REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotaka iš Rusijos Aleksandra Jerochova (25) mirė per savo vestuvių šventę suvalgiusi saldumyno su riešutais – jos šeimos nariai tikina, kad restoraną įspėjo apie nuotakos alergiją.

Nuotaka iš Rusijos Aleksandra Jerochova (25) mirė per savo vestuvių šventę suvalgiusi saldumyno su riešutais – jos šeimos nariai tikina, kad restoraną įspėjo apie nuotakos alergiją.

REKLAMA

Nuotaka mirė per savo pačios vestuves – jai prasidėjo anafilaksinis šokas, kaip manoma, sukeltas alergijos riešutams. 25 metų amžiaus Aleksandra Jerochova mirė nuo ekstremalios alerginės reakcijos, kuri įvyko vakarienės metu, prabangiame dvare Rusijoje.

Teigiama, kad netrukus po tuoktuvių nuotaka vaišinosi saldumynais,  rašoma mirror.co.uk.

Šokiruoti svečiai bandė ją gelbėti, kai nuotaka prie stalo ėmė dusti. Į banketų salę Caricino rūmuose, Maskvoje, kur vyko šventė, buvo iškviesta greitoji pagalba. Gelbėtojų komanda atvyko, bet merginos išgelbėti nebepavyko, praneša Rusijos spauda. Gydytojų teigimu, nuotakai pasireiškė anafilaksinis šokas, įtariama, sukeltas alergijos riešutams.

Vestuvių pokylis vyko prabangiuose rūmuose, įkurtuose Jekaterinos Didžiosios. Nuotakos šeima teigia, kad maisto tiekėjus įspėjo, kad nuotaka yra alergiška riešutams.

REKLAMA
REKLAMA

Aleksandra šią alergiją turėjo nuo vaikystės, o maistą gaminę žmonės buvo apie tai iš anksto informuoti. Pranešama, kad saldūs patiekalai, kurių ji valgė, turėjo riešutų, nors tiksliai nenurodoma, kokių.

REKLAMA

Aleksandra studijavo bankininkystę ir finansus elitinėje Rusijos prezidentinėje nacionalinės ekonomikos ir viešojo administravimo akademijoje Maskvoje. Manoma, kad policija šį tragišką įvykį šiuo metu tiria.

„Allergy UK“ duomenimis žemės riešutams alergiškas yra vienas vaikas iš 50 Didžiojoje Britanijoje – tokios alerginės reakcijos sunkesniais atvejais gali būti mirtinos. Pastebėta, kad pastaraisiais dešimtmečiais tokių alergijų daugėja. Mokslininkai vis dar aiškinasi, kodėl taip yra.

Pasak „Allergy UK“, daugelis vaikų iš alergijos riešutams išauga, dažniausiai iki penkerių metų amžiaus. Medikai paprastai ragina su alergija gyvenančius žmones su savimi nešiotis adrenalino injekcijų, jei prasidėtų anafilaksinis šokas. 

REKLAMA
REKLAMA

Lengvi ir vidutinio sunkumo anafilaksinio šoko simptomai yra šie:

Burnos, liežuvio ir gerklės niežėjimas. Patinimas aplink lūpas, akis ar kitas veido dalis. Raudonas bėrimas su niežėjimu (dažnai vadinamas dilgėline ar urtikarija). Vėmimas, pykinimas, pilvo skausmai ir diarėja. Sloga ir čiaudulys.

Jei riešutams alergiškam žmogui pasireiškia šie sunkūs alerginės reakcijos simptomai, būtina nedelsiant kviesti medikus:

Liežuvio ir (ar) gerklės tinimas. Sunkumas ryjant ar kalbant. Balso pokytis (užkimimas). Švilpimas kvėpuojant (nosyje) ar nepaliaujamas kosulys. Pasunkėjęs ar garsus kvėpavimas. Galvos svaigimas, alpimas, sąmonės praradimas (dėl žemo kraujospūdžio). Kūdikiams – išblyškimas, silpnumas, staigus mieguistumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų