REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiais metais visi daug dažniau plaunamės rankas, kai kurie vis dar nesilaiko esminių higienos taisyklių namuose, o ypač – vonios kambaryje.

Nors šiais metais visi daug dažniau plaunamės rankas, kai kurie vis dar nesilaiko esminių higienos taisyklių namuose, o ypač – vonios kambaryje.

REKLAMA

Intymios sveikatos ekspertė Stephanie Taylor, „StressNoMore“ vadybininkė ir direktorė, atskleidė, kokios dažnai pasitaikančios klaidos gali sukelti rimtas problemas, o jų tarpe – ir šlapimtakių infekcijos bei dubens dugno raumenų pažeidimus.

Populiarūs blogi įpročiai – per ilgas sėdėjimas tualete, telefono nešimasis į tualetą bei po dušo vonioje paliekami šlapi rankšluosčiai. Stephanie taip pat patarė dantų šepetėlius laikyti spintelėje arba įsigyti specialius dangtelius, kad žalingos bakterijos iš tualeto nepatektų į burną.

Per ilgas sėdėjimas tualete

Tualete duoti sau tiek laiko, kiek nori, gali skambėti viliojančiai, bet tai dėl daugelio priežasčių gali būti kenksminga sveikatai. Visų pirma, dėl to kenčia dubens dugno raumenys. Sėdėjimas ant klozeto, kol to dar nereikia, o taip pat bandymas „pagreitinti reikalus“ gali susilpninti dubens dugno raumenis, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Silpni dubens dugno raumenys gali sukelti rimtų problemų, pavyzdžiui, inkontinenciją – visišką šlapimo nelaikymą, o taip pat prolapsą, kai dubens dugno raumenys pasislenka ir spaudžia makštį. Gleivės ir kraujavimas išsituštinus taip pat reiškia, kad per stipriai stanginatės.

REKLAMA

Visa tai – dažni hemorojaus simptomai, o hemorojus – tai per stipraus stanginimosi sąlygoti guzeliai išangėje. Per ilgas sėdėjimas ant klozeto taip pat paskatina protarpinį šlapimo varvėjimą, vietoj neilgai trunkančios ir pastovios čiurkšlės, o tai vėlgi silpnina dubens dugno raumenis.

Telefono nešimasis į tualetą

Nors tai gali tiek paskatinti daugiau laiko, nei reikia, praleisti tualete ir dėl sukelti žalą dubens dugno raumenims, mikrobų faktorius irgi užima ne paskutinė vietą. Nenuostabu, kad tualete dažnai gausu galimai žalingų bakterijų, kurios gali patekti ant telefono.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai paplitęs bakterijų tipas, randamas kiekviename vonios kambaryje, yra bakteroidai, arba išmatų bakterijos, E.coli, streptokokas bei salmonelės – kai kurios jų gali sukelti rimtų infekcijų. Todėl geriau telefoną palikite už tualeto durų ir praleiskite kelias minutes be jokių įrenginių. Tiek kūnui, tiek protui pravers truputis laiko tik su savo mintimis.

Dantų šepetėlius laikote netinkamoje vietoje

Erdvėje, kurioje gausu bakterijų, jokiuose atviruose paviršiuose neturėtų būti laikomi daiktai, kurie vėliau keliauja į jūsų burną ar prie veido. Dantų šepetėlis gali virsti tikra bakterijų irštva, jei jį laikote netinkamoje vietoje, pavyzdžiui, ant kriauklės – pirmas pagal dažnumą E.coli užsikrėtimo būdas yra per burną.

Jei jūsų kriauklė yra netoli klozeto, o klozete vandenį nuleidžiate nenuleidę dangčio, vandens lašelių gali užtikšti ir ant dantų šepetėlio, ir taip bakterijos iš klozeto pateks ant jūsų dantų šepetėlio. Norėdami to išvengti, prieš nuleisdami vandenį klozete nuleiskite klozeto dangtį, o dantų šepetėlį laikykite spintelėje arba įsigykite dantų šepetėlio dangtelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų