REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vaidos ir Edmundo Petravičių šeima (tv3.lt fotomontažas)

Vilniečių Vaidos ir Edmundo Petravičių šeimoje per šias Kalėdas namuose krykštavo net trys mergytės: Kaja, Unė ir Estela. Šiemet trynukes auginanti šeima dėl karantino suvaržymų nevažiavo pas senelius švęsti Kalėdų, tačiau džiaugsmo Petravičių namuose tikrai netrūko.

5

Vilniečių Vaidos ir Edmundo Petravičių šeimoje per šias Kalėdas namuose krykštavo net trys mergytės: Kaja, Unė ir Estela. Šiemet trynukes auginanti šeima dėl karantino suvaržymų nevažiavo pas senelius švęsti Kalėdų, tačiau džiaugsmo Petravičių namuose tikrai netrūko.

REKLAMA

Trijų vadinamų princesių mama Vaida pasakoja, kad namuose stengiasi sukurti šventę: kepa meduolius, šoka, piešia kartu. Moteris juokauja, kad su mergaitėmis kartais net ir kartu sportuoja. Jos teigimu, norisi jau dabar sukurti šeimos tradicijas.

Moteris šypteli, kad mergaitės turi ir savo kalba žodį eglutei pavadinti:

„Dabar jau, kai pamato eglutę su žaisliukais, tai jau sako „Egl, egl“ jau savo kalba pradeda kalbėti. Mes bandome diegti ir kalbėti, kad yra Kalėdų senelis, kad jis atneš dovanų, jei būsit geros, kad puošiama eglutė.

Stengiamės vaikams parodyti ir daineles su Kalėdų seneliu ar filmukus prieš miegą, bent dešimt minučių pasižiūrėti. Norime, kad jos suvoktų, kas tai yra žiema, šventės ir stengiamės tai puoselėti.“

REKLAMA
REKLAMA

Dėl karantino šventinis stalas kuklesnis

Kadangi Kalėdas šeima sutiko namuose be svečių, todėl ir vaišių didelių Vaida pasakoja neruošusi.

„Dabar vaikai tokio amžiaus, kai negali visko valgyti, ką valgo suaugę žmonės. Tai tiesiog buvo vaikams patiekalas, ne toks įprastas kaip kasdien. Mes sau su vyru irgi gaminome vieną patiekalą, vieną saldumyną.“

REKLAMA

Nors mama pasakoja, kad auginant tris mergaites laiko gaminti kalną maisto nėra, tačiau Kūčių vakarą ant stalo vietos atsirado ir kisieliui, ir kūčiukams su aguonpieniu.

Moteris prideda, kad visoms trims mergaitėms itin patinka stebėti, kaip mama gamina maistą, todėl tai darydama ji pasakoja ką daro, kokį maistą ruošia.

Be dienotvarkės – nė iš vietos

Portalo tv3.lt paklausta Vaida, kokia vis dėlto yra paslaptis suspėti viską auginant tris vaikučius, atsako – dienotvarkė. Be jos, moters teigimu, namuose vyrautų visiškas chaosas. Šį patarimą mama išgirdo dar kai laukėsi trynukių:

REKLAMA
REKLAMA

„Mes iš pat pradžių klausėm šeimų, kurios augina trynukus, ketvirtuką, kaip jie tvarkosi, kad nevyktų kažkoks tai chaosas. Tai mes nuo pat pradžių turėjom dienotvarkę, viskas būdavo sustyguota – jeigu viena keliasi, tai visos keliasi kartu.

Jeigu viena eina miegoti, tai visos eina. Jos mokosi valgyti tuo pačiu metu, užkandžiai tuo pačiu metu, maistas, gėrimai, viskas tuo pačiu metu. Dabar jau šiek tiek tos mūsų vadelės yra atpalaiduotos, jau taip griežtai mes ir tų užkandėlių nebereguliuojame.“

Vaida džiaugiasi, kad dienotvarkę įgyvendinti sekasi gana sėkmingai ir taip gali pasirūpinti ne tik vaikučiais, bet ir savimi.

Visos trys turi savitą charakterį

Moteris juokiasi, kad draugai ar artimieji, kurie mažiau mato jos dukreles, jų atskirti negali, tačiau jai nuo pat mergaičių gimimo tai nėra joks iššūkis. Ji pasakoja, kad visos sesutės skirtingos, tiek savo išvaizda, tiek charakteriu:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar iš tikrųjų yra tas metas, kai jos labai atsiskleidžia savo charakteriu, ir jos yra tokios juokingos. Pavyzdžiui, aš kalbėjau su sese neseniai, pasidarėme vaizdo įrašo skambutį. Ji juokiasi, sako: „Unė tai grynai kaip tu, kai buvai maža, sako, lygiai tiek pat maivosi, lūpas pučia, akis išpučia..."

Viena yra labiau pamaiva, daugiau žaidžia su akių žvilgsniu, tarkim Estela, tai tokia kaip ir matosi, kad labai nori dėmesio, bet ją kai paimi, tai ir maivosi, atgal atsilošia: „Man nebereikia to dėmesio.“ Ji išsireikalauja, bet paskui nebereikia to dėmesio, bet čia toks jos būdas, ji taip pavaizduoja savo meilę.

O Kaja tai yra ta, kuri visąlaik užlips ant galvos, ji taip parodo meilę, užlipa, atsigula, apsikabina visu savo svoriu. Ji mūsų tokia sunkiausia, tvirčiausia iš visų.“

REKLAMA

Savo charakterį mažosios princesės demonstruoja ir pietų miegelio metu. Kalbantis su Vaida telefonu mergaitės turėjo miegoti, tačiau moteris pradėjo juoktis, kad jau girdi šurmulį už durų:

„Dabar jau prasidėjo tas atvejis, kada nebelabai norisi miegoti, Kaja išvedė iš kelio ir Unę, dabar aš girdžiu, kad už durų siaučia. (juokiasi)

Myli visas po lygiai

Atrodo sunku yra auginti ir po lygiai skirti dėmesio net trims mažylėms, tačiau Vaidai tai kasdienybė. Mama jau įvaldė gebėjimą visoms dukrelėms dėmesio skirti po lygiai:

„Visoms meilė yra vienoda, vienodai stipri ir net negalėčiau vienos išskirt, kuri mieliausia, kuri mylimiausia, nes kai, pavyzdžiui, ateina vienas vaikas, tarkim, Kaja, apsikabina ir aš jau matau per kamputį, kad Unė jau žiūri tokiu pavydžiu žvilgsniu, tai aš iškart ją pasikviečiu, sakau: tu irgi ateik pas mane.“

REKLAMA

Moteris net artimųjų prašo neišskirti nei vienos mergaitės, nori, kad visos užaugtų vienodai mylimos.

„Stengiuosi tą dėmesį paskirstyti vienodai, kad nesijaustų nei viena nuskriausta, kad nesimatytų akyse kažkokio tai liūdesėlio, nes vis tiek aš manau, kad pirmieji metai yra patys svarbiausi, kad vaikas doras užaugtų ir nenuskriaustas ir žinotų, kad visos mylimos vienodai“, – savo mintimis dalijasi Vaida.

Sujaudino ryšys tarp sesių

Nors mažylės dabar kartais pešasi dėl žaisliukų ir dėmesio, kurį mama ir tėtis stengiasi padalinti po lygiai, tačiau nepaisant visko mama Vaida pastebi, kad mergaites sieja artimas ryšys.

Moteris išskyrė vieną įvykį, kai suprato, kad vienos be kitų jos dukrelės tiesiog negali:

„Buvome su Une pas daktarus dėl kojytės, nes truputėlį masažų reikia, tai kai atsisėdom važiuoti į automobilį, tai visą kelią, kol nuvažiavom iki poliklinikos, kol grįžom atgal, ji visiškai buvo be nuotaikos, visiškai buvo ne Unė – ta, kuri visąlaik šypsosi, juokiasi, o kai ją kalbini, ji visąlaik atsako savo kalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada, kai buvo be sesių, elgėsi visai kitaip, sėdėjo rami, liūdna, be jokių emocijų, be nieko, kažko klausi – neatsako. Tik grįžom namo, viskas, vaikas virto į save, pradėjo spiegti, bėgti pas seses, šaukti „sese, sese“, matosi kad tas iš tikrųjų ryšys yra ir labai džiugu.“

Apie auklės pagalbą pasvarsto tik retai

Paklausta, ar nenorėtų auklės pagalbos, Vaida svarsto, kad greičiausiai ne. Kol kas, kol dar nedirba dėl motinystės atostogų, moteris teigia, kad susitvarko su vyru ir patys.

„Aišku man ir vyras duoda laiko, nes man ir pasportuoti leidžia, mes su savo trenere internetu online treniruotes turime, sakau „tu man duok nors valandą, pusantros pasportuoti, kad truputį atsipalaiduočiau.“ Tai to laiko kaip ir užtenka, tik aišku, norisi daugiau.

REKLAMA

Norėtųsi kažkur nueiti, kažką pasidaryti, susitikti su draugėm, kurių seniai nemačiau. Bet auklės tai tikrai neįsivaizduoju, nebent atvažiuotų kokia teta, mano vyro sesė, ar tėvai mano, nes iki metukų laiko tai pakankamai dažnai atvažiuodavo pas mus padėti.“

Užsiminusi apie sportą, Vaida šypteli, kad mergaitės pastebi gerą mamos pavyzdį ir pamačiusios sportuojančią mamą bando atkartoti judesius:

„Manau, mano sportas rodo gerą pavyzdį vaikams, nes ir jos atsigula, pradeda kojas kilnoti, pritūpimus daryti (juokiasi)“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų