REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena odos pora yra plaukų folikulo anga. Kai kurie veido folikulai yra tokie maži, mes juos vos galime pamatyti, tačiau, jei matote porą, dažniausiai tai reiškia, kad jos viduje įstrigę nešvarumai ją padarė matomą.

Kiekviena odos pora yra plaukų folikulo anga. Kai kurie veido folikulai yra tokie maži, mes juos vos galime pamatyti, tačiau, jei matote porą, dažniausiai tai reiškia, kad jos viduje įstrigę nešvarumai ją padarė matomą.

REKLAMA

Jūsų porų dydį daugiausia lemia genetika, ir nors mes nieko negalime padaryti dėl savo genų, mes galime valdyti kasdienius įpročius, kurie užkemša mūsų poras ir dėl to atsiranda inkštirai.

„Bright Side“ sudarė sąrašą kasdienių veiksmų, kurie gali užkimšti mūsų poras ir trukdyti mums gauti sveiką ir švytinčią odą.

1. Naudokite grožio produktus, kuriuose yra retinolio

Nors neįmanoma visam laikui sumažinti porų, dėl kai kurių odos priežiūros produktų jos gali atrodyti mažesnės.

Geriausias būdas, kad jūsų poros atrodytų geriau, yra retinolio naudojimas. Retinolis yra vitamino A forma, kuri gali padidinti odos ląstelių apykaitą ir padėti pagerinti bendrą odos storį.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nelaikykite telefono prie veido

Mūsų mobilieji telefonai turi 10 kartų daugiau bakterijų nei dauguma tualeto sėdynių. Telefonai yra magnetai bakterijoms – visą dieną ant mūsų telefono ekranų kaupiasi makiažas, natūralūs odos riebalai ir aplinkos bakterijos.

REKLAMA

Kiekvieną kartą, kai laikome telefoną šalia veido, mes įnešame šiuos mikrobus ant savo odos. Tai gali sukelti porų užsikimšimą ir inkštirų atsiradimą.

3. Venkite tiesioginių saulės spindulių

Saulė dehidratuoja jūsų odą, todėl riebalų liaukos išskiria daugiau skysčių ir poros atrodo didesnės. Įdegis gali laikinai užmaskuoti poras ir padaryti jas mažesnes, tačiau ilgainiui tai turės priešingą efektą.

Jūsų poros išsiplės, o aliejaus perteklius dar labiau pablogins odos būklę. Dermatologai rekomenduoja kiekvieną dieną naudoti apsauginį kremą nuo saulės net ir debesuotą dieną, kad poros nepadidėtų.

REKLAMA
REKLAMA

4. Neplaunate makiažui skirtų priemonių

Net jei laikotės griežtos odos priežiūros tvarkos, kai kurie tingūs įpročiai vis tiek gali užkimšti poras. Kiekvieną kartą, kai naudojate makiažo šepetėlius ir kempinėles, jie surenka aliejų, dulkes, negyvą odą ir kaupia makiažo likučius.

Jei jų reguliariai nevalysite, šios priemonės gali vėl pernešti šias medžiagas ant jūsų veido, užkimšdamos poras. Tinkamai išvalius grožio priemones, galima sumažinti bakterijų perteklių ant jūsų veido ir išvengti inkštirų ir spuogų.

5. Nedėvėkite vandeniui atsparaus makiažo

Vandeniui atspariose makiažo priemonėse dažnai yra daug silikono. Šis sunkus ingredientas gali užkimšti poras, neleisdamas odai kvėpuoti. Kasdien naudoti vandeniui atsparų makiažą nerekomenduojama, nes tai gali apsunkinti odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų