Minkštutėlė jautiena pagal Odetą – patiekalas sužavėjo visą jos šeimą

„Šį kartą dalinuosi puikiu receptu, kuris buvo labai gerai įvertintas mano šeimos. O aš kuo toliau, tuo labiau mėgstu jautieną“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Apelsininė jautiena (Nuotr. Samčio užrašai)

Ingredientai: 2 šaukštai sojos padažo; 3 šaukštai krakmolo; 500 g jautienos; 4 šaukštai aliejaus; 1 šaukštelis tarkuoto imbiero; 2 skiltelės česnako; 4 šaukštai medaus; 2 šaukštai ryžių acto; 1 apelsino sultys; sezamo sėklų (nebūtina).

Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į maišelį, supilkite sojos padažą, krakmolą ir uždarę maišelį gerai sukratykite, kad mėsa pasidengtu gerai krakmolu ir sojos padažu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis apkepinkite jautienos juostelės po 45 sek. iš kiekvienos pusės. Išėmus iš keptuvės laikykite šiltai, kol prireiks vėl.

Iškepus visą mėsą, keptuvėje apkepinkite smulkintus česnakus ir tarkuotą imbierą. Supilkite medų, actą, apelsino sultis ir pakaitinkite 1 min.

Sudėkite į keptuvę mėsą ir suberkite sezamo sėklas. Gerai išmaišykite.

Tiekite su norimu garnyru.

 

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų