REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedinti moteris papasakojo, kaip jos vėžiu serganti mama mirė užsikrėtusi koronavirusu nuo tame pačiame ligoninės skyriuje gulėjusio COVID–19 sirgusio paciento.

Gedinti moteris papasakojo, kaip jos vėžiu serganti mama mirė užsikrėtusi koronavirusu nuo tame pačiame ligoninės skyriuje gulėjusio COVID–19 sirgusio paciento.

REKLAMA

Pamela Clifford, kuriai stemplės vėžys buvo diagnozuotas prieš trejus metus, į Stouko Karališkąją universitetinę ligoninę Didžiojoje Britanijoje buvo paguldyta kelioms savaitėms likus iki jai numatytos operacijos.

Ten 72 metų moteris užsikrėtė COVID–19 nuo ten pat besigydžiusio paciento ir lapkričio mėnesį mirė po antrosios operacijos, sako jos dukra Susan Colborne, kuri didžiausiai Stratfordšyro ligoninei pateikė oficialų skundą.

Susan (52) įsitikinusi, kad jei antroji operacija būtų buvusi atidėta, jos mama šiandien tebebūtų gyva. Ji sako: „Chirurgas sutiko operuoti mano mamą – jai reikėjo pašalinti stemplę, kuri buvo apimta vėžio, o tada iš skrandžio audinių stemplę rekonstruoti. Tai – sudėtinga operacija, trukusi 10 valandų. Po operacijos ji greitai atsigavo ir spalio 8 dieną buvo išrašyta iš ligoninės. Deja, netrukus į ligoninę ji sugrįžo su plaučių uždegimo diagnoze – tada medikai naujojoje jos stemplėje aptiko skylę. Jai prasidėjo operacijos komplikacija.

REKLAMA
REKLAMA

Jos būklė pablogėjo ir ji buvo perkelta į intensyvios terapijos skyrių. Vėliau jos sveikata pradėjo taisytis, ir ji vėl buvo sugrąžinta į normalaus režimo skyrių. Bet tada ji nuo ten buvusių pacientų užsikrėtė koronavirusu ir jai ir vėl teko grįžti į intensyvią terapiją. Mano mamos būklė blogėjo tiek dėl COVID, tiek dėl operacijos komplikacijų. Ji taip pat sirgo lėtine obstrukcine plaučių liga ir hipertenzija.

REKLAMA

Gaila, kad mano mama operacijos neatidėjo pusei metų, nes jei ji nebūtų nusprendusi operuotis, nebūtų užsikrėtusi koronavirusu ir nebūtų mirusi. Ji ir toliau sėdėtų namuose ant sofos ir žiūrėtų TV. Jei ne ta operacija, mano mama šiandien tebebūtų gyva. Vėžys nebuvo išplitęs, jis vis dar buvo lokalizuotas. Ji būtų galėjusi tverti gal dar dvejus metus.

Aš tik žinau, kad prieš atsiguldama į ligoninę mano mama juokdavosi, juokaudavo ir per dieną nueidavo penkis kilometrus. Tada ji atsigulė į ligoninę ir išsipildė blogiausias scenarijus – mes ją praradome.“

REKLAMA
REKLAMA

Susan tikina, kad tame pačiame skyriuje su jos mama buvo gydomas COVID pacientas, kuriam tuo metu dar nebuvo atliktas koronaviruso testas.

Susan sako: „Mano mama buvo moteris, išgyvenusi viską, o tada medikai nusprendė vidury pandemijos ją operuoti dėl vėžio ir šio išbandymo ji nebegalėjo išgyventi. Ji gulėjo normaliame ligoninės skyriuje su COVID sergančiais pacientais. Tada ji buvo perkelta į intensyvią terapiją – ir ten buvo COVID pacientų.

Aš skambinau į ligoninę ir klausiau, ar negalima būtų kitur perkelti arba sergančiojo COVID, arba mano mamos, bet jie man atsakė, kad tai neįmanoma. Jie sakė, kad mano mama buvo atvežta iš kitos skyriaus, kuriame taip pat buvo COVID pacientų. Buvo tik laiko klausimas, kada ji užsikrės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo siaubinga, nes negalėjau nueiti jos aplankyti. Mano mama buvo tikra kovotoja, ir aš manau, kad su jos priežiūra ligoninėje kažkas buvo labai ne tvarkoje. Aš noriu išsiaiškinti, kas nutiko.“

Ligoninė dėl šio atvejo pradėjo vidinį tyrimą, rašoma mirror.co.uk.

Ligoninės atstovas sakė: „Gavome Susan Colborne oficialų skundą dėl jos mamos Pamelos Clifford priežiūros ir dėl jos iškeltų klausimų pradėjome vidinį tyrimą. Atlikę šį tyrimą su S. Colborne pasidalinsime jo rezultatais ir suteiksime jai galimybę susitikti ir aptarti tyrimo rezultatus.“

Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba ragina dėl vėžio nerimaujančius žmones tikrintis ir reguliariai konsultuotis su gydytojais. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad šiuo laikotarpiu maždaug pusė šalies gyventojų (48%) yra linkę atidėti vizitus pas medikus arba visai nesilankyti pas gydytoją. Penktadalis (22%) sakė, kad nenorėtų apkrauti sveikatos apsaugos sistemos, ir dar tiek pat žmonių bijo užsikrėsti koronavirusu ar juo užkrėsti kitus, todėl nesikreipia į gydytojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų