REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosios pagalvės, apie kurias žinome, buvo senovės Mesopotamijoje. Jos buvo pagaminti iš akmens, ir tik turtingi žmonės galėjo jas sau leisti.

Pirmosios pagalvės, apie kurias žinome, buvo senovės Mesopotamijoje. Jos buvo pagaminti iš akmens, ir tik turtingi žmonės galėjo jas sau leisti.

REKLAMA

Skirtingai nuo senovinių akmeninių pagalvių, tos, kurias naudojame šiandien, yra minkštos ir purios, ir daugelis žmonių negali miegoti neapsikabinę didelės jaukios pagalvės. Bet iš tikrųjų miegas ant pagalvės gali būti ne pats geriausias poilsio būdas, nes tai gali paveikti jūsų kūną ir nuotaiką.

„Bright Side“ rašoma, kad miegojimas be pagalvės turi daug naudos sveikatai ir tam pagrįsti pateikia keletą pavyzdžių.

1. Tai apsaugo nuo nugaros skausmų.

Daugelis pagalvių miego padėtį daro nenatūralia, o jų teikiama parama kaklui trunka neilgai. Nors pati pagalvė nesukels nugaros skausmo, ji gali pabloginti daugelį pagrindinių skausmo simptomų. Miegant be pagalvės, stuburas gali pailsėti, o kūnas būna natūralioje padėtyje.

2. Tai padeda susidoroti su kaklo skausmais.

Dauguma pagalvių negali padėti jums miegoti tinkamoje padėtyje ir netgi gali pabloginti miego pozas. Ilgai sulenkus kaklą, jums bus nepatogu, o per tvirtos ar per minkštos pagalvės gali sukelti kaklo skausmą.

REKLAMA
REKLAMA

3. Tai gali sušvelninti stresą.

Kuo dažniau sutrinka jūsų miegas, tuo mažiau laiko jūsų kūnas turi daugybei svarbių funkcijų, vykstančių miegant, atlikti. Nuolatinis miego trūkumas gali turėti įtakos jūsų nuotaikai ir mąstymo įgūdžiams, todėl dienos metu organizmas išskirs daugiau streso hormonų.

REKLAMA

4. Tai apsaugo nuo spuogų.

Jūsų oda padėkos, kad atsikratėte pagalvės. Naktį dažniausiai veidas spaudžiamas prie pagalvės. Tikriausiai kiekvieną dieną neplaunate pagalvės užvalkalo, o ant jo kaupiasi nešvarumai, veido riebalai ir dulkės.

5. Tai gali būti naudinga jūsų plaukams.

Jei ryte pabundate su sausais ir susivėlusiais plaukais, galbūt norėsite atsisakyti pagalvės dėl savo plaukų. Naktį vartantis, plaukai trinasi į pagalvės užvalkalą, todėl jie pradeda lūžinėti. Pagalvių užvalkalai taip pat gali sugerti jūsų plaukų riebalus, todėl jie tampa sausi ir trapūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų