REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastebime, kad su amžiumi kinta mūsų išvaizda. Ne išimtis ir oda, kurią imame gelbėti įvairiomis odos priežiūros priemonėmis su aktyviomis medžiagomis kaip hialuronas ar kolagenas. Kas visgi odai padeda, o kas nelabai, domėjosi laida „Būk sveikas“.

Pastebime, kad su amžiumi kinta mūsų išvaizda. Ne išimtis ir oda, kurią imame gelbėti įvairiomis odos priežiūros priemonėmis su aktyviomis medžiagomis kaip hialuronas ar kolagenas. Kas visgi odai padeda, o kas nelabai, domėjosi laida „Būk sveikas“.

REKLAMA

„Šios dvi medžiagos yra labai populiarios kosmetikos pramonėje, nes jos yra labai geri, stiprūs ir kokybiški odos drėkikliai. Pagrindinė odos senėjimo priežastis yra vandens netekimas, nebesugebėjimas išlaikyti pakankamo vandens kiekio ląstelėse“, – laidoje „Būk sveikas“ pasakojo lietuviškos kosmetikos „Manilla“ įkūrėja ir gydytoja Rūta Merkytė.

Odos drėgmės balanso atstatymas ypač aktualus brandžiame amžiuje, bet gali būti būtinas ir jaunesniame amžiuje – kartais vos perkopus 20 metų ribą. Dehidratacija jauname amžiuje gali pasireikšti dėl aplinkos taršos, įtempto gyvenimo ritmo, žalingų įpročių, vandens ir miego stokos.

REKLAMA
REKLAMA

„Visų šitų veiksnių, atrodo, mes nepastebime kasdien, nes jie yra kažkur fone, bet jie turi labai didelę įtaką ląstelių veikimui. Odos ląstelės yra jautriosios ląstelės, kurios gana anksti tai pajunta ir parodo. Dehidratacija neturi konkretaus vieno požymio, bet tai yra bendras odos būklės pablogėjimas. Ji tampa nebe tokia gyvybinga, elastinga, šiurkštesnė, papilkėjusi, atsiranda pigmentinės dėmės, atsiranda raukšlelių“, – aiškino medikė.

REKLAMA

Reikia atminti, jog visi šie požymiai byloja apie odos būklę, bet ne tipą. Odos būklę galima nustatyti atsakius į tikslinius klausimus arba apsilankius pas specialistus. Tikslus odos būklės nustatymas yra itin svarbus siekiant spręsti konkrečias problemas.

„Nežinodami žmonės kartais pasirenka labai sau netinkamas odos priemones. Pavyzdžiui, riebios odos savininkės dažniausai renkasi priemones, kurios gerai nuriebalina odą – tonikai, kremai su alkoholiu. O būtent alkoholis yra sausinanti medžiaga, kuri labai ardo lipidinį apsauginį odos barjerą, ilgalaikėje perspektyvoje odą sausina, ją gadina, braižo ir dėl to per laiką ji netenka daugiau vandens ir dar labiau dehidratuoja. O dėl to ji dar labiau riebaluojasi“, – tikino R. Merkytė.

REKLAMA
REKLAMA

Odos drėgmės palaikymui arba atstatymui būtina teisinga kasdienės priežiūros rutina.

„Geriausia rinktis drungną vandenį, nes prausiant veidą karštu vandeniu atsiveria, išsiplečia kraujagyslės ir oda lengviau dehidratuoja. Žmonės dažnai galvoja, kad užtenka tik vieno kremo. Jie dienai ir nakčiai naudoja tą patį kremą ir vakare su muilu prausia veidą. Tai yra labai didelė klaida. Muilo pH yra apie 12, o odos pH yra 4,7-5,5. Tai reiškia, kad jis labai išbalansuoja odos rūgštinę terpę. Tada žmogus dar ant viršaus tepa kremą, kai oda yra dar neparuošta, o odos paruošimui yra būtinas tonikas, kuris sureguliuoja odos pH. Tai po gero, tinkamo prausiklio būtina naudoti toniką. Tada labai rekomenduojama naudoti serumą, kurio sudėtyje yra daug veikliųjų medžiagų, ir tik tada ant viršaus kremą“, – aiškino medikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojama rinktis kosmetiką, kurios sudėtyje yra hialurono, kolageno, glicerino ar alijošiaus. Ne ką mažiau svarbu vengti kosmetikos su silikonais ar alkoholiu, ypač jei šios medžiagos įrašytos kaip vienos pirmųjų sudėtyje, nes tai reiškia, kad gaminyje jų bus itin daug. Tokia kosmetika odos drėgmės tikrai neatstatys, o tik suteiks trumpalaikį efektą.

Visą pokalbį su gydytoja apie veido odą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Būk sveikas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Būk sveikas“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų