Kai norisi paprastai ir skaniai: nostalgiški šniceliai su bulvių koše ir burokėliais

„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

Šnicelis (Nuotr. Ritos receptai)

Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.

Baltajam padažui: gabalėlio sviesto; šaukštelio miltų; druskos; pipirų; 1 stiklinės pieno; 2 šaukštų grietinės; smulkintų žalių krapų.

Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.

Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus, pakepinkite. Po truputį maišydami pilkite pieną. Maišykite iki neliks gumuliukų, dėkite grietinę, druską, pipirų ir smulkintus krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų