REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunas vyras, nekreipęs dėmesio į galvos skausmą, galiausiai išgirdo nepagydomo smegenų vėžio diagnozę.

Jaunas vyras, nekreipęs dėmesio į galvos skausmą, galiausiai išgirdo nepagydomo smegenų vėžio diagnozę.

REKLAMA

Jamesas Kingas (20) iš Notingemo, Didžiosios Britanijos, kentęs galvos skausmus ir pykinimą, sužinojo liūdną žinią. Iš pradžių į gydytojus jis kreipėsi dėl galvos skausmų – jam buvo išrašyta tablečių nuo migrenos, bet jos nepadėjo.

Jamesas pasakoja: „Jie sakė, kad augliai paprastai pasitaiko vyresnio amžiaus žmonėms, o dabartinė jų prognozė – kad išgyvensiu nuo 12 iki 18 mėnesių. Tai iš tiesų visai nedaug.

Maždaug prieš mėnesį man siaubingai skaudėjo galvą, iš niekur nieko pradėjo pykinti. Nuėjau pas gydytoją, jis man išrašė tablečių nuo migrenos, bet jos neveikė. Mano draugė man patarė kuo greičiau nueiti pasitikrinti regą – optikoje mane nukreipė į ligoninę, kur buvo atlikta daugiau tyrimų ir galiausiai paaiškėjo, kad sergu smegenų vėžiu. Buvau skubiai perkeltas į dar kitą ligoninę.“

Elektros inžinieriumi dirbančiam Jamesui buvo diagnozuota multiforminė glioblastoma (GBM), o rugpjūčio 27 dieną jam buvo atlikta operacija, kurios metu auglys buvo sumažintas. Operacija praėjo gerai, bet vėliau į vieną smegenų pusę išsiliejo kraujo, todėl visa dešinė jo kūno pusė buvo paralyžiuota. Kraujavimą stabdyti reikėjo dar vienos skubiai atliktos operacijos metu – nuo to laiko jis ir vėl gali judinti dešinę kūno pusę ir ją jaučia, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pasakoja, kad gydymas bus sudarytas iš vieno ciklo chemoterapijos ir rentgenoterapijos, o tuomet bus atliktas dar vienas ciklas chemoterapijos. Vaikinas tikina, kad visi šie įvykiai jo labai smarkiai nesutrikdė, bet jis nusiminė dėl to, kad nebegalės vairuoti.

REKLAMA

„Tai buvo vienas iš tų dalykų, kurie man labai patiko – vairuoti“, – sakė jis. – „Jei tik nedirbu, sergu. Bet turiu pasikliauti kitais žmonėmis, kurie mane turi visur vežioti – tai man labai nepatinka. Niekad nebuvau iš tų žmonių, kurie prašo pagalbos iš kitų – aš esu labai nepriklausomas.“

Šiuo metu su savo mergina Millie Colbear gyvenantis vaikinas sako: „Gyvensiu savo gyvenimą, kaip įprastai – tiesiog gyvensiu, lyg nieko nebūtų atsitikę, eisiu į chemoterapiją ir į darbą, kaip ir anksčiau.“

Millie, 18–metė plaukimo instruktorė, sako: „Kai sužinojau apie auglį buvau labai labai nusiminusi, nežinojau, ką daryti. Stengiausi bandyti gyventi toliau, ir po kelių savaičių išmokau į viską žiūrėti pozityviau ir daryti visus tuos dalykus, kuriuos galime. Mes susipažinome sausio mėnesį, taigi, per praėjusias Kalėdas dar nebuvome kartu. Todėl dabar galvoju, kaip švęsime šias Kalėdas – kitų galime jau ir nebesulaukti.“

REKLAMA
REKLAMA

Jameso draugai nusprendė dalyvauti labdaringoje akcijoje, kurios metu visi plikai nusiskuto galvas. Renginio metu buvo laikomasi karantino reikalavimų, visi dėvėjo kaukęs, o kirpykloje tuo pačiu metu galėjo būti tik ribotas kiekis žmonių. Galvas visiems skuto Jamesas, kuris dėl gydymo nuo vėžio jau prarado dalį savo plaukų. Ši mintis atėjo Kierenui Marriottui (20) ir Daltonui Tomlisonui (21), o joje dar dalyvavo Millie brolis Samas (27) bei Mattas Robinsonas (24), Millie sesers Olivios (24) vaikinas. Jaunuoliai tokiu būdu surinko tūkstančius svarų lėšų smegenų vėžio tyrimams.

Matthew Price‘as, „Brain Tumour Research“ bendruomenės aukų rinkimo vadybininkas, sakė: „Labai užjaučiame Jamesą dėl jo diagnozės ir linkime, kad jo gydymas praeitų kuo geriausiai. Smegenų vėžys kasdien diagnozuojamas 16 000 žmonių, ir, skirtingai nei kitų vėžio formų atvejais, mirtingumas nuo smegenų vėžio didėja. Nuoširdžiai dėkojame Jameso draugams už nuostabią jų sumanytą aukų rinkimo akciją – ji padės mums ir toliau tęsti labai svarbius darbus, ieškant vaisto nuo šios siaubingos ligos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų