REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Ingos gaminami tortai išsiskiria ne tik išvaizda, bet ir skoniu (tv3.lt fotomontažas)

Kiekviena šventė turbūt neįsivaizduojama be saldumynų, o ypač torto. Ir nors parduotuvių lentynos lūžta nuo plataus pasirinkimo ir, atrodo, kad jau niekas negali nustebinti – šiaulietės Ingos Nuobarienės (37) gaminami tortai atima žadą.

6

Kiekviena šventė turbūt neįsivaizduojama be saldumynų, o ypač torto. Ir nors parduotuvių lentynos lūžta nuo plataus pasirinkimo ir, atrodo, kad jau niekas negali nustebinti – šiaulietės Ingos Nuobarienės (37) gaminami tortai atima žadą.

REKLAMA

Moters kurti kepiniai – tikras meno šedevras, todėl neretai juos gaila net pjaustyti. Tortai išsiskiria ne tik tobula išvaizda, ryškiomis spalvomis ir akį traukiančiais meniniais sprendimais, bet ir skoniu.

Visada mėgo gaminti skanėstus

Inga beveik visą gyvenimą dirba ir gyvena Šiauliuose. Ir nors buvo išvykusi pagyventi ir svetur, vis dėlto širdies balso vedama moteris sugrįžo į gimtąjį miestą, kur dabar kuria gyvenimą kartu su mylimu vyru ir dviem nuostabiais vaikais bei daugiau kaip 10 metų dirba vyriausia buhaltere savo įkurtoje buhalterinių paslaugų įmonėje.

Ir nors moters profesija nesusijusi su konditerija, ji pasakoja visada mėgusi sukiotis virtuvėje ir lepinti artimuosius įvairiais pyragais, lengvai pagaminamais tortais ir kitais skanėstais. O didesnį susidomėjimą tortų gamyba moteris pajuto visai netikėtai.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš pusantrų metų buvo planas visai šeimai emigruoti iš Lietuvos į Islandiją. Intensyviai galvojau, ką aš veikčiau ir kaip save realizuočiau, išvykusi ten gyventi. Supratau, kad be rūpinimosi šeima, namais, buvimas tik sau – tikrai ne man.

REKLAMA

Tada ir atėjo ta mintis, kad galėčiau kepti tortus ir visokius skanėstus, svajonėse gal net atsidaryti ateityje ten mažą kavinukę. Pradėjau užsisakinėti visokius niekučius tortų gamybai iš Kinijos, žiūrinėtis, kokius kursus galėčiau praeiti“, – prisimena Inga. 

Pagrindinis tortų degustatorius – mylimas vyras

Moteris pasakoja, kad prieš pradėdama gaminti sudėtingesnius tortus ir rimčiau užsiimti konditerija, apsilankė tik vienuose kursuose, o vėliau daug eksperimentavo ir naujus skonius bandė atrasti pati.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindas buvo, kaip išmokti gražiai aptepti tortą, kaip jį padekoruoti. Receptūras aš puikiai jau senai jaučiu, bet to neužtenka. Galvojau, kad čia kaip buhalterijoje reikia žinių ir sistemos...

Nuvykau tik į vienus grynai torto aptepimo vienos dienos kursus, daugiau viską pati, pagal pajautimą, ir, kai ko reikia, susirandu internete“, – sako ji. 

Inga puikiai prisimena, kaip pirmą kartą gamino sudėtingesnį tortą, kurį ragavo ne tik jos šeima, bet ir giminaičiai. Tąkart, sulaukusi didelio palaikymo ir pagyrų, moteris nusprendė plėsti tortų gamybos veiklą ir savo kepinius pasiūlyti platesnei auditorijai.

„Pagrindinis mano kepinių degustatorius buvo vyras. O pirmasis mano tortas, kurį pateikiau ne vien savo šeimai, buvo lygiai prieš metus, Kalėdoms. Išdrįsau pagaminti „Snickers“ tortą ir jį, prisižiūrėjus „Youtube“ pamokėlių, apliejau veidrodine glazūra. Tortas išėjo kosmoso tematika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nedrąsiai jį vežiau į mūsų Kalėdų šventimo vietą, kur buvo susirinkę vyro tėvai ir brolis, sesė su savo šeimomis, vis galvoje kirbėjo: „O gal neskanus, negražus, per daug dažų, išpeiks.“ Jis sulaukė pasisekimo. Tada ir prasidėjo mano tortų karalystės kelias“, – šypsosi ji. 

Išlaisvina savo kūrybiškumą

Inga tortų gamyba intensyviai užsiima jau 8 mėnesius. Moteris džiaugiasi, kad tortų gamyba leidžia išnaudoti jai savo kūrybiškumą, ko nepavyksta padaryti dirbant buhaltere.

„Pagrindinėje savo veikloje nebuvo kur išnaudoti savo kūrybiškumo, o aš esu kūrybiškas žmogus. Kai asmuo užsako tortą ir duoda laisvę man dekorui, mano širdis džiaugiasi, nuo pat pirmos užsakymo akimirkos mano galvoje jau generuojasi mintis, kaip ką darysiu.

REKLAMA

Neslėpsiu, būna ir nepavyksta, kaip sugalvoju. Todėl dabar daugiau leidžiu sau, atsisakydama bereikalingo streso, kaip atrodys tortas, ekspromtu padekoruotas tortas visada geriausiai atrodo“, – šypteli Inga.

Kelia sau iššūkius

Vis dėlto moteris neslepia, kad gaminant tortus, pasitaiko ir nesėkmių. Tačiau, anot Ingos, tai dar labiau motyvuoja, o įdomiausi receptai jai yra tie, pagal kuriuos gaminti kokį nors skanėstą būna nemenkas iššūkis:

„Labai mėgstu iššūkius, jei kas sudėtingesnio – tai kaip tik man. Mane visada žavėjo ir tebežavi prancūziški desertai. Buvau metusi sau iššūkį išmokti „Macarons“ sausainius kepti. Oi, kiek skardų buvo išmesta į šiukšliadėžę, bet išmokau ir entuziazmas dingo.

REKLAMA

Kai viešėjau nuostabiajame Paryžiuje šių metų sausio mėnesį, ieškojau, kur paskanauti „Creme Brulee“ deserto. Deja, ten ragautas skonis mane nuvylė ir sakiau vyrui, kad aš ir kepsiu „Creme Brulee“ ir mano bus skanesnis, ir kepu. Galbūt todėl ir linkstu labiau prie prancūziškos konditerijos.“

Moteris pasakoja, kad prancūziški tortai pareikalauja nemažai laiko, nes beveik visos jų sudedamosios dalys šaldomos atskirai šaldymo kameroje. O daugiausiai laiko ir pastangų kainavo tortas „Sala“, tačiau rezultatas pranoko net pačios Ingos lūkesčius, o po šio torto nuotrauka socialiniuose tinkluose tiesiog liejosi pagyrimai:

„Jį gaminau, visų pirma, sau ir savo svečiams, mano gimimo dienos proga. Su šiuo tortu prie pačio apipavidalinimo užtrukau ilgokai. Netinkamai izoliavus konditerinį žiedą, visas torto „vandenynas“ su visais delfinais plaukiojo laisvai po visą šaldytuvą. Perdariau ir rezultatas išties puikus. Net pačiai patiko, o kas, prisipažinsiu, tikrai retai būna.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlo kelių skonių tortus

Per beveik metus Ingos gaminių asortimentas stipriai išsiplėtė ir dabar ji gali pasiūlyti įvairiausių burnoje tirpstančių tortų, kuriuos galite išvysti „Facebook“ puslapyje „Cukraus meilė“.

„Per tuos mėnesius mano asortimentas stipriai išsiplėtė. Siūlau nuo paprastesnių Sūrio pyragų iki sudėtingesnių prancūziškų tortų ir įvairių skanėstų. Populiariausi šiuo metu Prancūziški musiniai pistacijų su avietėmis bei mango tortukai. Iš biskvitinių dažniausiai užsakomi Snickers, ambasadorių medutis ir braškių su namine karamele.

Kepu ir eklerus, „Šu“ pyragaičius, tartaletes. Mano asortimente yra ir tortas-ne tortas „Pinata“. Tai plaktuku daužiamas tortas, iš kurio pabyra saldainiai, guminukai, dražė. Puikus pasirinkimas tiems, kurie nevalgo tortų, o dar ir paslėpti dovanėlę į tokį tortą galima.

REKLAMA

Aš pati esu stipri saldumynų mėgėja ir dažnai eksperimentuoju su receptais, būna ir pakuriu savaip. Manęs ne kartą klausė: „O kaip tu prisiminsi, ko kiek dėti sekantį kartą?“ Na, mano atmintis labai gera, manau, čia turiu padėkoti savo pagrindiniam darbui – buhalterijai“, – šypsosi Inga.  

Ambicingi ateities planai

Moteris pripažįsta, kad kol kas daug užsakymų nesulaukia, nes verslo planus pakoregavo ir visą pasaulį sukaustęs koronavirusas. Tačiau Inga tikisi savo tortų karalystę dar labiau praplėsti, o vėliau, galbūt ir atidaryti konditerijos kepyklėlę.

„Kadangi esu gana šviežias kepėjas Šiauliuose ir tikrai labai mažai reklamuojuosi, nestovi eilės laukiančių. Mano pagrindinė veikla vis dar yra buhalterija, kai reikia, aš pasidėlioju darbus ir lieku visą dieną su savo kūryba.

REKLAMA

Dar neužmirškime to, kad pradėjau savo tortų karalystę prieš pat COVID-19 situaciją, ypač dabar Kalėdų ir Naujųjų metų apribojimai stipriai pakoregavo mano užsakymus. Bet negaliu skųstis, tikiu, kad su 2021 metais situacija pagerės, tuo labiau, kad turiu kurjerių, kurie mano užsakymus galės pristatyti iki pat durų į Kauną ar Vilnių. Kadangi visus skanėstų komponentus gaminu pati, neperku jokių pusgaminių, renkuosi tik aukštos klasės ir šviežius produktus, rezultatas iki baigtumo užtrunka.“

„Dabar didžiausias noras labiau išplėtoti galimybę savo gaminius pristatyti į kitus miestus. Daugiau tobulėti tiek receptūroje, tiek apipavidalinimuose. Reikia daugiau praktikos. Ir, žinoma, turėti daugiau užsakymų. Galbūt tai, kas buvo svajota padaryti Islandijoje, bus įgyvendinta ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nieko negali žinoti, kas tavęs laukia gyvenime, gal aš būsiu tas žmogus, kuris rašys savo konditerinę knygą ir jūs galėsite ją įsigyti“, – ateities svajonėmis dalijasi Inga.

Nustebina net ir nemėgstančius saldumynų

Ir nors kol kas Inga dar neturi didelio klientų rato, ji gali pasidžiaugti, kad tie, kurie paragauja jos tortų ar skanėstų – nori dar kartą sugrįžti. Moters kepiniai sužavi ir išrankiausius valgytojus bei tuos, kurie netgi nemėgsta saldumynų.

„Pradžioje, kai atiduodavau klientui tortą, spirgėdavau ir vis tikrindavau telefoną, laukdama atsako, ar patiko, ar skanu buvo. Dažnai paprašydavau, kad paliktų atsiliepimą po patalpintomis nuotraukomis. Bet kai pradėjo skrieti padėkos ir parašymai, pasakymai, kad tortas ar skanėstas tobulas – tiek skoniu, tiek išvaizda – aš nusiraminau.

REKLAMA

Žinoma, laukiu ir dabar atsako, bet labiau pradėjau pasitikėti savimi, ir jau atiduodama užsakymą žinau, kad patiks. Viskas, kas daroma su meile ir didžiuliu atsidavimu, visada duoda puikius rezultatus. O kai grįžta tie patys užsakovai vėl ir vėl, vadinasi jie nemeluoja“, – džiaugiasi moteris.

„Ir jei kažkam nepatiks, žinau, kad neįtiksiu visai žmonijai. Labiausiai mane nustebina, kai visiškai nemėgstančios tortų ar saldumynų mamos užsako savo vaikams gimimo dienos proga ir „kerta“ juos po kelis gabalus, nes labai skanu“, – šypsodamasi priduria Inga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų