Odeta rekomenduoja čekiškus kotletus: „Mums jie labai patiko“

„Karbanatky – skamba kaip karbonadas tiesa? Bet už tokio skambaus pavadinimo slepiasi ne kas kitas, o kotletas. Čekai jų gamina įvairiausių variantų, bet aš pasirinkau tradicinį, paprastą variantą. Tikiuosi, kad ir Jums patiks šis patiekalas, nes mums jis labai patiko“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Čekiški kotletai (Nuotr. Samčio užrašai)

Kotletams reikės: 450 g kiaulienos faršo (galite maišyti su jautiena); 1/2 stiklinės šalto vandens; 1 kiaušinio; 1 svogūno; 5 skiltelių česnako; 2 šaukštų miltų; 1/2 šaukštelio mairūno; 1/2 šaukštelio kmynų; 2 šaukštelių citrinos sulčių; 250 g maltų džiūvėsėlių; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; aliejaus kepimui.

Išmaišome mėsą su vandeniu ir paliekame 30 minučių šaldytuve. Ištraukus mėsą iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, dedame smulkintus česnakus, svogūną, 1 šaukštą džiūvėsėlių. Beriame mairūną, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve dar 15 minučių.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės formuojame delno dydžio kotletus ir apvoliojus džiūvėsėliuose kepame iš abiejų pusių, kol iškepa. Valgome su norimu garnyru, bet čekai rekomenduoja valgyti su duona.


Rašyti komentarą...
B
Birutė
2020-11-09 18:24:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
Jaučiu viens kiaušinis apvoliojimui,mėsą apvolioji miltuose,paskui plakinyje,tada džiuvėsėliuose.
Atsakyti
0

U
Uzmirstuole
2020-11-09 16:21:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
O kur deti miltus?
Atsakyti
-1

U
Uzmirstuole
2020-11-09 16:21:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
O kur deti miltus?
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų