REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ilgą laiką maistas nėra tik išgyvenimo priemonė. Tai yra ir malonumas, ir nusiraminimas, ir tai, kas leidžia pakeliauti bent jau mintimis. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai charizmatiškieji Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nukels Jus į Italiją.

Jau ilgą laiką maistas nėra tik išgyvenimo priemonė. Tai yra ir malonumas, ir nusiraminimas, ir tai, kas leidžia pakeliauti bent jau mintimis. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai charizmatiškieji Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nukels Jus į Italiją.

REKLAMA

Gian Luca pagamins puikiai visiems žinomus ravioli. Tačiau jie bus nepaprasti, o šiek tie su lietuvišku prieskoniu. Į tešlą šefas įdės lietuviškuosius burokėlius. Tiek skonis, tiek spalva bus fantastiški. O ožkos sūrio įdaras su mėtomis ir padažas su žaliąja citrina sukels tikrą skonių sprogimą burnoje.

Ali Gadžijevas deserte bus ir itališkų, ir graikiškų komponentų. Tradicinį panna cotta desertą jis praturtins graikišku jogurtu, kas suteiks vasariško lengvumo. Argi ne puiku nusikelti į vasarą, kuomet už lango pilkas ruduo. O dar daugiau gaivos suteiks nuostabieji mangai. Taigi šis desertas bus tikra atgaiva tokiu niūriu oru.

Gardžios idėjos, naudingi patarimai ir puiki nuotaika šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA

Burokėlių ravioli su ožkos sūriu ir mėtomis

Tešlai reikės:

2 didelių virtų burokų

2 valg.š. alyvuogių aliejaus

2 kiaušinių

400 g miltų

Įdarui reikės:

500 g kreminio ožkos sūrio

250 g puodelio rikotos sūrio

100 g parmezano sūrio

1 šaukštas kapotų mėtų

Persilade prieskonių

Pipirų

Padažui reikės:

Sviesto

Žaliosios citrinos

Burokus sumalti iki košės konsistencijos ir sudėti į didelį dubenį kartų su kitais, tešlai skirtais, ingredientais. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“, ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“.

REKLAMA

Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve, kol bus kočiojama tešla. Įdarą galima iš karto sudėti į konditerinį maišelį. Su juo bus žymiai lengviau dirbti.

Labai plonai iškočioti tešlą. Ją supjaustyti išilgai, kad gautume maždaug 8-10 cm pločio pailgus lakštus. Palikus 2-3 cm nuo krašto konditerini maišelio pagalba per visą ilgį išspausti įdarą. Jis turi būti ties viduriu. Tuomet vieną lakšto kraštą sudrėkinti vandenių, išilgai perlenkti pusiau ir užspausti. Specialiu rantuotu ratuku nupjauti patį kraštą išilgai. Taip bus gražesnė forma ir tešla dar geriau užsispaus.  Tuomet maždaug kas 1-1,5 cm pirštais suspausti paruoštą tešlą su įdarus ir tose vietose su ratuku perpjauti. Gauname pagalvėlės formos raviolius.

REKLAMA
REKLAMA

Virti pasūdytame vandenyje 3-5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo.

Ant keptuvės išlydyti sviestą, įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir 2 minutes pakaitinti.

Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu.

Panna cotta su mangais

Panna cotta sluoksniui reikės:

3 želatinos lapelių

270 g. grietinėlės

35 g cukraus

5 g vanilės ekstrakto

190 g graikiško jogurto

Mango kremo sluoksniui reikės:

5 kiaušinių trynių

100 g cukraus

30 g krakmolo

100 g mango tyrės

0,5 citrinos sulčių

Mango vaisiaus sluoksniui reikės:

2 gerai prinokusių mangų

1 žaliosios citrinos

Čili dribsnių

Želatinos lakštus išbrinkinti šaltame vandenyje. Grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų kaitinti kartu iki užvirimo. Sudėti išbrinkintą želatiną. Nukelti nuo kaitros. Gautą masę po truputi sumaišyti su jogurtu, kol gausis vientisa masė. Gautą panna cotta išpilstyti į desertines taures ir padėti į šaldytuvą sustingti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mango kremui pirma sumaišyti krakmolą su cukrumi. Trynius išplakti ir sumaišyti su cukraus ir krakmolo mišiniu. Pašildyti mango tyrę su citrinos sultimis ir šiek tiek užpilti ant trynių. Juos gerai permaišyti ir grąžinti atgal į prikaistuvį. Toliau kaitinant visada maišyti, kol kremas sutirštės. Masę supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremu, ir padėti į šaldytuvą atvėsti.

Mangus supjaustyti kubeliais, įspausti pusės žaliosios citrinos sultimis ir įtarkuoti žievelės. Dėl ypatingo skonio įdėti šiek tiek čili dribsnių.

Ant atvėsusios panna cotta dėti taip pat atvėsusį mango kremą ir ant viršaus šviežių mangų.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų