REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Kunigas Ričardas Doveika (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Gruodžio 11-ąją TV3 televizija kvietė į gerumo, vilčių ir stebuklų išpildymo koncertą – „Išsipildymo akcija 2020“. Jos metu neprarasti vilties TV3 žiūrovams linkėjo ir kunigas Ričardas Doveika.

49

Gruodžio 11-ąją TV3 televizija kvietė į gerumo, vilčių ir stebuklų išpildymo koncertą – „Išsipildymo akcija 2020“. Jos metu neprarasti vilties TV3 žiūrovams linkėjo ir kunigas Ričardas Doveika.

REKLAMA

Šių metų „Išsipildymo akcijos 2020” kertiniu akmeniu tapo žodis – Viltis. Viltis, kuria galime dalintis. R. Doveika sako, kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie vilties, kad mažieji „Išsipildymo akcijos“ herojai, patirs dar daugiau laimės ir džiaugsmo.

„Kai mes kalbame apie tikėjimą, meilė ir viltį, mes nekalbame apie abstrakčius dalykus, jausminius dalykus, kurie turi būti išjausti, o kalbame apie kasdienybėje atidengiamą tikrovę. Tikrovę, kurią būdami visi kartu ir sukuriame.

„Išsipildymo akcija“, kuri vyksta jau 18 metų ir tikiuosi, kad ji gyvuos, kol dar nors vienam Lietuvos vaikui reikės pagalbos. Ji visada bus ta tikėjimo kelionė viltimi į meilės glėbį. Kiekvienais metais „Išsipildymo akcijos“ kelyje mes galime panardinti vaikus į savo namų meilę, apgaubti juos ir tiesiog prisidėti su mūsų per metus triūsu ir darbu uždirbtu pinigėliu, juo pasidalinti.

REKLAMA
REKLAMA

Nenumesti, kaip šunyčiams, nesuteikti išmaldos, bet pasidalinti – atlaužti savo gyvenimo, darbo, prakaito gabaliuką. Šios dienos akcija rodo, kad mes tai galime ir galime dosniai. Tas dosnumas tikriausiai ir sukuria gražiausią tikrovėje esantį reiškinį, nes tai yra dabartyje padovanota ateitis vaikams“, – sako R. Doveika.

REKLAMA

Nepasiduokite baimei

Nors dažnai girdime, kad šios Kalėdos bus kitokios – bus sunkesnės ir sudėtingesnės, R. Doveika tam nepritaria. Jis ragina pažvelgti atgalios ir prisiminti, kokias tikrąsias kančias patyrė mūsų protėviai.

„Kuo šių metų situacija yra tragiškesnė už tų metų Kūčias ir Kalėdas, kai ešalonai su tūkstančiais lietuvių keliavo į Sibirą? Kuo šių metų Kūčios yra baisesnės, negu Sibire iš žemės iškapstytos samanos atstojančios plotkelės ar iš sutaupytos alkano žmogaus šlapios duonos buvo pagaminamas rožinis? Tarp tų Kalėdų iššūkių ir šių skirtumas yra toks, kad mėgstame apsirengti verkšlenimo drabužiu ir ieškoti kaltų, numesti atsakomybę kitiems ir būti aptarnaujamiems.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet susirinkę savo namuose, savo šeimoje be tėvų, senelių, giminių ir draugų, tikriausiai nė vienas iš ant stalo padėtos duonos negaminsime rožančiaus, kaip darė mūsų seneliai ir proseneliai alkani ir nežinodami, ar kada nors grįš į Lietuvą. Bet dėl ko jie kalbėjo rožinį? Už tai, kad Lietuva būtų laisva.

Aš manau, kad nereikia pasiduoti išgąsčiui, pasiduoti baimei ir desperacijai. Tikintis žmogus tokiose situacijose visada susitelkia ir išgyvena jas kartu su Dievu. Atsiremdamas į Dievą jis gyvena. Nereikia kalti į savo sąmonę, kad šios Kalėdos bus skaudesnės, tragiškesnės, menkesnės. Ne. Tikinčiam žmogui Kalėdos bus su Dievu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš suprantu, kad žmonėms, kuriems tai buvo gražiausia žiemos šventė su dainomis, šokiais ir puotomis, šios Kalėdos bus sudėtingos. Bet tikinčiam žmogui tai bus dar vienos Kalėdos, per kurias galės švęsti Dievo gimimą žmogumi“, – sako kunigas R. Doveika.

Apie „Išsipildymo akciją“

„Išsipildymo akciją“ organizuoja TV3 ir SEB bankas. „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja nuo 2003 metų. Per visus šiuos metus geros valios žmonės paaukojo beveik 10 mln. Eurų. Už suaukotas lėšas ligoninėms ir vaikams buvo nupirkta medicininė įranga, vaistai, atliktos operacijos, suteiktos reabilitacijos, pagerinta buitis.

Iš viso akcijos metu buvo padėta daugiau nei 180-iai itin sunkių ligonių, kai kurie iš jų, tiesiogine to žodžio prasme, buvo prikelti gyvenimui. Per daugelį metų „Išsipildymo akcija“ pavirto reiškiniu, kuris tapo žinomas ir mylimas daugelio Lietuvos žmonių – ji tapo mūsų visų. Kasmet visuomenė susiburia bendriems tikslams, bendrai misijai – padėti Lietuvos vaikams.

REKLAMA

Prisidėti prie „Išsipildymo akcijos“ galima telefonu:

1891 – 3 eur;

1892 – 5 eur;

1893 –  10 eur.

Informacija bankiniams pavedimams atlikti:

AB SEB banko akcijos sąskaita: LT89 7044 0600 0385 2791; Kodas 70440; Labdaros fondas „Vienybė“; Įmonės kodas 192000131.

AB „Swedbank“ akcijos sąskaita: LT06 7300 0101 1936 4074; Kodas 73000; Labdaros fondas „Vienybė“; Įmonės kodas 192000131.

AB Luminor Bank akcijos sąskaita: LT75 4010 0424 0261 9386; Kodas 40100; Labdaros fondas „Vienybė“; Įmonės kodas 192000131.

AB „Citadele“ banko akcijos sąskaita: LT19 7290 0000 0170 0188; Kodas 72900; Labdaros fondas „Vienybė“.

Aukojimas taip pat galimas per elektroninio aukojimo sistemą Aukok.lt 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų