REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivaizduokite romantiškiausią aplinką seksui. Tikriausiai, mintyse iškyla vakaras. Tačiau tiesa tokia, kad geriausias seksas būna rytais.

Įsivaizduokite romantiškiausią aplinką seksui. Tikriausiai, mintyse iškyla vakaras. Tačiau tiesa tokia, kad geriausias seksas būna rytais.

REKLAMA

Rytinis seksas gali būti ne pirmas jūsų pasirinkimas, tačiau jis turi tam tikrų pranašumų.

Dauguma mūsų gyvena užimtus gyvenimus, turi darbus ir gali būti  sutrukdyti vaikų ar naminių gyvūnėlių, tad gali būti sunku skirti laiko rytiniam seksui.

Tai nereiškia, kad neturėtumėte bandyti, tačiau tam gali prireikti šiek tiek daugiau pastangų ar planavimo į priekį. Rytinis seksas gali turėti daug naudos jūsų santykiams ir asmeninei gerovei, todėl bandyti verta.

Sekso ekspertė Emma Spiegler atskleidžia sekso vos pabudus privalumus ir kaip tai gali būti jums naudinga, rašoma „Net doctor“.

REKLAMA
REKLAMA

1. Malšina stresą

„Koks yra geresnis būdas pradėti savo dieną išlaisvinant visus įtampą mažinančius feniletilamino chemikalus – dar vadinamus „meilės molekulėmis“ – tai natūrali amfetamino forma, kurią gamina jūsų kūnai? – sako Ema.

REKLAMA

Organinis junginys veikia kaip nervų sistemos stimuliatorius ir gali suteikti palengvėjimo ir džiaugsmo pojūtį.

2. Išlaisvina džiaugsmo hormonus

Tikėtina, kad jausdami mažiau streso, pasijusite laimingesni.

„Rytinio sekso metu išsiskiria oksitocinas – „glamonių hormonas“, kuris paskui stimuliuoja dopamino, estrogeno gamybą“, – sako Emma. „Svarbu, kaip mes pradedame savo dieną, ir turėdami dabartinę pasaulinę pandemiją, nepakenks pagaminti papildomų stresą malšinančių glamonių hormonų.

3. Jūsų kūnas tam pasiruošęs

Jūs būsite tam pasiruošęs labiau nei vakare. 2013 m. atliktas tyrimas parodė, kad jūsų libido paveikia hormonų lygis, ir kuo jis didesnis, tuo labiau jaučiasi įsiaudrinę. Laimei, ryte besimėgaujantiems seksu, estrogeno ir testosterono lygis bus didžiausias.

REKLAMA
REKLAMA

4. Atstoja treniruotę

Kvebeko universiteto Monrealyje tyrimas stebėjo 21 heteroseksualią porą 20-ųjų pradžioje ir nustatė, kad vyrai per 24 minučių sekso sesijas vidutiniškai sudegino 101 kaloriją (4,2 kalorijos per minutę), o moterys sudegino 69 kalorijas (3,1 kalorijos per minutę).

Tai gali būti ne tiek daug, kiek vidutiniškai sudegina rytinis bėgimas, bet tai žymiai geriau nei bevertis gulėjimas.

5. Sustiprins santykius

„Seksas nėra tik malonumas, bet ir meilės vienas kitam išreiškimas ir būdas pamiršti kasdienius stresą sukeliančius veiksnius“, – sako Emma. „Porų seksualinis gyvenimas yra susijęs su bendra jų santykių gerove, o radę kūrybingų būdų glaudžiai bendrauti gali padaryti stebuklus, kad santykiuose ši meilės kibirkštis išliktų gyva.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų