REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas niekur nedings – bet gal to nežinodami juo jau persirgote?

Koronavirusas niekur nedings – bet gal to nežinodami juo jau persirgote?

REKLAMA

Matėme daugybę siaubą keliančių vaizdų, kuriuose įvairiausio amžiaus žmonės prijungti prie dirbtinės plaučių ventiliacijos kovoja už savo gyvybes, bet ne visiems užsikrėtusiems COVID-19 baigiasi taip liūdnai – kai kurie žmonės nepajunta visai jokių simptomų.

Tačiau gali būti, kad jūsų organizmas jums siunčia subtilius ženklus, kad viduje – kažkas ne taip. Tad kokie požymiai išduoda, kad gal jau persirgote koronavirusu?

Apsnūdimas

Jei maždaug savaitę jautėtės labai silpnai ir beveik neatsimenate, kas įvyko per tą laiką, gali būti, kad tai buvo būtent koronavirusas. Daugiau nei 60% pacientų išsekimą įvardina kaip vieną iš simptomų, rašoma dailystar.co.uk

Gerklės peršėjimas

Kiek peršalę dažnai pajuntame užkimimą, bet ir tai yra vienas iš koronaviruso požymių. Daugiau nei pusė, 52,2%, COVID-19 pacientų sako, kad gerklės skausmas buvo vienas iš ligos simptomų.

REKLAMA
REKLAMA

Skonio ir uoslės pojūčių praradimas

Tūkstančiai žmonių buvo labai sunerimę, kai prarado skonio ir uoslės pojūčius. Tai – vienas iš pagrindinių požymių, kad reikėtų pasitikrinti dėl koronaviruso ir tuoj pat izoliuotis.

REKLAMA

Galvos skausmai

Jei galvą jums skauda dažnai, galbūt nieko ypatingo ir nepastebėjote, bet jei nesate iš tų, kurie visada nešiojasi plokštelę ibuprofeno, tai gali reikšti, kad sirgote koronavirusu. 70% žmonių, kuriems buvo diagnozuotas virusas, sirgdami jautė galvos skausmus.

Virškinimo problemos

Rečiau minimas, bet galimas koronaviruso simptomas – diarėja ir vėmimas. Vos 4 procentai juo užsikrėtusių žmonių jaučia tik šiuos simptomus, o ne kitus anksčiau minėtus – kosulį, stiprų karščiavimą ir dusulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų