REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tėveliai dažnai pasitelkia inhaliacijas gydydami šaltuoju metų laiku vaikus lydinčias ligas – peršalimą, slogą, kosulį. Inhaliacijos gali tapti puikia gydymo ir nemalonių simptomų palengvinimo priemone, tačiau svarbu žinoti pagrindines saugumo taisykles. 

Tėveliai dažnai pasitelkia inhaliacijas gydydami šaltuoju metų laiku vaikus lydinčias ligas – peršalimą, slogą, kosulį. Inhaliacijos gali tapti puikia gydymo ir nemalonių simptomų palengvinimo priemone, tačiau svarbu žinoti pagrindines saugumo taisykles. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtina pasitarti su gydytoju 

Inhaliacija yra gydymo būdas, kuomet kvėpuojama garais ar aerozoliais, prisotintais gydomųjų medžiagų. Tinkamai pasirinktos ir taisyklingai inhaliuojamos gydomosios medžiagos gali pasiekti visus kvėpavimo takus, prasidedančius nosimi ir pasibaigiančius plaučiais. 

REKLAMA

Vaikui susirgus labai svarbu nustatyti tikslią diagnozę, suprasti, kurią kvėpavimo takų dalį reikėtų gydyti, kaip tą daryti taisyklingai ir kokį preparatą pasirinkti, tad būtina pasitarti su gydytoju. 

Pavyzdžiui, jeigu vaikui sunku atsikosėti, gydytojas paskirs gleives skystinančiomis, bronchų liaukų sekreciją suaktyvinančiomis savybėmis pasižyminčias inhaliacijas. Jas reikėtų atlikti likus bent kelioms valandoms iki miego, kad vaikas spėtų „išsikosėti“ ir galėtų ramiai ilsėtis naktį. 

REKLAMA
REKLAMA

Tėvams svarbu prisiminti, kad vaikų oda ir gleivinės yra itin jautrios, labai lengvai pažeidžiamos, mažyliams dažniau pasireiškia įvairios alerginės reakcijos. 

Virš puodo ar specialiu prietaisu? 

Dažnam teko atlikti inhaliaciją, pasilenkus virš garuojančio puodo ir galvą apsigaubus rankšluosčiu – inhaliuojant tokiu būdu labiausiai paveikiama nosiaryklė. Kvėpavimas karštais garais gali „atkimšti“ užgulusią nosį ar pagydyti perštinčią gerklę, tačiau norint pasiekti apatinius kvėpavimo takus, reikėtų pasitelkti specialius prietaisus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikiniai inhaliatoriai įkvepiamas gydomąsias medžiagas gali suskaidyti į labai smulkias daleles, pasklindančias po visus kvėpavimo takus ir pasiekiančias net pačioje jų pabaigoje esančias plaučių alveoles, tad jie tinkami įvairiems, ne tik viršutinių, bet ir apatinių kvėpavimo takų susirgimams gydyti. 

Be to, specialūs, vaiko amžiui tinkami inhaliatoriai yra gerokai saugesni naudoti – iš puodo sklindantys karšti garai gali nudeginti itin jautrią vaiko odą, akis, gleivines, pasimuistęs vaikas gali apsiplikyti karštu skysčiu. 

REKLAMA

Inhaliatorius su mobiliąja programėle padės inhaliuoti nenorintiems vaikams 

Tikslios diagnozės nustatymas, efektyvaus preparato pasirinkimas bei saugaus ir vaikams tinkamo prietaiso turėjimas yra tik pusė darbo – kad inhaliacija būtų veiksminga, dažniausiai rekomenduojama ją tęsti 10-15 min. 

Tėveliai, norėdami paskatinti vaiką išsėdėti visą inhaliacijos laiką ir nebijoti inhaliatoriaus, dažnai imasi įvairių gudrybių: pasiūlo apklijuoti inhaliatorių mylimų herojų lipdukais, inhaliacijos metu leidžia žiūrėti mėgstamiausius filmukus ar susitaria dėl po procedūros laukiančio apdovanojimo. 

REKLAMA

„Herupa“ siūlo dar vieną puikų sprendimą inhaliuoti nenorintiems vaikams ir kviečia išbandyti inhaliatorių „Smart Mesh Plus“. Šis inhaliatorius yra belaidis, mažas, veikia labai tyliai, tačiau svarbiausia, kad jis yra susietas su mobiliąja programėle – žaidimu, tad prietaisas tikrai patiks išmaniajame amžiuje augantiems vaikučiams. 

„Tėvų darželio“ laidoje savo patirtimi pasidalino Nijolės ir Evaldo šeimyna, kurių vaikai išbandė naująjį „Herupa“ inhaliatorių „Smart Mesh Plus“ – anksčiau inhaliatoriaus bijojęs mažylis dabar mielai pats įsitaiso mamai ant kelių ir sveiksta pasinėręs į žaidimų pasaulį:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų