REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Gerda Žemaitė (nuotr. asm. archyvo)

Šiandien daug kas traukia iš spintelių miltus, cukrų, obuolius, uogienes ir prisiminę gardžiausius receptus, kepa pyragus saldaus gerumo šventei – „Pyragų dienai“. Šią dieną visa Lietuva kepa pyragus, dalinasi jais, o paaukotus pinigus skiria paramos projektui „Išsipildymo akcija“, kurio tikslas – padėti itin sunkiai sergantiems Lietuvos vaikams.

25

Šiandien daug kas traukia iš spintelių miltus, cukrų, obuolius, uogienes ir prisiminę gardžiausius receptus, kepa pyragus saldaus gerumo šventei – „Pyragų dienai“. Šią dieną visa Lietuva kepa pyragus, dalinasi jais, o paaukotus pinigus skiria paramos projektui „Išsipildymo akcija“, kurio tikslas – padėti itin sunkiai sergantiems Lietuvos vaikams.

REKLAMA

Prie „Pyragų dienos“ ir „Išsipildymo akcijos“ prisijungė ir Gerda Žemaitė, kuri tikino, kad jau daugelį metų su šeima kepa pyragus ir aukoja sunkiai sergantiems vaikas.

Naujienų portalui tv3.lt moteris pasakojo, kad prie šios gerumo akcijos prisideda jau daugelį metų. „Jau seniai prisijungiame prie akcijos su šeima. Jau tikrai kokius 6 ar 7 metus mes dalyvaujame šioje paramoje. Kepame pyragą, aukojame. Vaikas irgi į mokyklą nešasi pyragą, nes mokykloje vyksta tokia iniciatyva. Man „Išsipildymo akcija“ yra viena gražiausių ir jautriausių akcijų. Visada palaikau. Stengiuosi ir pati sudalyvauti pačioje šventėje. Labai palaikau sergančius vaikučius. Manau, kad visi galime suremti pečius ir padėti vaikams. Tikrai jiems reikia mūsų pagalbos.“

Moteris pasakojo, kad reikia visiems prisidėti, nes kartais būna be proto sunku būti vienam: „Galbūt, kad ne visi gali padėti žmogui finansiškai, tačiau labai padeda ir geras žodis ir rūpestis. Paguodos žodis irgi daug reiškia. Nereikia bijoti prašyti pagalbos ir nereikia bijoti ištiesti pagalbos ranką.“

REKLAMA
REKLAMA

Gerda su šeima kasmet kepą ir firminį savo šeimos pabėgtą pyragą, kuris anot pašnekovės yra labai lengvas.

„Aš nesu labai gera kulinarė, todėl receptas labai paprastas. Šis pyragas mūsų namuose labai dažnai kepamas, nes aš bijau bandyti kepti kitokius pyragus, kad šie gali nepavykti. Mūsų šeima pamėgusi kondensuoto pieno pyragą, kurio gaminimo eiga yra labai paprasta. Mano vyras geresnis kulinaras, bet pyragų kepti nelabai mėgsta. Todėl aš tai darau. Receptas labai paprastas, o ir visi labai mėgsta. Tik iškepi ir visi labai greitai suvalgo. Skanus ir lengvai pagaminamas“, – sakė G. Žemaitė.

REKLAMA

Kondensuoto pieno pyrago receptas

INGREDIENTAI:

400 g sutirštinto pieno (1 skardinė) 200 g miltų 100 g sviesto (ištirpinto) 3 kiaušiniai 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išplakti (geriausia mikseriu). Supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (priklausomai nuo formos dydžio). Ištraukus leisti atvėsti ir tuomet skanauti.

„Palinkėčiau žmonėms daugiau optimizmo ir vilties. Ir po didžiausių audrų išlenda saulė. Viskas pagerės. Nebus taip amžinai. Palinkėsiu ir meilės, nes ji daro stebuklus. Reikia negailėti dalintis meile, nes visi sunkumai su ja išgaruoja“, – ragino moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Dar galite spėti iškepti pyragą ir Jūs. Nepamirškite ne tik iškepti, bet ir paaukoti „Išsipildymo akcijai“, nes nustatyta, kad pyragas skanesnis, kai paaukoji. https://www.tv3.lt/issipildymo-akcija/norintiems-paremti

„Pyragų diena“ kasmet įtraukia vis daugiau neabejingų žmonių. Pernai per „Pyragų dieną“ buvo surinkta per 40 tūkst. eurų, užpernai – apie 30 tūkst. Visos per „Per pyragų“ dieną surinktos lėšos papildo „Išsipildymo akcijos“ gerumo krepšelį. Iš viso pernai „Išsipildymo akcijai“ geros valios žmonės paaukojo daugiau nei 320 tūkstančių eurų. Tai didžiuliai pinigai, kurie pakeitė mažųjų ligoniukų ir jų artimųjų likimus. Už suaukotas lėšas vaikai gavo jiems taip reikalingą gydymą, vaistus, reabilitacijas, medicininę įrangą ir t.t. Akcijos organizatoriai TV3 televizija ir SEB bankas.

Daugiau apie „Išsipildymo akciją“ ir „Pyragų dienos“ iniciatyvą čia: https://www.tv3.lt/issipildymo-akcija/pyragu-diena

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų