Be galo gardūs naminiai kibinai: sužavės nuo pirmo kąsnio

„Tradiciškai kibinai būna su kapota aviena, bet aš dažniausiai įdarą gaminu iš stambiai maltos/kapotos vištienos, įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį druskos, sultinio bei daug daug maltų juodųjų pipirų. Ir visada prieš įvyniodama įdarą į atšaldytos tešlos mantiją, leidžiu jam pusvalandį pastovėti. Jei ruošiatės vartoti avieną, į įdarą būtinai įberkite mėtų ir kalendrų“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“  autorė.

Naminiai kibinai (Nuotr. Mukatano tinklaraštis)

Tešlai reikės: 500 g miltų; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 250 g šalto sviesto; 200 g grietinės (40 proc. riebumo); 2 didelių kiaušinių.

Vištienos įdarui reikės: 650 g stambiai maltos viščiukų kulšelių mėsos; 2 didelių svogūnų; 1 valgomojo šaukšto sviesto; 125 ml vandens; 1/4 ekologiško vištienos sultinio kubelio; 1/2 arbatinio šaukštelio druskos; 2 valgomųjų šaukštų grietinės; Maltų juodųjų pipirų.

Kibinų paviršiui reikės: 1 didelio kiaušinio; Šlakelio vandens.

Kibinai su vištiena

1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti).Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.

2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.

3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkykite, bet ne daugiau.

4. Padėkite tešlą 30–40 minučių į šaldytuvą.

5. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius į mėsą sudėkite nekeptus. Į mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, gietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 

6. Atvėsusią tešlą padalykite į 32–36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.

7.  Ant iškočioto tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.

8. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes, kol gražiai apskrus. 


Rašyti komentarą...
G
Gintaras
2020-12-12 13:18:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nerašykite tokių sudėtingų receptų, nes ir taip jau orkaites daužo.
Atsakyti
-1

K
Kristina
2020-12-12 18:39:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vaistai turėtų gydyti nes vieni vaistai padeda o kiti kenkia
Atsakyti
-1

K
Kristina
2020-12-12 18:40:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Net pavojinga nėštumo metu vartoti vaistus ne jau nėra saugių vaistų
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų