REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į siaubingą avariją patekusi moteris pabudusi iš komos sužinojo, kad yra nėščia.

REKLAMA

Gemma Holmes (33) važiuodama į darbą pateko į automobilio avariją – tuomet ji buvo tik keturias savaites nėščia. Po avarijos jai buvo dirbtinai sukelta koma. Gydytojai nerimaujantiems jos tėvams sakė, kad tikimybė, kad dukra išgyvens – nedidelė, o tada taip pat pranešė, kad ji laukiasi.

Gemma patyrė baisius sužalojimus – jai lūžo stuburas ir ji prarado pastarųjų trejų gyvenimo metų prisiminimus, kurių tarpe buvo ir jos dar negimusio vaiko tėvas. Kai anksčiau slauge dirbusi moteris pabudo iš komos, medikai jai pranešė, kad ji jau 11 savaičių nėščia.

Gemma nepasidavė jokioms liūdnoms prognozėms ir 2013 metų gegužės 2 dieną pagimdė sveiką berniuką Ruebeną, kuriam dabar jau septyneri. Buvo manoma, kad ji niekada nebegalės vaikščioti, bet kartu su savo mažuoju ji iš naujo mokėsi žengti pirmuosius žingsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti moteris dalyvavo naujausiame podkasto „Real Fix“ epizode, kuriame žmonės pasakojo neįtikėtinas savo istorijas.

Ji sakė: „Aš pabudau ir išgirdau – esi ligoninėje, patekai į baisią avariją, tau buvo pažeistos smegenys, pradurtas plautis ir susilaužei tiek kaulų, kad daugiau niekada nebevaikščiosi. Taip atsibusti ir visa tai išgirsti – kad tiek visko nutiko, vos nemirei, bet vis tiek esi nėščia, tai tiesiog neįtikėtina.

REKLAMA

Aš negalėjau patikėti, nes atsibudau lyg sapne, kuriame gimdau mažą berniuką. Net ir dabar dar kartais pagalvoju: „Kaip visa tai galėjo nutikti?“ Aš du kartus miriau, bet jis mano viduje išgyveno – nesuprantu, kaip.

Gydytojai tada pasakė, kad turiu savaitę apsispręsti, ar norėsiu gimdyti, nes praėjus 12 savaičių jau nieko nebus galima padaryti. Aš sakiau: „Jokiu būdu, aišku, kad jį gimdysiu. Juokaujate?“ Apsisprendžiau akimirksniu – jis egzistuoja ne šiaip sau.

Labai džiaugiausi ir nekantravau jį pamatyti. Jis daug spardėsi, primindamas man, kad jis yra.“

REKLAMA
REKLAMA

Gemmos santykiai su vaiko tėvu buvo nestabilūs, kai 2013 metų rugsėjį ji važiuodama į darbą savo mopedu rėžėsi į pastatytą automobilį. Tuo metu ji nežinojo, kad yra nėščia, ir buvo skubiai išvežta į „Frenchay“ ligoninę Bristolyje, jos gyvybei kabant ant plauko.

Gydytojai jos mamai Julie Brown (59) pasakė, kad dukra laukiasi, tad šeima tik laukė, kol ji atsibus. Mama pati jai šią žinią ir pranešė – Gemmai teko palaukti, kol pagimdys Ruebeną, tik tada jai galėjo būti atlikta sunki nugaros operacija. Po kelių mėnesių, praleistų neįgaliojo vežimėlyje, Gemma pagimdė sveiką berniuką, o tada jam besimokant vaikščioti pirmuosius žingsnius žengė ir ji pati.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasakodama savo istoriją podkaste, kuriame žmonės dalinasi tikromis savo istorijomis, Gemma sakė:

„Gydytojai sakė, kad mano šansai išgyventi – nekokie, bet man pavyko ir įrodžiau, kad jie visi buvo neteisūs. Mano mama mane visada mokė, kad jei esi nusiteikusi neigiamai, atsitiks neigiami dalykai.

Jei mąstysi pozityviai, atsitiks geri dalykai. Būna dienų, kai man taip skauda, kad net negaliu atsikelti iš lovos, ir nesikeliu, bet kitomis dienomis pavyksta nueiti net į sporto klubą pasportuoti. Bet man nuostabu, kaip gerai viskas einasi.“

Gemma dievina savo sūnų Ruebeną. Ji sako: „Pasižiūriu į jį, ir jis toks nuostabus – tada pagalvoju, kad viskas taip ir turėjo būti, ar ne? Buvo nuostabu jį pamatyti.

Man atrodo, kad nieko nenutinka be priežasties. Tikrai tuo tikiu, todėl džiaugiuosi kiekviena diena, nes kiekviena diena man vis kitokia. Man labai pasisekė, kad turiu savo mažąjį nuostabųjį sūnelį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų