REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas, lapkričio 13-tąją, baisi nelaimė ištiko gausią Gintarės ir Mariaus Marčiukaičių šeimą, gyvenančią Balbieriškyje, Prienų rajone. Tris vaikus auginančios ir dar vienos atžalos besilaukiančios šeimos statomą namą iki pamatų suniokojo ugnis.

Prieš kelias dienas, lapkričio 13-tąją, baisi nelaimė ištiko gausią Gintarės ir Mariaus Marčiukaičių šeimą, gyvenančią Balbieriškyje, Prienų rajone. Tris vaikus auginančios ir dar vienos atžalos besilaukiančios šeimos statomą namą iki pamatų suniokojo ugnis.

REKLAMA

Pagal gydytojų nustatytą terminą, vakar ketvirto vaiko susilaukti turėjusi Gintarė naujienų portalui tv3.lt sako, kad, atsižvelgiant į visas aplinkybes, šiandien ji jaučiasi pakankamai gerai.

„Dabar dar viskas atrodo kaip per miglą truputėlį, bet palyginus, laikausi gerai, yra kažkokia vidinė ramybė. Turbūt dėl to, kad visa šeima su vaikais esame kartu, visi sveiki – tai yra svarbiausia“, – graudindamasi kalba moteris.

Gaisrą pastebėjo dukra

Ji pasakoja, kad namus iki pamatų pasiglemžęs gaisras kilo lapkričio 13 dienos popietę. Gintarė tuo metu buvo išvažiavusi į Alytų apsipirkti, o namuose liko 15-metė Martyna ir 11-metis Jomantas, kuriems nuotoliniu būdu vyko pamokos:

REKLAMA
REKLAMA

„Dukra pasakojo, kad nuėjo į virtuvę plauti indų ir per langą pamatė dūmus. Ji iškart išbėgo į lauką, pagalvojo, kad gal dūmai sklinda kažkur iš kaimynų, tačiau pamatė, kad jie veržiasi per mūsų stogą. Matyt, jau senokai ant stogo degė, buvo įsirusenę, nes kai ji grįžo paimti brolio, namai jau buvo pilni dūmų.

REKLAMA

Didžiausia laimė, kad ji laiku pastebėjo, nes jei jie būtų ilgiau užtrukę, tai būtų galėjęs tas stogas ant jų užkristi ir visa kita...“

Manė, kad ugnis nėra išplitusi

Mergaitė ne tik pasirūpino savo broliu ir išvedė jį iš degančių namų, bet kartu su juo iškvietė pagalbą, paskambino mamai.

„Vaikai tikrai šaunuoliai, jie labai greitai ir operatyviai sureagavo, paskambino gaisrinei, iškvietė pagalbą. Jeigu aš būčiau buvusi namuose, turbūt būtų buvę daugiau streso, išgąstis būtų daug didesnis... Aš galvoju, kad gal Dievas taip sudėliojo“, – sako ketvirtą vaiką po širdimi nešiojanti Gintarė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji prisimena, kad iš sūnaus sulaukusi skambučio ir išgirdusi „mama, degam!“, pirmiausia pagalvojo, kad greičiausiai dega nedidelis plotas ir ugnis nėra išplitusi:

„Buvo ta mintis, kad viskas bus gerai, kad tik truputėlį dega, kas nors greitai padės ir viskas. Tad aš į namus važiavau su tokia ramybe. Bet kai netoli namų pamačiau tuos baisinius dūmus, tada paaiškėjo, kad čia dega ne truputėlį, o kaip reikiant...

Aš pamačiau tik dūmus, greitai surinkau vaikus ir mes išvažiavome pas netoli gyvenančius mano tėvus, kad nematytumėme ir nesijaudintumėme.“

Šeima apsistojo pas Gintarės tėvus

Ugnis iki pamatų sunaikino paties Mariaus pamažu savomis rankomis statytą ir iki galo dar nebaigtą įrengti namą bei visą šeimos turtą. Kadangi namas nebuvo užbaigtas, šeima jo nespėjo ir apdrausti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip ir likome, kaip stovėjome, viskas sudegė iki pamatų. Iš vidaus tai net ir nebūtų spėję nieko išgelbėti. Viskas buvo greitai apimta liepsnomis ir visiškai viskas sudegė“, – sunkiai atsidūsta Gintarė.

Ji priduria, kad kol kas tiksli gaisro priežastis nėra nustatyta, tačiau šeima spėja, jog ugnis įsiplieskė dėl dujinio vandens šildytuvo.

Dabar gausi Marčiukaičių šeima glaudžiasi pas netoli sudegusio namo gyvenančius Gintarės tėvus.

„Turime kambariuką, o svarbiausia – kad turime vienas kitą. Mes ir anksčiau čia esame gyvenę, tai vaikai juokiasi, sako – mama, niekur neatostogavome, tai dabar pas senelius paatostogausime kurį laiką“, – net ir sunkioje situacijoje pozityvaus nusiteikimo nepraranda šeima.

REKLAMA

Tikisi atstatyti prarastus namus

Gintarė neslepia dėkingumo artimiesiems, pažįstamiems, kaimynams ir visiems geros valios žmonės, kurie jau sutelkė pečius ir padėjo namus praradusiai šeimai:

„Tikrai žmonės jau aprengė nuo galvos iki kojų, drabužėlių turime pakankamai. Man nepatogu atsakyti žmonėms, bet turime vieną kambarį, vieną spintą, jau neturime, kur fiziškai sutalpinti visų daiktų. Vaikai iš pradžių net batų neturėjo, bet tikrai visi labai padėjo.“

Praėjus kelioms dienoms po nelaimės ir matant aplinkinių geranoriškumą, šeima pradėjo tikėti, kad ir prarastus namus laikui bėgant pavyks atstatyti.

„Iš pradžių net nebuvo tokių minčių, bet dabar, kai plaukia tiek pagalbos, atsiranda viltis... Tikimės ir norime atstatyti, jei pavyks“, – viliasi greitai keturių vaikų mama tapsianti Gintarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų