas buvo nuodai, kurie užmušė Hitlerį. Teismai tokio aiškinimo nepalaikė. Labai neįprastu nutarimu teisėjas nusprendė, kad mergaitę ir jos brolį dvynį, kuriam suteiktas mažiau nuodingas vardas Pamokslininkas, pervadins vyresni dvynukų pusbroliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų