REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kruopų mėgėjams siūlau išbandyti nuostabaus skonio troškinį čenakinėse“, – sako tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė.

„Kruopų mėgėjams siūlau išbandyti nuostabaus skonio troškinį čenakinėse“, – sako tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė.

REKLAMA

Trims čenakinėms (mano 0,5 l talpos) paruošti reikės: 600 g mėgstamos mėsytės (galima naudoti jautieną, veršieną, kiaulieną, vištiena ir kt.);  150 g perlinių kruopų (mirkytų vandenyje per naktį); 2 vnt. didelių morkų; 2–3 vnt. vidutinio dydžio bulvių; 1 vnt. svogūno; 4 skiltelių česnako; 3 valg. šaukštų pomidorų padažo; druskos, maltų pipirų; lauro lapelių; 50 g sviesto (bet nebūtina);  vandens.

Perlines kruopas iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje, kitą dieną nuplaukite tekančiu vandeniu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais ir apkepinkite keptuvėje. Į čenakinių dugną sudėkite mėsos gabaliukus, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną, perlinių kruopų, kubeliais pjaustytas bulves.

Įdėkite po valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardinkite lauro lapais, įberti druskos ir pipirų. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, pilkite tiek, kad apsemtų. Kad būtų skaniau, į indelius galite įmesti po gabaliuką sviesto. Indelius uždenkite dangteliais ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą 30 minučių. Prieš patiekiant viską gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų